Τρία παιχνίδια για να διασκεδάσεις με τα παιδιά στην παραλία


Οικογένεια
1/07/2019
Πρωτότυπες και διασκεδαστικές ιδέες για όλη την οικογένεια

Όσο και πιο κοντά πλησιάζουμε στην «καρδιά» του καλοκαιριού, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι οικογενειακές σας αποδράσεις στην κοντινότερη παραλία. Εκτός από μία καλή ευκαιρία για χαλάρωση, είναι το μέρος εκείνο όπου το μικρό σου νιώθει πραγματικά ελεύθερο και χαρούμενο. Το κολύμπι και οι μοναδικές δημιουργίες που φτιάχνει στην άμμο, είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που απολαμβάνει με την καρδιά του πηγαίνοντας στη θάλασσα. Αυτό όμως που ίσως το χαροποιεί εξίσου με όλα τα υπόλοιπα, είναι πως επιτέλους, μακριά από κάθε είδους υποχρέωση μπορείτε και εσύ αλλά και αυτό να χαρείτε ο ένας την παρέα του άλλου. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να εκμεταλλευτείτε το χρόνο που σας δόθηκε, παίζοντας μερικά αυτοσχέδια, πρωτότυπα και με μηδαμινό κόστος παιχνίδια; Πώς θα το κάνετε αυτό; Συνέχισε να διαβάζεις και όλες σου οι απορίες θα απαντηθούν στο κείμενο που ακολουθεί!

Τρίλιζα στην άμμο

Φαντάζομαι θυμάσαι το παραδοσιακό παιχνίδι της τρίλιζας που παίζαμε στο σχολείο. Ακριβώς το ίδιο παιχνίδι θα παίξεις και τώρα, με τη διαφορά πως αντί να χρησιμοποιήσεις χαρτί και μολύβι, θα σχηματίσεις το «πλέγμα» της τρίλιζας στην άμμο και με ένα κλαρί ή απλά χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, θα ζωγραφίζετε τα κυκλάκια και τα «Χ» που θα κρίνουν το μεγάλο νικητή της παρτίδας! Αν δεν θυμάσαι τους κανόνες του παιχνιδιού, είναι πολύ απλό. Δημιουργείς αρχικά ένα πλέγμα από εννέα τετράγωνα (αυτός είναι και ο λόγος που παλαιότερα η τρίλιζα ονομαζόταν εννεάδα) και προσπαθεί ο κάθε παίκτης να δημιουργήσει μία τριάδα είτε κάθετη, είτε οριζόντια, είτε διαγώνια με το δικό του σχήμα. Όποιος σχηματίσει πρώτος την τριάδα, είναι και ο νικητής!

Τρία παιχνίδια για να διασκεδάσεις με τα παιδιά στην παραλία

Ζωγραφίστε με… βότσαλα

Μπορεί ο «βασιλιάς» των παιχνιδιών στην άμμο να είναι το χτίσιμο αμμουδερών πύργων, όμως μία πιο πρωτότυπη και εξίσου δημιουργική ασχολία είναι η ζωγραφική με βότσαλα ή πετρούλες! Αν δεν το έχεις δοκιμάσει, να είσαι σίγουρη πως εκτός από το μικρό σου, θα ενθουσιάσει και εσένα! Το σχέδιο το οποίο μπορείτε να φτιάξετε είναι ένα μεγάλο ψάρι, ένα λουλούδι, ένα καράβι, πριν όμως από όλα, θα πρέπει να το σχηματίσετε χρησιμοποιώντας (όπως και στην τρίλιζα) τα χέρια σας ή ένα ξύλο. Στη συνέχεια, πάνω στο περίγραμμα που θα έχετε σχεδιάσει, θα βάλετε στη σειρά πολλά, πολλά βοτσαλάκια μέχρι η εικόνα να ολοκληρωθεί! Εκτός από βότσαλα και πέτρες, σαφώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλο υλικό, όπως φύκια, κοχύλια ή κλαδιά.

Golf time!  

Ένα ακόμη παιχνίδι το οποίο είναι πολύ αστείο και κάπως «ανεβάζει» τον πήχη, είναι το καλοκαιρινό golf, για το οποίο θα χρειαστείτε τουλάχιστον μία μπάλα από ρακέτες. Για να ξεκινήσετε, θα σκάψετε με το φτυάρι ή τα χέρια μία τρύπα, ανάλογη με το μέγεθος της μπάλας. Σκοπός είναι, να καταφέρει κάποιος από τους παίκτες να βάλει τη μπάλα μέσα στην τρύπα. Αυτός που θα το καταφέρει πρώτος, είναι εκείνος που θα ορίσει σε ποια απόσταση θα μπει η επόμενη τρύπα, ενώ ο χαμένος είναι εκείνος που θα πρέπει να τη σκάψει. Έτσι κάθε φορά ο βαθμός δυσκολίας θα αλλάζει, δίνοντας ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι!