Πώς να εφαρμόζεις με τη σωστή σειρά τις κρέμες και τα serum σου


Ομορφιά
27/08/2020
Σου αποκαλύπτουμε τη σωστή ρουτίνα περιποίησης

Μπορεί το ντουλάπι του μπάνιου σου να είναι γεμάτο βαζάκια, σωληνάρια, μπουκαλάκια με serum και κρέμες περιποίησης, πόσο σίγουρη είσαι όμως, ότι τα χρησιμοποιείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σειρά με την οποία εφαρμόζεις τα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης στο πρόσωπό σου, διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητά τους. Συνεπώς, δεν αρκεί μόνο να παραμένεις συνεπής στη ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείς, αλλά καλό είναι να είσαι σίγουρη πως ακολουθείς και τα απαραίτητα βήματα με τη σωστή σειρά. Διότι ανεξάρτητα από το πόσο καλά έχεις εφαρμόσει ένα προϊόν, αν δεν ακολουθήσεις τα κατάλληλα βήματα, είναι πιθανό τα συστατικά του να μην καταφέρουν να φτάσουν όσο βαθιά χρειάζεται, ώστε να είναι αποτελεσματικά για την επιδερμίδα σου. Ακριβώς για αυτό, έχει σημασία να ακολουθείς μία συγκεκριμένη διαδικασία εφαρμογής των καλλυντικών, η οποία θα λειτουργεί ωφέλιμα για την υγεία της επιδερμίδας σου.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει όσα χρειάζεται να γνωρίζεις, για τη σωστή εφαρμογή των καλλυντικών προϊόντων που χρησιμοποιείς.

Ξεκινώντας με έναν σχολαστικό καθαρισμό

Το πρώτο βήμα για μία βαθιά και ολοκληρωμένη περιποίηση, είναι και το πιο σημαντικό, αφού είναι εκείνο που προετοιμάζει την επιδερμίδα για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει. Καλό είναι, λοιπόν, να ξεκινάς κάθε μέρα τη ρουτίνα περιποίησής σου, πλένοντας αρχικά το πρόσωπό σου με ένα ειδικό σαπούνι καθαρισμού και με άφθονο νερό. Έτσι, θα απομακρύνεις από την επιφάνεια της επιδερμίδας σου τη λιπαρότητα, τα μικρόβια και τα νεκρά κύτταρα που έχουν συσσωρευτεί και δεν επιτρέπουν στα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιείς, να εισχωρήσουν βαθιά στους πόρους του δέρματός σου.

Πώς να εφαρμόζεις με τη σωστή σειρά τις κρέμες και τα serum σου 

Με βασικό κριτήριο το μοριακό βάρος

Το μοριακό βάρος του κάθε προϊόντος, είναι εκείνο που κρίνει με ποια σειρά θα μπει το κάθε προϊόν. Από αυτό εξαρτάται πόσο θα εισχωρήσει ή όχι μία ουσία, στον αμυντικό «τοίχο» της επιδερμίδας -βλέπεις, η επιδερμίδα μας διαθέτει αμυντικούς μηχανισμούς, οι οποίοι αποτρέπουν τα μικρόβια και τα βακτήρια να εισέλθουν στον οργανισμό. Καλό θα ήταν, λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψη το μοριακό βάρος του κάθε προϊόντος, να εφαρμόζεις πρώτα τα ελαφριά προϊόντα, δηλαδή εκείνα που διαθέτουν υγρή σύσταση και σταδιακά, να συνεχίζεις με τα πιο κρεμώδη. Με άλλα λόγια, το toner και ο ορός που περιλαμβάνουν «πολύτιμες» ουσίες, οι οποίες χρειάζεται να εισχωρήσουν βαθιά στην επιδερμίδα για να δράσουν, μπαίνουν πριν τις κρέμες που «κάθονται» και δρουν στην επιφάνειά της.

Toner και serum για βαθιά θρέψη

Όπως αναφέρθηκε ήδη πιο πάνω, το toner και το serum, δηλαδή ο ορός, είναι τα πρώτα δύο προϊόντα που θα εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου. Το toner περιέχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες A, E, C, για να αναζωογονήσει σε βάθος το δέρμα και να ενισχύσει τη δημιουργία νέων κυττάρων. Το serum από την άλλη πλευρά, αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι από τη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σου, καθώς διαθέτει ενεργά συστατικά που διεισδύουν στην επιδερμίδα προσφέροντάς της βαθιά, εσωτερική ενυδάτωση, καταπολεμώντας τις δερματικές φλεγμονές και την ξηρότητα και κάνοντάς τη να λάμπει από… μέσα προς τα έξω.

Πώς να εφαρμόζεις με τη σωστή σειρά τις κρέμες και τα serum σου 

Εστιάζοντας στην περιοχή των ματιών

Περνώντας από τα υγρά προϊόντα στα πιο κρεμώδη, το σημείο στο οποίο θα χρειαστεί να εστιάσεις είναι τα μάτια, εφαρμόζοντας μία ή δύο φορές την ημέρα, μία ειδικά σχεδιασμένη κρέμα ματιών. Παρότι η κρέμα ματιών είναι ένα προϊόν που οι περισσότερες από εμάς το παραβλέπουν, είναι σημαντικό να το συμπεριλάβεις στην καθημερινή σου περιποίηση, αφού προστατεύει την υγεία του δέρματος γύρω από τα βλέφαρα και κάτω από τα μάτια, αποτρέποντας τη χαλαρότητα και «θωρακίζοντας» την ελαστικότητά του.

Μία «πανοπλία» για την επιδερμίδα

Φτάνοντας προς το τέλος της περιποίησης, η ενυδατική κρέμα είναι το τελευταίο προϊόν που θα εφαρμόσεις στην επιδερμίδα σου, αφού είναι η «πανοπλία» που την προστατεύει από τους εξωτερικούς παράγοντες που απειλούν την υγεία της, χαρίζοντάς της συγχρόνως την ενυδάτωση που χρειάζεται. Να θυμάσαι πως μόλις εφαρμόσεις το serum σου, καλό θα ήταν να βάλεις αμέσως την ενυδατική σου, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την υγρασία και χαρίζοντας έξτρα ενυδάτωση στο πρόσωπό σου.

Πώς να εφαρμόζεις με τη σωστή σειρά τις κρέμες και τα serum σου 

Κλείνοντας, σε περίπτωση που η επιδερμίδα του προσώπου σου παρουσιάζει ακμή ή μαύρα στίγματα, είναι απαραίτητο αμέσως μετά το serum και πριν την ενυδατική, να εφαρμόζεις ένα ειδικό προϊόν στα σημεία που παρουσιάζεται το πρόβλημα για να έχεις ένα ακόμη πιο όμορφο αποτέλεσμα