Πασχαλινά παιχνίδια για μικρά και μεγάλα παιδιά


Οικογένεια
4/10/2018
Τα σχολεία έκλεισαν, οι πασχαλινές διακοπές ξεκίνησαν, τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι και εμείς μετράμε αντίστροφα για τη μέρα του Πάσχα.

Είναι ευκαιρία, λοιπόν, ο χρόνος που απομένει να τον αξιοποιήσουμε με τα πιο διασκεδαστικά και επίκαιρα παιχνίδια!

1. Παίξτε την «Πασχαλιά»

Όλη η οικογένεια και οι φίλοι συγκεντρώνεστε σε έναν κύκλο. Αφού αποφασίσετε το άτομο που θα κάνει τη «μάνα», δώστε του να κρατά στα χέρια του ένα αυγό -κατά προτίμηση ψεύτικο. Τα άτομα που είναι μέσα στον κύκλο, έχουν τα χέρια τους από πίσω τους και μένουν με κλειστά μάτια. Η «μάνα» αρχίζει να γυρίζει γύρω από τον κύκλο και να τραγουδά το ποιηματάκι: 

«Πασχαλιά, Πασχαλιά
Με τα κόκκινα αυγά (2 φορές)
Κο, κο, κο και κα, κα, κα
Κο, κο, κο, και κα, κα, κα
Η κότα μας γεννά!»

Όταν σταματά το τραγούδι, αφήνει σε κάποιον το αυγό στα χέρια. Στη συνέχεια, διαλέγει ένα άτομο, το οποίο πρέπει να μαντέψει ποιος έχει το αυγό από πίσω του. Προσπαθεί μέσα από ερωτήσεις, να μαντέψει σωστά. Αν το βρει, κερδίζει, γίνεται η «μάνα» και το παιχνίδι συνεχίζεται.

2. «Το αρνάκι, νάκι, νάκι»

Αυτό το παιχνίδι είναι μια παραλλαγή του κυνηγητού αλλά παίζεται αποκλειστικά το Πάσχα, αρκεί να γνωρίζετε εσείς και τα παιδιά σας τα ήθη και τα έθιμά του. Αν πάλι δεν τα γνωρίζετε, αυτό το παιχνίδι είναι ευκαιρία να τα μάθουν τα παιδιά σας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Ένα παιδί ορίζεται ως το αρνί και μπαίνει στη μέση του κύκλου. Τα υπόλοιπα παιδιά γυρίζουν γύρω του και λένε:

«Το αρνάκι νάκι, νάκι

Ήρθε μες στη γειτονιά
Γουργουρίζει το στομάχι
Ψάχνει μία λιχουδιά
Μη μας φας καλό αρνάκι
Άνοιξ΄τα μάτια σου καλά
Κι αν μας πιάσεις θα σου πούμε
Λέξεις για την Πασχαλιά.»

Τα παιδιά τρέχουν και το «αρνάκι» τα κυνηγά. Μόλις τα πιάσει πρέπει γρήγορα να βρουν λέξεις που σχετίζονται με το Πάσχα. Αυτός που δεν θα προλάβει να απαντήσει γρήγορα, «μεταμορφώνεται» σε αρνάκι παίρνοντας τη θέση του προηγούμενου.

3. «Το πούπουλο του κόκορα»

Ένα εύκολο, διασκεδαστικό παιχνίδι που χρειάζεστε μόνο ένα φτερό και πολλή διάθεση για να περάσετε αξέχαστα την ώρα σας. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να μην λυγίσετε από τα γαργαλητά του φτερού, όπου αυτό σας αγγίζει. Αυτός που θα αντέξει περισσότερη ώρα, θα είναι και ο νικητής.

Καλή διασκέδαση και μια… συμβουλή: Καθώς τα παιδιά σας στις πασχαλινές διακοπές θα βρίσκονται σε ένα ατελείωτο παιχνίδι, σίγουρα τα ρούχα τους θα λερωθούν. Μην ανησυχείτε για κανένα «δύσκολο» λεκέ. Εξοπλιστείτε με τις υγρές κάψουλες Ariel Pods 3σε1, οι οποίες καθαρίζουν, αφαιρούν τους λεκέδες και αναζωογονούν τα χρώματα.