Οι καλύτερες τροφές που μπορείς να τρως για λευκά δόντια


Ομορφιά
1/07/2019
Να τι μπορείς να τρως κάθε μέρα και να έχεις πιο λαμπερά δόντια!

Αφού το πρόσωπό μας είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας, τότε αναμφισβήτητα το χαμόγελό μας δείχνει πολλά για εμάς και πρέπει να το φροντίζουμε. Σε αυτό, σημαντικός παράγοντας είναι τα υγιή ούλα και δόντια, γι’ αυτό σου προτείνουμε τις τροφές που θα βελτιώσουν φυσικά τον καθαρισμό των δοντιών.

 

Φράουλες

Μη σε ξεγελάει το κόκκινο χρώμα αφού οι φράουλες έχουν μηλικό οξύ, ένα φυσικό συστατικό το οποίο απομακρύνει το κίτρινο χρώμα από τα δόντια. Μπορείς να τις βάλεις στη διατροφή σου αλλά και στην οδοντόβουρτσά σου.

 

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί δρουν ως «απολέπιση» για τα δόντια και απομακρύνουν όλους τους επιφανειακούς λεκέδες που μπορεί να μένουν στην οδοντοστοιχία. Έχεις ένα λόγο ακόμη να τους βάλεις στη διατροφή σου.

 

Κρεμμύδι

Δεν είναι η ιδανική λύση για την αναπνοή σου αλλά είναι για τα δόντια σου. Το κρεμμύδι βοηθάει στο να μην δημιουργηθεί πλάκα στα δόντια αλλά και να τους δώσει ένα φυσικό λευκό χρώμα.

 

Μήλα

Τα πράσινα μήλα βοηθάνε πολύ στο να δυναμώσουν τα δόντια, απομακρύνουν τα βακτήρια αλλά βοηθάνε και στο να μην αποχρωματίζονται.

 

Μαγειρική σόδα

Μπορείς να αλλάξεις λίγο την πρωινή σου ρουτίνα αντικαθιστώντας την οδοντόκρεμά σου με μαγειρική σόδα. Η σόδα λόγω των αλάτων που περιέχει βοηθάει στο να απομακρύνει την πλάκα και να λευκαίνει τα δόντια.

 

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Το γιαούρτι και το γάλα περιέχουν γαλακτικό οξύ και το -ενισχυτικό του σμάλτου- ορυκτό ασβέστιο, τα οποία όχι μόνο λευκαίνουν τα δόντια αλλά ενισχύουν και την υγεία τους.

 

Σέλινο και καρότα

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας των συγκεκριμένων λαχανικών σε νερό, η κατανάλωσή τους βοηθάει στο να απομακρύνονται τα υπολείμματα των τροφών, κάτι που διατηρεί τα δόντια καθαρά και ενισχύει τα ούλα.

 

Μπρόκολο

Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, όπως είναι το μπρόκολο, ενεργούν ως παράγοντας καθαρισμού για τα δόντια. Ακόμη ένας λόγος για να βάλεις το συγκεκριμένο λαχανικό στη διατροφή σου.