Τρία χριστουγεννιάτικα έθιμα που αξίζουν την προσοχή σου


Οικογένεια
27/11/2019
Χριστουγεννιάτικες συνήθειες από όλο τον κόσμο, εύκολες να τις ακολουθήσεις και να κάνεις τη διαφορά!

Η αγαπημένη σου εποχή του χρόνου είναι εδώ και εσύ θέλεις κάθε χρόνο να ζεις τα Χριστούγεννα στο… φουλ! Το στόλισμα του δέντρου και όλου του σπιτιού, η βόλτα στα μαγαζιά για να αγοράσεις δώρα σε όλους, η γιορτινή ατμόσφαιρα που επικρατεί παντού και η προσμονή κάνουν το χαμόγελο να μην φεύγει ποτέ από το πρόσωπό σου. Αν όμως έχεις χορτάσει από όσα κάνεις κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ακριβώς με την ίδια ιεροτελεστία, αξίζει να γνωρίσεις μερικά χριστουγεννιάτικα «έθιμα» και «παραδόσεις» από όλο τον κόσμο, που μπορείς κι εσύ εύκολα να ακολουθήσεις και να κάνεις τη διαφορά.

Φτιάξε ένα σπίτι από μπισκότα τζίντζερ και ζαχαρωτά

Ένα λαχταριστό σπίτι από γλυκά – τι πιο χριστουγεννιάτικο; Είναι μέρος του εθιμοτυπικού των Χριστουγέννων κυρίως στη Βόρεια Ευρώπη, ενώ το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει κάτι από ευρωπαϊκή εξοχή. Ένα καφέ σπιτάκι με τοίχους και σκεπή από καφετί μπισκότα τζίντζερ, με στολίδια από γλάσο, καραμέλες, σοκολάτες και ζαχαρωτά! Μην σε αγχώνει η παρασκευή του, καθώς στο εμπόριο πωλούνται έτοιμοι οι «τοίχοι» και η «στέγη» του κι εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις οδηγίες για τη συναρμολόγησή του και μετά να βάλεις όλη σου τη φαντασία στη διακόσμηση – όσο πιο «πλούσια» τόσο το καλύτερο! Θυμίζει το παραμυθένιο ζαχαρωτόσπιτο του Χάνσελ και της Γκρέτελ, από τη γνωστή ιστορία του Άντερσεν, μόνο που εδώ το τέλος θα είναι ευτυχέστερο. Αφού στολίσει το τραπέζι του σπιτιού σου μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων (εάν φυσικά γλιτώσει από λαίμαργα χεράκια που πιθανότατα θα θέλουν να το διαλύσουν αμέσως), θα φαγωθεί από όλους ως επιδόρπιο με πραγματικά μεγάλη λαχτάρα!

Τρία χριστουγεννιάτικα έθιμα που αξίζουν την προσοχή σου

Δες χριστουγεννιάτικες ταινίες

Είναι η κατάλληλη εποχή και ο κατάλληλος τρόπος για να μπεις για τα καλά στο πνεύμα των ημερών. Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία, από την κλασική, παιδική του Κάρολου Ντίκενς με ήρωα τον Εμπενίζερ Σκρουτζ και τα πνεύματα μέχρι το σύγχρονο αγαπημένο Love Actually, οι επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες. Διοργάνωσε «χριστουγεννιάτικες βραδιές», είτε με την οικογένεια, είτε με φίλους και αναλόγως τα γούστα, δείτε την αγαπημένη σας χριστουγεννιάτικη ταινία, με μόνο φωτισμό στο χώρο τα φωτάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Πόσο πιο χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα μπορείς να σκεφτείς;

Τρία χριστουγεννιάτικα έθιμα που αξίζουν την προσοχή σου

Αντάλλαξε μικροδωράκια με τους συναδέλφους ή την παρέα σου

Με δύο λέξεις: Secret Santa! Το κόνσεπτ είναι απλό και λέει ότι καθένας αγοράζει ένα μικροδωράκι για τον άλλον, χωρίς όμως να το αποκαλύψει εκ των προτέρων. Πρέπει δηλαδή να γράψεις τα ονόματα των συμμετεχόντων σε κλήρους και καθένας θα τραβήξει ένα όνομα, που θα το κρατήσει μυστικό μέχρι την ημέρα που θα ορίσετε για την ανταλλαγή. Δεν χρειάζεται φυσικά να είναι ένα ακριβό δώρο, ένα απλό μικροδωράκι που θα ευχαριστήσει και θα διασκεδάσει και τον παραλήπτη και την παρέα είναι αρκετό.

Τρία χριστουγεννιάτικα έθιμα που αξίζουν την προσοχή σου

Απλές κι εύκολες χριστουγεννιάτικες συνήθειες που στο εξωτερικό είναι ενταγμένες στη γιορτινή παράδοση και μπορούν πολύ εύκολα να ενταχθούν και στη δική σου εορταστική ιεροτελεστία. Θα σε κάνουν να αισθανθείς ακόμα περισσότερο το πνεύμα των Χριστουγέννων και να μοιράσεις χαρά στους γύρω σου που θα συμμετάσχουν μαζί σου σε καινούριες χριστουγεννιάτικες εμπειρίες!