Παίζουμε και μαθαίνουμε στο σπίτι


Οικογένεια
22/04/2020
Μαμά και μπαμπά, εκτυπώστε τις παρακάτω σελίδες και δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να διασκεδάσουν μαθαίνοντας, στο σπίτι!

Μένετε σπίτι και η καθημερινή απασχόληση των μικρών παιδιών σας είναι μία μικρή (ή μεγάλη) πρόκληση; Τι παιχνίδια να παίξετε, πόσα παραμύθια θα διαβάσετε; Μήπως να βρείτε κάποιες σελίδες με δραστηριότητες για να διασκεδάσετε; Μην ανησυχείτε! Βρήκαμε εμείς για εσάς και σας περιμένουν παρακάτω για να τις εκτυπώσετε!

3,2,1… πάμε! Η πρώτη γνωριμία με τους αριθμούς γίνεται ευχάριστα μέσα από διασκεδαστικά σχέδια! Και τα διαφορετικά μοτίβα βοηθούν το παιδί να μάθει να κινεί το χεράκι του με συγκεκριμένο τρόπο! Το πρώτο μάθημα αριθμητικής και γεωμετρίας ξεκινά! 

1. Μαθαίνω τα μοτίβα

Εδώ το παιδί κατανοεί τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να σχεδιάσει μία γραμμή, κινώντας το χέρι του ανάλογα με τα σχέδια που βλέπει!

Εκτυπώστε τη εδώ

2. Μετράμε μαζί

Αναγνωρίζει τα πρώτα νούμερα από το 1 έως το 5; Ευκαιρία να τα κατανοήσει και γιατί όχι, να προσπαθήσει να τα γράψει κι εκείνο!

Εκτυπώστε τη εδώ

 

3. Τι ύψος έχει το ζωάκι;

Ένας έξυπνος τρόπος για το παιδί να μάθει να μετράει μέχρι το 5, με έναν αλλιώτικο «χάρακα» και την πιο ευχάριστη παρέα!

Εκτυπώστε τη εδώ

 

Ευχαριστούμε την ομάδα του πρότυπου παιδικού σταθμού «Το Σπίτι του Αρκούδου» (www.tospititouarkoudou.gr), για την ευγενική παραχώρηση των σελίδων με τις δραστηριότητες!