Πείτε ναι σε περισσότερες οικογενειακές συγκεντρώσεις.


Οικογένεια
5/10/2018
Και πείτε όχι σε όλο το στρες που συνήθως σας προκαλούν. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και χαρείτε τις οικογενειακές γιορτές χωρίς να ανησυχείτε για την οργάνωσή τους.

Είναι σημαντικό να γιορτάζουμε οικογενειακά και θα έπρεπε να επιδιώκουμε συχνότερα τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να μαζεύονται τόσες γενιές κάτω από την ίδια στέγη, να διηγούνται οικογενειακές ιστορίες και να περνούν επιτέλους ποιοτικό χρόνο μαζί. Υπέροχο φαγητό, δροσερά ποτά και όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Εμείς σας προσφέρουμε ορισμένες απλές λύσεις ώστε να διασκεδάσετε στις οικογενειακές συγκεντρώσεις και να αποφύγετε το άγχος.

Καλέστε λίγους και καλούς. Μην προσκαλείτε περισσότερα άτομα από όσα μπορούν να καθίσουν στο τραπέζι σας με άνεση - εκτός και αν πρόκειται να οργανώσετε ένα cocktail party όπου θα σερβίρετε μόνο finger food ή αν το concept της συγκέντρωσης το επιτρέπει (για παράδειγμα αν οι καλεσμένοι πρόκειται να καθίσουν σε μεγάλα μαξιλάρια στο πάτωμα ή υπάρχει ένας μπουφές στη μέση).

Προτιμήστε το απλό μενού. Επιλέξτε 1-2 αγαπημένες συνταγές και φροντίστε τα υπόλοιπα να φτιάχνονται εύκολα. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε πρώτα το κυρίως πιάτο και με βάση αυτό να σκεφτείτε τι άλλο θα φτιάξετε. Επειδή σε όλους αρέσει να κάνουν επίδειξη των μαγειρικών τους ικανοτήτων, μπορείτε, αν θέλετε, να ζητήσετε από έναν από τους καλεσμένους να ετοιμάσει, για παράδειγμα, τα ορεκτικά.

Καλέστε ενισχύσεις. Μαζέψτε τα παιδιά και το σύντροφό σας και αποφασίστε ποιος θα κάνει τι. Το στρώσιμο του τραπεζιού, το καθάρισμα, η διακόσμηση, η επιλογή μουσικής κλπ. Αν τους αναθέσετε καθήκοντα που να τους ταιριάζουν, θα είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν. Μπορείτε μάλιστα να τους δώσετε ένα επιπλέον κίνητρο προσθέτοντας τα αγαπημένα τους άτομα στη λίστα των καλεσμένων.

Καθαρίζετε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. Πάρτε ένα μπολ για να μαζεύετε τα αποφάγια, ώστε να γλιτώσετε το συνεχές πήγαινε-έλα στο καλάθι των αχρήστων. Μπορείτε επίσης να έχετε ένα μπολ με νερό όπου θα βάζετε τα ποτήρια και τα πιάτα για να φύγουν τα πολλά λίπη και να είναι πιο εύκολο να τα πλύνετε αργότερα. Βάλτε πλυντήριο αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσης, έτσι ώστε οι δύσκολοι λεκέδες να μην προλάβουν να ξεραθούν. Χρησιμοποιείστε Ariel για ασυναγώνιστη καθαριότητα, εύκολα και χωρίς γάριασμα. Χαλαρώστε και ξεκουραστείτε! Το Ariel και το πλυντήριο σας θα αναλάβουν να σας απαλλάξουν από όλους τους λεκέδες που δημιουργήθηκαν στο πάρτι.

Ζητήστε σχόλια και συμβουλές από τους καλεσμένους. Φτιάξτε πρωτότυπες τσάντες με καλούδια και δώστε τις στους καλεσμένους σας σαν αποχαιρετιστήριο δώρο. Πάρτε τους τηλέφωνο την επόμενη μέρα και ρωτήστε τους αν πέρασαν καλά. Ζητήστε τη γνώμη και τα σχόλιά τους. Είναι φυσικό να χαρείτε ακούγοντας φιλοφρονήσεις, αλλά δώστε επίσης βάση στην εποικοδομητική κριτική που θα ασκήσουν.

Μία μικρή συμβουλή από το Ariel:

Τέλος, δε χρειάζεται να ανησυχείτε για το χρόνο που ίσως σας πάρει το πλύσιμο. Με το Ariel θα αντιληφθείτε ότι δε χρειάζεται να απασχολείτε το μυαλό σας με το πώς θα πλύνετε όλα αυτά τα ρούχα και πώς θα βγει τόση βρωμιά. Ρίξτε τα με χαρά στο πλυντήριο και τεστάρετε τις επιδόσεις του Ariel. Οι κάψουλες Ariel Pods 3σε1, για παράδειγμα, χαρίζουν τέλεια καθαριστικά αποτελέσματα χάρη στην τριπλή καθαριστική τους δράση που καθαρίζει, αφαιρεί τους λεκέδες και ζωντανεύει τα χρώματα για σούπερ καθαρά ρούχα στη στιγμή. Για την ακρίβεια 1 μόνο κάψουλα αρκεί για τέλεια καθαριότητα, καθώς μπορεί να απομακρύνει πλήρως ακόμη και τους πιο δύσκολους λεκέδες από την πρώτη κιόλας πλύση.

Καλή διασκέδαση!