Πώς θα ενυδατώσεις σε βάθος την επιδερμίδα σου


Ομορφιά
1/07/2021

Ένα ζήτημα που μας απασχολεί ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε, είναι η φροντίδα της επιδερμίδας μας. Ακριβώς επειδή η επιδερμίδα μας παραμένει εκτεθειμένη σε πολλούς εξωτερικούς παράγοντες τις περισσότερες ώρες της ημέρας και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν τους θερινούς μήνες επηρεάζουν σημαντικά την υγεία της, είναι σημαντικό να ανακαλύψουμε τις επιλογές και τα ευεργετικά συστατικά που θα διατηρήσουν την ομορφιά και τη φυσική της λάμψη.

Για να πετύχουμε όλα τα παραπάνω, το σημείο στο οποίο θα χρειαστεί να εστιάσουμε είναι η ενυδάτωση. Διότι μία επαρκώς ενυδατωμένη επιδερμίδα, είναι μία επιδερμίδα που λάμπει από υγεία. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με συμβουλές, η οποία υπόσχεται να αναβαθμίσει τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας το καλοκαίρι, προστατεύοντας τη σφριγηλότητά της.

Προτιμούμε να απολαμβάνουμε σύντομα ντους με δροσερό νερό

Όσες από εμάς απολαμβάνουμε να περνάμε πολύ χρόνο στο ντους, κάτω από το τρεχούμενο, ζεστό νερό, ίσως χρειαστεί να αλλάξουμε αυτή τη συνήθεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Διότι το ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα, απομακρύνοντας τα φυσικά έλαια από την επιφάνειά της, επηρεάζοντας σημαντικά το pH της και προκαλώντας συχνά έντονη ξηρότητα και «σκασίματα». Επιλέγοντας, συνεπώς, μία χλιαρή θερμοκρασία και περιορίζοντας τον χρόνο που αφιερώνουμε κάτω από το ντους, όχι μόνο θα φροντίσουμε την επιδερμίδα μας, αλλά θα μειώσουμε σημαντικά και την άσκοπη κατανάλωση νερού.

Επενδύουμε στα συστατικά που μας χαρίζουν επιπλέον ενυδάτωση

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως η ρουτίνα περιποίησής μας, χρειάζεται να συμβαδίζει με τις καιρικές συνθήκες της κάθε εποχής. Αυτό σημαίνει πως το καλοκαίρι, καλό είναι να κάνουμε νέες προσθήκες στο νεσεσέρ μας, με προϊόντα που περιλαμβάνουν ευεργετικά συστατικά, όπως η γλυκερίνη και η πανθενόλη, δύο ουσίες που ενυδατώνουν σε βάθος την επιδερμίδα, αποτρέποντας την αφυδάτωση, την ξηροδερμία και τον έντονο κνησμό που προκαλούν οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής. Επιπλέον, εξίσου ευεργετικές είναι και οι κρέμες που περιέχουν στη σύνθεσή τους κεραμίδια, τα οποία συγκρατούν το νερό στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, προσφέροντας απόλυτη ενυδάτωση στην επιδερμίδα και μάλιστα, από μέσα προς τα έξω.

Γυναίκα που βάζει κρέμα στο πρόσωπό της

Διαμορφώνουμε μία ωφέλιμη διατροφή «πλούσια» σε νερό

Η διατροφή που ακολουθούμε διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας μας, καθώς τα γεύματά μας περιλαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, για να παραμένει υγιής. Καλό είναι, λοιπόν, να εμπλουτίσουμε τα πιάτα μας με περισσότερα φρούτα και λαχανικά, τροφές «πλούσιες» σε νερό, όπως είναι τα κολοκυθάκια, το σέλινο, το γκρέιπφρουτ, το καρπούζι και το πεπόνι, αφού θα ενισχύσουν την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας, χαρίζοντάς της παράλληλα τα αντιοξειδωτικά και τις βιταμίνες που χρειάζεται, ώστε να καταπολεμά τις φλεγμονές.

Προσθέτουμε το υαλουρονικό οξύ στη ρουτίνα περιποίησής μας

Τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και πιο συχνά για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει το υαλουρονικό οξύ στην υγεία της επιδερμίδας μας. Πρόκειται για μία ουσία που προϋπάρχει στον οργανισμό μας και η οποία σχετίζεται με τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας. Πιο αναλυτικά, το υαλουρονικό οξύ περιορίζει την απώλεια νερού από το εσωτερικό της επιδερμίδας, ενισχύοντας συγχρόνως την ενυδάτωσή της. Συνεπώς, είναι ένα συστατικό που αξίζει να υπάρχει στη ρουτίνα περιποίησής μας, ειδικότερα αν αναλογιστούμε πως με το πέρασμα του χρόνου, τα επίπεδα υαλουρονικού οξέος στον οργανισμό μας μειώνονται.

Χρήση κρέμας

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλουμε να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας ενυδατωμένη την περίοδο που διανύουμε, η ποσότητα νερού που καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ακριβώς για αυτό, φροντίζουμε να έχουμε πάντα και παντού μαζί μας ένα θερμός ή ένα μπουκάλι με νερό, το οποίο μας υπενθυμίζει να μην παραβλέπουμε την ενυδάτωσή μας.