Μάθε να αγαπάς το σώμα σου με τις ατέλειές του


Ομορφιά
2/08/2021

Όπως όλες μας, έτσι και εσύ, βλέπεις καθημερινά αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαβάζεις άρθρα στο διαδίκτυο, τα οποία σε προτρέπουν να αγαπήσεις το σώμα σου. Μέσα από εικόνες γυναικών, οι οποίες δείχνουν χαρούμενες και γεμάτες αυτοπεποίθηση με τις ατέλειές τους, προσπαθούν να σε εμπνεύσουν για να «αγκαλιάσεις» και εσύ τις δικές σου, ενώ μέσα από λίστες συμβουλών και υποδείξεις ειδικών, θέλουν να σου παρέχουν τα «εργαλεία» για να αποκτήσεις το σώμα που θα αγαπήσεις μετέπειτα.

Βέβαια, αν το καλοσκεφτείς, θα συνειδητοποιήσεις πως το «κίνημα» που σε καλεί να αγαπήσεις το σώμα σου, μερικές φορές σου δημιουργεί ανασφάλεια, διότι παραβλέπει έναν σημαντικό παράγοντα: Πως εσύ, όπως όλες μας, χρειάζεται να διανύσεις ένα διαφορετικό «μονοπάτι» για να μπορέσεις να αγαπήσεις το σώμα σου, ακριβώς επειδή το σώμα σου διαθέτει τις δικές του μοναδικές ατέλειες, που το κάνουν ξεχωριστό.

Βλέπεις, το παράδοξο είναι πως την ίδια στιγμή που δέχεσαι τόσες προτροπές για να αγαπήσεις το σώμα σου, δεν έχει βρεθεί κάποιος να σου εξηγήσει, για ποιους λόγους έχει τόσο μεγάλη σημασία να καταφέρεις να το αγαπήσεις.

Γιατί η μοναδική γνώμη που αφορά στο σώμα σου είναι η δική σου

Αρκετές από εμάς δεν αγαπάμε αρκετά το σώμα μας, επειδή σκεφτόμαστε διαρκώς, τι μπορεί να σκέφτονται οι γύρω μας για αυτό. Αν έχεις πέσει και εσύ στην ίδια «παγίδα», να ξέρεις πως σε ό,τι αφορά στο σώμα σου, μόνο η δική σου γνώμη έχει σημασία. Ακόμη και αν δέχεσαι πρόθυμα τις συμβουλές των φίλων σου, για την περιποίηση της επιδερμίδας και του σώματός σου, κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει καλύτερα από εσένα τις ανάγκες του. Για παράδειγμα, κανένας δεν μπορεί να σου πει πώς θα φροντίζεις την περιοχή των ποδιών ή τις μασχάλες σου, καθώς πρόκειται για μοναδικά σημεία του σώματός σου, τα οποία χρειάζονται ξεχωριστές «ιεροτελεστίες» περιποίησης, που σκοπό έχουν να σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα και άνετα -και σίγουρα όχι να σε ζορίζουν. Εφόσον, λοιπόν, κανένας δεν ξέρει καλύτερα το σώμα σου από εσένα, πώς γίνεται να σε επηρεάζει η γνώμη των άλλων; Όπως και να έχει, να είσαι σίγουρη πως όταν καταφέρεις να αγαπήσεις πραγματικά το σώμα σου, οι φωνές των γύρω θα μπουν στο… αθόρυβο και δεν θα έχουν πλέον καμία σημασία για εσένα. Τότε είναι που θα σε έχεις αγαπήσει πλέον ολοκληρωτικά.

Γυναίκες περπατάνε στην παραλία

Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο ξεχωριστό στον κόσμο από το σώμα σου

Ο βασικός λόγος για τον οποίο έχει σημασία να αγαπήσεις το σώμα σου, είναι γιατί μέχρι να το καταφέρεις, δεν θα είσαι σε θέση να διακρίνεις όλα αυτά που το κάνουν μοναδικό και αληθινά όμορφο. Μοιάζει απίθανο, όμως αρκεί να αναλογιστείς πως όλες αυτές οι ατέλειες που θα ήθελες να εξαφανίσεις από πάνω σου, τα σημάδια γέννησης, οι ραγάδες, οι φακίδες και οι ουλές, είναι οι ξεχωριστές «πινελιές» που σκιαγραφούν τη γυναίκα που είσαι. Διότι κοιτώντας τον εαυτό σου μέσα από τις ατέλειες του, θα δεις πως σχηματίζεται η δική σου ιστορία, το μακρύ «ταξίδι» της ζωής σου στον κόσμο. Όσο δεν μπορείς να αποδεχθείς αυτές τις «πινελιές» μοναδικότητας, είναι σαν να μην αναγνωρίζεις τη μοναδικότητά σου, όλα αυτά που αξίζει να αγαπήσεις σε εσένα. Μήπως ήρθε η ώρα, λοιπόν, να αντικρίσεις τις ατέλειές σου και να χαρίσεις στο σώμα σου τη φροντίδα και την αγάπη που του αναλογεί;

Γιατί μέχρι να αγαπήσεις το σώμα σου περιορίζεις τη σχέση με τον εαυτό σου

Όπως όλες μας, έτσι και εσύ, κάνεις καθημερινά μικρά βήματα για να φτάσεις πιο κοντά στην γυναίκα που ονειρεύεσαι να γίνεις. Ωστόσο, η σχέση που έχεις με το σώμα σου παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό το συναρπαστικό «ταξίδι» προς την αυτογνωσία. Διότι όσο δεν είσαι σε θέση να «αγκαλιάσεις» τις ατέλειές σου, όσο υπάρχουν κομμάτια σου που δεν έχεις καταφέρει να αποδεχτείς, δεν μπορείς να σε αγαπήσεις απόλυτα. Και για να μπορέσεις να μάθεις να αγαπάς τις ατέλειές σου, χρειάζεται να έρθεις πιο κοντά με αυτές, να τις γνωρίσεις καλύτερα, ψηλαφώντας την υφή τους, παρατηρώντας την αντανάκλασή τους στον καθρέφτη και προσφέροντάς τους μία μοναδική εμπειρία φροντίδας, όποτε αισθάνεσαι πραγματικά την ανάγκη να το κάνεις. Σε κάθε περίπτωση, να είσαι σίγουρη πως όλες εκείνες τις φορές που επιθυμείς να χαρίσεις λίγη περισσότερη αγάπη στο σώμα σου, οι καινοτόμες Venus Ξυριστικές Μηχανές και τα Venus Ξυραφάκια Μίας Χρήσης, θα είναι στο πλευρό σου, «αγκαλιάζοντας» τις καμπύλες και τις ατέλειές σου, προσφέροντάς σου απαλότητα που διαρκεί και μία τέλεια εμπειρία ξυρίσματος, χωρίς ερεθισμούς.

Γυναίκες φωτογραφίζονται με εσώρουχα

Κλείνοντας, ακόμη και αν το «μονοπάτι» που χρειάζεται να ακολουθήσεις για να μάθεις να αγαπάς το σώμα σου είναι κάποιες φορές δύσβατο, έχει σημασία να το διανύσεις, γιατί μέσα από αυτό θα γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου. Και όταν θα μπορείς πλέον να σε κοιτάξεις στις πραγματικές σου διαστάσεις, χωρίς να ακούς στο μυαλό σου τη «φωνή» της ανασφάλειας που σε κάνει να αμφιβάλλεις για εσένα, θα συνειδητοποιήσεις πως οι ατέλειές σου είναι εκείνες που σε κάνουν μοναδική και αληθινά όμορφη.