Η σημασία του να αγαπάς το σώμα σου με κάθε του ατέλεια


Ομορφιά
1/07/2021

Πόσο εύκολο είναι, τελικά, να «αγκαλιάσεις» το σώμα μέσα στο οποίο μεγάλωσες, το σώμα με το οποίο συμβιώνεις, ξυπνάς και κοιμάσαι κάθε μέρα; Είναι τελικά εφικτό, κάθε φορά που στέκεσαι μπροστά από τον καθρέφτη, να εστιάζεις στα στοιχεία που σε κάνουν ξεχωριστή;

Η αλήθεια είναι πως αυτό που κάνει το σώμα σου να έχει αξία, δεν είναι η ομορφιά, αλλά η μοναδικότητά του, δηλαδή όλα τα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει και μέσα από τα οποία αφηγείται τη δική σου ιστορία. Διότι αν το καλοσκεφτείς, το σώμα σου είναι ένας ζωντανός «χάρτης», στον οποίο τα σημάδια γέννησης, οι ραγάδες, οι φακίδες και οι ουλές, αποτυπώνουν το δικό σου προσωπικό «ταξίδι», ένα «ταξίδι» για το οποίο αξίζει να νιώθεις περήφανη!

Αυτό ακριβώς σε καλεί να κάνεις τώρα η αγαπημένη σου Venus, η οποία είναι πάντα εδώ για εσένα, όταν θέλεις να σου προσφέρεις λίγη παραπάνω φροντίδα. Σε καλεί, δηλαδή, να μετατρέψεις τη σχέση με το σώμα σου σε μια «πηγή» αυτοπεποίθησης!

Γνωρίζοντας το σώμα σου θα το αγαπήσεις ακόμη πιο εύκολα

Ένα βήμα για να μπορέσεις να αισθανθείς πιο άνετα και όμορφα με το σώμα σου, είναι να το γνωρίσεις καλύτερα. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις για να το καταφέρεις, είναι να καθίσεις μπροστά από έναν καθρέφτη και να αρχίσεις να παρατηρείς κάθε του σημείο, προσπαθώντας να καταλάβεις μέσω της αφής σε ποια σημεία η επιδερμίδα σου είναι πιο απαλή ή πιο ξηρή, ακολουθώντας τους σχηματισμούς που δημιουργούν οι ραγάδες σου, διακρίνοντας σε ποια σημεία αλλάζει η απόχρωση του δέρματός σου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα μπορέσεις να κατανοήσεις καλύτερα τις ιδιομορφίες του σώματός σου και να έρθεις πιο κοντά με αυτές. Όσο πιο συχνά ακολουθείς τη μέθοδο του καθρέφτη, όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνεις στο σώμα σου, τόσο πιο σύντομα θα αποκαταστήσεις τη σχέση που έχεις μαζί του.

Αλλάζοντας τη σχέση με το σώμα σου βελτιώνεις τη σχέση με τον εαυτό σου

Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως αποκτώντας μία καλύτερη σχέση με το σώμα σου, σταδιακά θα βελτιώσεις και τη σχέση που έχεις με τον εαυτό σου. Μέσα από αυτές τις δύο διαφορετικές σχέσεις, που κατά κάποιον τρόπο συμπληρώνουν και τροφοδοτούν η μία την άλλη, εσύ θα αντλήσεις δύναμη, αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Έπειτα, δεν θα έχεις ανάγκη τις υποδείξεις και τις συμβουλές κανενός, γιατί εσύ θα ξέρεις καλύτερα τι είναι αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφη. Με λίγα λόγια, κανένας δεν θα μπορεί να σου επιβάλλει τα δικά του στερεότυπα ομορφιάς, γιατί θα γνωρίζεις ότι η μοναδικότητα και η ομορφιά σου, δεν μπορούν να περιοριστούν στα αυστηρά καλούπια ομορφιάς, τα οποία κάποιος άλλος έχει ορίσει για εσένα και όλες μας.

Κοπέλα στην παραλία

Ανακαλύπτοντας την πιο αυθεντική και αληθινά όμορφη εκδοχή σου

Αν παρομοιάζαμε με κάτι τη διαδικασία που θα σε βοηθήσει να αγαπήσεις το σώμα σου, θα λέγαμε πως είναι ένα απολαυστικό «ταξίδι» αυτοπραγμάτωσης, μέσα από το οποίο θα σε γνωρίσεις ακόμη καλύτερα. Και σε αυτή τη συναρπαστική διαδρομή, όλες αυτές οι λεπτομέρειες που κάποιες φορές μπορεί να βλέπεις ως ατέλειες, είναι τα σημάδια που θα σε οδηγήσουν στην πιο αυθεντική και αληθινή εκδοχή σου. Διότι μόνο όταν αισθανθείς άνετα με αυτά τα σημάδια και τις ιδιομορφίες του σώματός σου, θα μπορέσεις να απελευθερωθείς από τα στερεότυπα που έχουν επικρατήσει μέχρι τις μέρες μας. Είναι η στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις πως εσύ έχεις τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το σώμα σου και την περιποίησή του, αρχίζοντας να του παρέχεις «ιεροτελεστίες» φροντίδας, όποτε εσύ αισθάνεσαι πραγματικά την επιθυμία να το κάνεις. Και όλες αυτές τις φορές, η Venus θα είναι εκεί για εσένα.

Μη χάνεις χρόνο, λοιπόν! Φόρα το μαγιό σου, μία αέρινη πουκαμίσα, ένα ζευγάρι άνετες σαγιονάρες και γιόρτασε τη μοναδικότητα του σώματός σου, απολαμβάνοντας ένα μπάνιο στη θάλασσα με τις φίλες σου. Αναδεικνύοντας περήφανα τις ατέλειες, τις ραγάδες, τα σημάδια και τις φακίδες, που κάνουν το σώμα σου να ξεχωρίζει, όχι μόνο θα νιώσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αλλά θα παρακινήσεις και άλλες γυναίκες να ακολουθήσουν το παράδειγμά σου και να αισθανθούν όμορφα με το σώμα τους.