Αγαπημένα καλοκαιρινά παιχνίδια για όλη την οικογένεια


Οικογένεια
4/10/2018
Τώρα που ο ήλιος λάμπει, βρείτε χρόνο για να παίξετε έξω με τα παιδιά σας.

Καλοκαίρι και παιχνίδι πάνε πακέτο κι έτσι αυτές οι ιδέες θα σας βοηθήσουν να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας τώρα που φτιάχνει ο καιρός. Το να μαζεύεται η οικογένεια και να παίζει εκτός σπιτιού δεν είναι μόνο διασκεδαστικό άλλα έχει αποδειχθεί ότι φέρνει τα μέλη της πιο κοντά. 

Και τώρα ετοιμαστείτε για παιχνίδι!

Μπουγέλο με το λάστιχο

Είναι ένα κλασσικό παιχνίδι που αρέσει στα παιδιά όλων των ηλικιών και επιπλέον ένας υπέροχος τρόπος για να δροσιστείτε μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού. Στερεώστε ένα λάστιχο με τέτοιον τρόπο που να ρίχνει νερό σε καμπύλη δίνοντας στα παιδιά σας την επιλογή να πηδήξουν από πάνω, να περάσουν σκυφτά από κάτω ή να τρέξουν μέσα από το νερό! Προχωρήστε το ένα βήμα παραπέρα και ζωντανέψτε τη φαντασία τους δίνοντας βαθμούς για τα πιο περίτεχνα άλματα στο νερό ή κάντε πως έχετε ξαπλώσει στο γρασίδι χωρίς την παραμικρή υποψία για το τι σας περιμένει... Δείτε τις αντιδράσεις των παιδιών ενώ ο η μαμά κι ο μπαμπάς γίνονται λούτσα! Έτσι φτιάχνονται οι αναμνήσεις... 

Βολή στον στόχο 

Τι θα λέγατε για λίγο «οικογενειακό » ανταγωνισμό; Το μόνο που χρειάζεστε γι' αυτό το παιχνίδι είναι μια σκάλα και μερικά σακουλάκια με φασόλια. Γράψτε αριθμούς από το ένα μέχρι το πέντε σε διαφορετικές κάρτες και κολλήστε τις σε κάθε σκαλοπάτι της σκάλας, ξεκινώντας με τον μικρότερο αριθμό (ο μεγαλύτερος πρέπει να βρίσκεται στο ψηλότερο σκαλί). Στη συνέχεια βάλτε ένα σημάδι σε μια λογική απόσταση (ανάλογα με την ηλικία του διαγωνιζόμενου) και στοχεύστε. Όσο ψηλότερα φτάνουν οι πετυχημένες βολές, τόσο περισσότεροι θα είναι οι πόντοι, καθώς είναι πιο δύσκολο να καταφέρετε να σταθούν τα σακουλάκια με τα φασόλια στα στενότερα σκαλιά. Κάθε παίκτης έχει πέντε ευκαιρίες και ο παίκτης με τη μεγαλύτερη βαθμολογία κερδίζει (προσπαθήστε να διατηρήσετε αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρότερων παικτών για να γλυτώσετε τα νευράκια). Μπορείτε να παίξετε αυτό το παιχνίδι και με μπαλόνια με νερό. Στοχεύσατε, πυρ! 

Αγώνας δρόμου με εμπόδια 

Αυτό το παιχνίδι είναι διασκεδαστικό τόσο στην οργάνωση όσο και στο παίξιμό του. Παροτρύνετε τα παιδιά σας να φτιάξουν τη διαδρομή με διάφορα αντικείμενα του σπιτιού (έρπην κάτω από το χαλάκι του πικ-νικ, άλματα γύρω από τις γλάστρες, ακροβασία στον πάγκο της κουζίνας, παιχνίδι με στεφάνια...) Στη συνέχεια χρονομετρηθείτε ή κάντε αγώνες μεταξύ σας (βάλτε δυο άτομα να ξεκινήσουν στην κάθε άκρη της διαδρομής και να συναντηθούν στη μέση. Προσέξτε μην χτυπήσουν τα κεφάλια τους!) Είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό και καλή άσκηση -και μην σας απασχολούν οι λεκέδες από το γρασίδι και τα λερωμένα γόνατα. Το Ariel γνωρίζει άριστα πως να απομακρύνει τους λεκέδες- Το Ariel Pods 3σε1 φροντίζοντας να βγαίνουν τα ρούχα πεντακάθαρα και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. 

Βαρελάκια

Αυτό είναι ένα παλιό κι αγαπημένο παιχνίδι το οποίο μπορεί να παίξει ολόκληρη η οικογένεια καθώς η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο! Το κλασσικό παιχνίδι περιλαμβάνει ένα άτομο να πηδάει πάνω από ένα άλλο που είναι σκυμμένο αλλά μπορεί να γίνει δυσκολότερο ή ευκολότερο, ανάλογα με το πόσο ψηλά είναι τα δυο άτομα. Εάν έχουν πολύ μικρά πόδια είναι καλύτερο να κουλουριαστείτε στο πάτωμα και να τα αφήσετε να περάσουν από πάνω, ενώ οι πιο ψηλοί παίκτες μπορούν να πηδούν πάνω από έναν σκυμμένο ενήλικα. Δείτε πάνω από πόσα άτομα στη σειρά μπορείτε να περάσετε ή βάλτε τα δύο άτομα να αλλάζουν ρόλους -πηδάτε πάνω από τον άλλο και στη συνέχεια πηδάει ο άλλος από πάνω σας ή το αντίστροφο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγος χώρος εκτός σπιτιού και μερικοί πρόθυμοι εθελοντές! 

Χειροτεχνίες στη φύση 

Για δημιουργικές υπαίθριες δραστηριότητες, βάλτε τα παιδιά να ασχοληθούν με τη ζωγραφική και το κολάζ χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για λερωμένους τοίχους, καρέκλες και πατώματα. Απλώστε μερικά χαρτόκουτα κάτω από ένα δέντρο με σκιά και αφήστε τη φαντασία των παιδιών σας να καλπάσει. Δώστε τους χρώματα, πινέλα, αυτοκόλλητα και κόλλα και αφήστε τα να σχεδιάσουν τρένα, λεωφορεία και αυτοκίνητα ή όμορφα κολάζ που θα ενεργοποιήσουν τα καλλιτεχνικά τους αντανακλαστικά. Βάλτε τα να πλατσουρίσουν στη φουσκωτή πισινούλα για να ξεπλυθούν οι πιτσιλιές (όταν βγουν τα παιδιά μπορείτε να ξεπλύνετε εκεί και τα εργαλεία της ζωγραφικής). Διασκέδαση στο φουλ χωρίς ακαταστασία στο σπίτι!