Όλα σε τάξη


Οικογένεια
4/10/2018

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς, το παιδί ετοιμάζεται για νέες εμπειρίες κι εσύ για το πώς θα δώσεις στη νέα καθημερινότητα… σωστό ρυθμό!O Σεπτέμβρης μάς βάζει όλους σε πρόγραμμα και ναι, αυτό είναι καλό! Αρκεί να δεις τους νέους ρυθμούς σαν μία νέα πρόκληση! Είναι πιο εύκολο από όσο ακούγεται ακόμα κι αν έχεις και πάλι να οργανώσεις τα ωράρια της οικογένειας και όλα όσα προετοιμάζουν την επιστροφή στα θρανία και στα… γραφεία!

 

Σχολείο, μαθήματα, δραστηριότητες, δουλειά, νοικοκυριό… δεν χρειάζεσαι γυάλινη σφαίρα για να μαντέψεις πώς θα κάνεις μία «compact» μέρα να περάσει ανώδυνα! Απλά να βάλεις προτεραιότητες:

 

1. Ρολόι, ρολογάκι μου: ακολουθείς το ωράριο που τα βάζει όλα στη θέση τους. Η βραδινή παρά(σ)ταση του καλοκαιριού έλαβε τέλος, η τηλεόραση κλείνει και ξεκινά η διαδικασία για τον ύπνο. Όσο πιο πιστά ακολουθήσεις μαζί με το παιδί σου αυτά τα βήματα, τόσο πιο εύκολο θα είναι για εκείνο να συνηθίσει και να το κάνει ρουτίνα!

2. Η τεχνολογία μπορεί να περιμένει: κινητό, tablet, υπολογιστής, video games! Η «παρέα» του καλοκαιριού είναι πλέον διαθέσιμη για πολύ λιγότερο χρόνο μέσα στη μέρα. Ίσως θελήσεις να μειώνεις σταδιακά τις ώρες που το παιδί σου ασχολείται με αυτά στον ελεύθερο χρόνο του, γνωρίζοντας πάντα ότι ο απόλυτος αποχωρισμός είναι μάλλον δύσκολος! Αυτό που χρειάζεται είναι μία καλή ισορροπία, ένα «ναι μεν αλλά» που θα του επιτρέψει να παίξει για λίγο ή μόνο το Σαββατοκύριακο. Δες το σαν μια συμφωνία μεταξύ σας που θα τηρήσετε μαζί!

3. Η καθαριότητα ΔΕΝ άργησε μια μέρα! Για έναν πολυάσχολο γονιό, ο χρόνος είναι πολύτιμος και οι πρακτικές λύσεις, σωτήριες! Το τέλος της ημέρας σε βρίσκει με μία στοίβα πιάτα στον νεροχύτη; Έχεις τις κάψουλες πλυντηρίου Fairy Original All in One για όλους τους δύσκολους λεκέδες. Έχεις ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή σου, πριν φύγετε όλοι για τις πρωινές υποχρεώσεις; Το υγρό απορρυπαντικό πιάτων Fairy Ultra διαλύει τα λίπη στη στιγμή, χωρίς κόπο! Τι γίνεται όμως και με τα ρούχα που επίσης σε περιμένουν στη γωνία, μαζί με όλους τους επίμονους λεκέδες που «εγκαταστάθηκαν» στο προαύλιο, στο διάλειμμα, στο κολατσιό όταν η σος γλίστρησε στο μπλουζάκι; Έχεις τις υγρές κάψουλες Ariel Pods 3σε1 που θα αναλάβουν «δράση» για αστραφτερό αποτέλεσμα, σε κάθε πρόκληση!

 

 

Ναι, η νέα σχολική χρονιά θα είναι… εντάξει!