Ποια προϊόντα ομορφιάς αξίζει να προτιμήσεις ανάλογα με την ηλικία σου


Ομορφιά
30/01/2020
Για να έχεις την υγιή και λαμπερή όψη που θέλεις

Λένε πως κάθε ηλικία έχει τη χάρη της και η αλήθεια είναι πως άλλη γοητεία έχει ένα νεαρό κορίτσι που μόλις έκλεισε τα 20, άλλη μία γυναίκα που πέρασε το κατώφλι των 30 και διαφορετική εκείνη η οποία διανύει τη δεκαετία των 40. Αυτό βέβαια, μας οδηγεί αναπόφευκτα στο συμπέρασμα πως καθώς τα χρόνια περνούν, οι ανάγκες σε ό,τι αφορά στην περιποίηση του προσώπου και τους σώματός μας, αλλάζουν.

Ωστόσο, ακολουθώντας τα σωστά βήματα, μπορούμε να έχουμε την υγιή και λαμπερή όψη που επιθυμούμε, σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρισκόμαστε. Το «μυστικό» σε αυτή την περίπτωση, είναι να μην επιμένουμε για πολλά χρόνια σε μία συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης, αλλά να είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε τις ανάγκες τις επιδερμίδας μας και να επιλέγουμε κάθε φορά τα κατάλληλα προϊόντα.

Παρακάτω, λοιπόν, ακολουθεί μια κατατοπιστική λίστα, η οποία αποκαλύπτει τα προϊόντα ομορφιάς που αξίζει να περιλαμβάνει η ρουτίνα περιποίησης κάθε γυναίκας, ανάλογα με την ηλικία της!

Λίγο πριν τα 20

Κακά τα ψέματα, τα νεαρά κορίτσια δεν δίνουν συχνά τη σημασία που θα έπρεπε στη φροντίδα του προσώπου τους. Παρά το γεγονός πως χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση προϊόντα μακιγιάζ, αμελούν τη σημαντική διαδικασία του ντεμακιγιάζ, κοιμούνται με τη μάσκαρα και το make up στο πρόσωπό τους, ενώ σπανίως ακολουθούν κάποια «ιεροτελεστία» ενυδάτωσης. Η χρήση αντηλιακού και μιας απλής ενυδατικής κρέμας, καθώς και ο καθημερινός καθαρισμός με ένα καλό καθαριστικό προσώπου, αρκούν για να προσφέρουν σε μία νεαρή γυναίκα την προστασία που χρειάζεται.

Ποια προϊόντα ομορφιάς αξίζει να προτιμήσεις ανάλογα με την ηλικία σου

Από τα 20 στα 30

Όπως είναι λογικό, καθώς μια γυναίκα περνά από τη δεκαετία των 20 σε εκείνη των 30, οι ανάγκες της επιδερμίδας της αλλάζουν. Το serum γίνεται ο απολυτός «σύμμαχός» της, ενώ μια κρέμα νυκτός ειδικά σχεδιασμένη για τον τύπο της επιδερμίδας της είναι τουλάχιστον απαραίτητη -και σίγουρα καλό είναι να την εφαρμόζει κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, ώστε να γίνεται καλύτερη απορρόφηση των συστατικών της. Από εκεί και πέρα, ένα καθαριστικό προσώπου, μια ενυδατική κρέμα ανάλογη με τη λιπαρότητα της επιδερμίδας της, ένα toner για επιπλέον φρεσκάδα, καθώς και μία κρέμα ματιών, μπορούν να χαρίσουν σε μια γυναίκα που βρίσκεται σε αυτή την ηλικία τη λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα που επιθυμεί.

Λίγο πριν και λίγο μετά τα 40

Καθώς μια γυναίκα πλησιάζει την ηλικία των 40 ετών, οι ρυτίδες κάνουν πιο έντονη την εμφάνισή τους, η επιδερμίδα γίνεται πιο χαλαρή, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, μικροί αποχρωματισμοί παρουσιάζονται στην επιφάνεια του προσώπου. Η περιποίηση της επιδερμίδας, λοιπόν, πρέπει να γίνεται στο εξής με μεγαλύτερη προσοχή και να είναι περισσότερο «πλούσια». Μια αντιγηραντική κρέμα νυκτός, ένα serum με ρετινόλη ή ένας ορός αναζωογόνησης εμπλουτισμένος με βιταμίνη C αξίζουν σίγουρα μια θέση στη ρουτίνα ομορφιάς κάθε γυναίκας που βρίσκεται λίγο πριν ή μετά τα 40.

Ποια προϊόντα ομορφιάς αξίζει να προτιμήσεις ανάλογα με την ηλικία σου

Κλείνοντας, υπάρχουν μερικοί άτυποι κανόνες που ταιριάζουν σε κάθε ηλικία και είναι βέβαιο πως θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στην περιποίηση της επιδερμίδας κάθε γυναίκας. Ποιοι είναι αυτοί; Το να μην ξεχνά ποτέ το αντηλιακό της -ακόμη και τις βροχερές μέρες του χρόνου- καθώς και να καταναλώνει καθημερινά την αναγκαία ποσότητα νερού που χρειάζεται ο οργανισμός της.