Πώς θα κάνουμε το τέλειο μανικιούρ στο σπίτι


Ομορφιά
21/12/2020
Τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσουμε για μανικιούρ επαγγελματικών προδιαγραφών στο σπίτι!

Εάν μπορούσαμε να παρομοιάσουμε με κάτι τα νύχια μας, θα λέγαμε πως είναι τα φυσικά «αξεσουάρ» του σώματός μας και μία λεπτομέρεια η οποία μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στις εμφανίσεις μας. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλουμε να είναι πάντα στην εντέλεια, ακόμη και αν χρειάζεται να ξοδέψουμε λίγα χρήματα παραπάνω σε κάποιο κέντρο ομορφιάς, για να έχουμε το κομψό αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Ειδικότερα όσον αφορά στα νύχια των χεριών, θέλουμε μόνο το καλύτερο, καθώς τα βλέπουμε διαρκώς μέσα στην ημέρα (εμείς, αλλά και οι γύρω μας).

Ωστόσο, επειδή οι συνθήκες που επικρατούν μας κάνουν να αναβάλουμε επ’ αόριστον το ραντεβού μας στο beauty salon, καλό θα ήταν να ανακαλύψουμε τα «μυστικά» που θα μας χαρίσουν ένα σπιτικό μανικιούρ επαγγελματικών προδιαγραφών από τα… χεράκια μας! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο από τις υποχρεώσεις μας και να αφιερώσουμε μερικές ώρες, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Συγκεντρώνουμε τα εργαλεία μας

Πριν ξεκινήσουμε, θα χρειαστεί να βρούμε ένα σημείο στο σπίτι, είτε την τραπεζαρία, είτε το γραφείο μας, στο οποίο θα απλώσουμε την πετσέτα και τα εργαλεία μας, για να είμαστε άνετες και να έχουμε μεγάλη ευχέρεια κινήσεων όσο θα περιποιούμαστε τα νύχια μας. Εκτός από την πετσέτα, θα χρειαστούμε ένα μικρό μπολ γεμάτο μέχρι τη μέση με ζεστό νερό, λίγο βαμβάκι, ένα μπουκάλι ασετόν, μία χάρτινη λίμα, ένα ειδικό ξυλάκι για τα πετσάκια, ένα buffer νυχιών, ένα πενσάκι ή έναν νυχοκόπτη, μία κρέμα χεριών, ένα μανό βάση, ένα βερνίκι στο χρώμα που επιθυμούμε και ένα top coat για το «κλείσιμο». Αφού τα συγκεντρώσουμε, ανοίγουμε την πετσέτα, καθόμαστε αναπαυτικά και είμαστε πλέον έτοιμες να ξεκινήσουμε!

Καθαρίζουμε τα νύχια και τους δίνουμε σχήμα

Σε περίπτωση που τα νύχια μας είναι βαμμένα ή έχουν υπολείμματα χρώματος από προηγούμενες φορές, τα καθαρίζουμε βάζοντας λίγο ασετόν σε ένα βαμβάκι και τρίβουμε απαλά τη βάση των νυχιών μας. Όσο πιο καθαρή και λεία είναι η επιφάνεια του νυχιού, τόσο καλύτερα θα εφαρμόσει το βερνίκι που θα απλώσουμε στη συνέχεια. Μετέπειτα, δίνουμε σχήμα στα νύχια μας προσπαθώντας να έχουν όλα τα νύχια το ίδιο μάκρος και την ίδια μορφή. Είναι βασικό να χρησιμοποιούμε τη λίμα προς μια κατεύθυνση, αλλιώς μπορεί να καταστρέψουμε την κεράτινη στιβάδα των νυχιών. Επιπλέον, εάν τα νύχια μας είναι εύθραυστα, καλύτερα να τους δώσουμε οβάλ σχήμα και όχι τετράγωνο, αφού οι γωνίες θα τα κάνουν πιο επιρρεπή στο σπάσιμο.

Πώς θα κάνουμε το τέλειο μανικιούρ στο σπίτι

Μουλιάζουμε τα νύχια μας στο μπολ

Όταν ολοκληρώσουμε το σχήμα των νυχιών, θα βουτήξουμε τα δάχτυλά μας στο μπολ με το νερό και θα τα αφήσουμε για 5 με 8 λεπτά, για να μαλακώσει η περιοχή του δέρματος που καλύπτει περιμετρικά τα νύχια. Εάν έχουμε στο σπίτι μας αιθέρια έλαια ή άλατα μπάνιου, μπορούμε να προσθέσουμε μία μικρή ποσότητα, για να κάνουμε ακόμη πιο απολαυστική αυτή τη σπιτική «ιεροτελεστία» ομορφιάς!

Περιποιούμαστε τα πετσάκια των νυχιών

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να περιποιηθούμε τα πετσάκια των νυχιών μας. Χρησιμοποιώντας το ειδικό ξυλάκι για μανικιούρ, σπρώχνουμε απαλά τα πετσάκια προς τη βάση του νυχιού, μεγαλώνοντας το σχήμα του. Είναι σημαντικό να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές, ώστε να μην τραυματίσουμε την περιοχή του νυχιού. Έπειτα, αφού απολυμάνουμε το πενσάκι ή τον νυχοκόπτη με οινόπνευμα, κόβουμε αργά, προσεκτικά και με ήπιες κινήσεις τα πετσάκια που προεξέχουν και στο τέλος, περνάμε την επιφάνεια του κάθε νυχιού με το ειδικό buffer που θα απομακρύνει τη λιπαρότητα.

Βάφουμε τα νύχια μας με τη σωστή σειρά

Για να αποκτήσουμε ένα λαμπερό αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας, είναι σημαντικό να εφαρμόσουμε πρώτα τη βάση, ώστε το χρώμα να σταθεροποιηθεί πάνω σε αυτή και να μην «ποτίσει» την επιφάνεια του νυχιού αφήνοντας κιτρινίλες και στίγματα. Αφού, λοιπόν, περάσουμε ένα «χέρι» από τη βάση, περνάμε δύο «χέρια» από το χρώμα που έχουμε επιλέξει (ή τρία ανάλογα με την απόχρωση). Τέλος, όταν το χρώμα έχει στεγνώσει επαρκώς, το «κλειδώνουμε» περνώντας ένα «χέρι» από το top coat.

Απολαμβάνουμε ένα χαλαρωτικό μασάζ χεριών

Αφού περάσουν μερικά λεπτά και είμαστε σίγουρες πως τα νύχια έχουν στεγνώσει, εφαρμόζουμε στο πάνω μέρος της παλάμης μία μικρή ποσότητα κρέμας χεριών και κάνοντας απαλές μαλάξεις, την απλώνουμε και στα δύο χέρια. Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε και μία φυσική απολέπιση, βάζοντας σε ένα ποτήρι του κρασιού δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μία κουταλιά του γλυκού ελληνικό καφέ και τρίβοντας απαλά το μείγμα στα χέρια μας.

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως εφόσον διανύουμε πλέον μία νέα χρονιά, καλό θα ήταν να υιοθετήσουμε και τις τάσεις που αυτή μας προτείνει. Συνεπώς, οι φυσικές καφέ αποχρώσεις, τα ανοιχτόχρωμα μπλε, οι παστέλ διακυμάνσεις του ροζ και το πράσινο κυπαρίσσι, είναι τα χρώματα που αξίζουν φέτος μία θέση στην παλέτα μας!