5 συμβουλές για να είστε όλοι έτοιμοι στην ώρα σας κάθε πρωί


Οικογένεια
24/01/2019
Σας προτείνουμε χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε την προετοιμασία για το σχολείο αγαπημένη συνήθεια, κερδίζοντας χρόνο!

Δημιουργήστε μια ρουτίνα

Τα παιδιά συμμετέχουν καλύτερα σε μια διαδικασία όταν γνωρίζουν τα στάδιά της, επομένως το μυστικό για ήρεμα πρωινά είναι η ρουτίνα. Σε αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε καθημερινά τις «δουλειές» με την ίδια σειρά. Όταν τα παιδιά συνηθίσουν σε αυτόν τον ρυθμό, πολύ σύντομα θα μπορούν να κάνουν πράγματα και μόνα τους. Αν  δυσκολεύονται αρκετά, παρακινήστε τα θέτοντας μικρούς διασκεδαστικούς στόχους: μπορείτε να βάλετε τα αγαπημένα τους τραγούδια και να τους πείτε να τελειώσουν αυτό που τους ζητήσατε, πριν από το τέλος του τραγουδιού ή να τα χρονομετρήσετε για να δείτε πόσο γρήγορα μπορούν να τα καταφέρουν. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει πάντα επιβράβευση για να μην χάσουν το κίνητρό τους, π.χ. ο πρώτος που θα ετοιμαστεί και θα πάει δίπλα στην εξώπορτα θα παίρνει ένα αυτοκόλλητο ή θα διαλέγει τη μουσική στο αυτοκίνητο. 

Εξοικονομήστε χρόνο

Το προηγούμενο βράδυ, δείτε την πρόγνωση του καιρού και βγάλτε τα ρούχα που θα φορέσετε τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας την επόμενη μέρα. Για να διευκολύνετε τα μικρότερα παιδιά να ντύνονται μόνα τους, επιλέξτε ρούχα που φοριούνται εύκολα —χρησιμοποιώντας το Ariel Υγρό Απορρυπαντικό, μπορείτε να είστε απόλυτα σίγουρες ότι όλα τα ρούχα στην ντουλάπα τους θα είναι αστραφτερά, πεντακάθαρα και με υπέροχο άρωμα φρεσκάδας: μία έγνοια λιγότερη λοιπόν!

Όλα τα πράγματα σε μία θέση

Βαρεθήκατε να βλέπετε βιβλία πεταμένα παντού σε όλο το σπίτι; Ορίστε ένα συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού όπου θα πρέπει να τακτοποιούν όλα τα πράγματα που έχουν να κάνουν με το σχολείο (παλτό, παπούτσια, δοχείο φαγητού, βιβλία, τετράδια, τσάντα) όταν επιστρέφουν στο σπίτι, ώστε να είναι εύκολο να τα βρουν το πρωί. Μπορεί να είναι μια ντουλάπα κοντά στην είσοδο ή ο καλόγερος στον διάδρομο με ένα κουτί από κάτω για τα διάφορα μικροπράγματα. Όποιος καταφέρνει να διατηρεί πιο τακτοποιημένο τον χώρο του, θα έχει την ευκαιρία να διαλέγει τα δημητριακά ή τη γέμιση για το τοστ! Βλέπετε ότι τα παιδιά σας αργούν το πρωί επειδή τους λείπει ύπνος; Αν καταφέρετε να τα πείσετε να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και να κάνετε την προετοιμασία για τον ύπνο πιο ευχάριστη, θα έχουν περισσότερη ενέργεια το πρωί!

Προετοιμάστε το κολατσιό αποβραδίς

Οτιδήποτε δεν πρέπει υποχρεωτικά να γίνει το πρωί, θα πρέπει να γίνεται από το προηγούμενο βράδυ. Αν θέλετε να οργανωθείτε ακόμα περισσότερο, αφιερώστε λίγο χρόνο το Σαββατοκύριακο για να προετοιμάσετε το κολατσιό τους για αρκετές μέρες. Ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να είστε σίγουρες ότι τρέφονται υγιεινά και ισορροπημένα, είναι να πλένετε και να κόβετε τα φρούτα και τα λαχανικά και να τα βάζετε σε μικρά σακουλάκια ή πλαστικά δοχεία για να είναι εξίσου άμεσα διαθέσιμα με το σακουλάκι με τα πατατάκια. Τα τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο, μπορείτε να τα φυλάσσετε σε ένα συγκεκριμένο κουτί, συρτάρι ή σε μια κρεμάστρα κοντά στην πόρτα ώστε ο καθένας να μπορεί να παίρνει άμεσα αυτό που θέλει, βγαίνοντας από το σπίτι.

Φροντίστε να έχετε μερικές προμήθειες για έκτακτη ανάγκη στο αυτοκίνητο

Έχετε πάντα στο αυτοκίνητο ένα κουτί με μερικές μπάρες δημητριακών, ψιλά για χαρτζιλίκι, βούρτσες μαλλιών, μπουκαλάκια με νερό, φορτιστές τηλεφώνων, ένα στυλό και ένα σημειωματάριο για να μην αναγκάζεστε να επιστρέφετε στο σπίτι αν ξεχάσετε κάτι φεύγοντας. Επιπλέον, φροντίστε να διατηρείτε την ηρεμία σας ό,τι άλλο κι αν κάνετε το πρωί. Το άγχος σας μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει τα παιδιά σας να καθυστερούν περισσότερο. Αν χρονοτριβούν σκόπιμα, σταματήστε ό,τι κάνετε και δείτε μήπως μια απλή αγκαλιά ή ένα κοίταγμα στα μάτια αρκεί για να συνεχίσουν να ετοιμάζονται.