«Ολυμπιακή προετοιμασία» για πάρτυ!


Οικογένεια
4/10/2018
Μια ωραία ιδέα για να ζήσουμε – έστω κι από μακριά – τη γιορτινή ατμόσφαιρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016 είναι να διοργανώσουμε ένα πάρτυ εμπνευσμένο από τους πανάρχαιους αυτούς αγώνες.

Πώς όμως θα καταφέρουμε να μας μείνει χρόνος και ενέργεια για να μπορέσουμε να διασκεδάσουμε όταν έρθει η ώρα του πάρτυ, χωρίς να έχουμε εξαντληθεί από την προετοιμασία του;

Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να προετοιμαστείτε για το πάρτυ χωρίς κούραση και άγχος, καθαρίζοντας γρήγορα και εύκολα το σπίτι, υλοποιώντας ωραίες - και εξαιρετικά απλές - διακοσμητικές λύσεις.

Καθαριότητα στη στιγμή

Όλοι θέλουμε το σπίτι μας να είναι σε άριστη κατάσταση για το πάρτυ - πώς μπορούμε όμως να το πετύχουμε χωρίς να καθαρίζουμε με τις ώρες; Μια λύση είναι να επιλέγουμε συστήματα καθαρισμού που διακρίνονται για την αποτελεσματικότητα τους, όπως το σύστημα καθαρισμού Swiffer που ξετρυπώνει και μαγνητίζει τη σκόνη, ακόμη και στις πιο δύσκολες επιφάνειες του σπιτιού.

Λάβετε θέσεις...εμπρός...διακόσμηση!

Πάρτυ χωρίς διακόσμηση δεν γίνεται! Θέμα; Τι άλλο: Ολυμπιακοί Αγώνες και Ρίο. Διαλέξτε λοιπόν μπαλόνια και γιρλάντες και μην ξεχνάτε πόσο διασκεδαστικό είναι να φτιάχνετε τα δικά σας στολίδια. Οι χάρτινες αλυσίδες, λόγου χάρη, δείχνουν πολύ εντυπωσιακές όταν γεμίζετε μ' αυτές έναν χώρο, και έχουν επίσης το καλό ότι και τα πιο μικρά παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με την κατασκευή τους. 

Εάν, πάλι, θέλετε να θέσετε τον πήχη λίγο πιο ψηλά, μπορείτε να φτιάξετε ένα χάρτινο πανό με το σύνθημα «Καλή τύχη Ελλάδα!». Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι να αναζητήσετε τα γράμματα σε περιοδικά και κάρτες κι αφού τα κόψετε να τα μεγεθύνετε σε ένα σκάνερ ή φωτοτυπικό και να τα κολλήσετε στο πανό.

Φτιάξτε τον δικό σας φωτογραφικό θάλαμο

Δημιουργήστε ένα φόντο με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, όπου οι καλεσμένοι σας θα μπορούν να βγάζουν selfie έτοιμες για ανέβασμα στο βάθρο του Instagram!  Για το φόντο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χάρτινο πανό που θα φτιάξετε και πολύχρωμα μπαλόνια, ή διάσημες φωτογραφίες από την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Χαμηλώστε τον φωτισμό

Ο έντονος φωτισμός δεν είναι ό,τι καλύτερο σε ένα πάρτυ. Τα λαμπιόνια δεν κάνουν μόνο για τα Χριστούγεννα και μπορούν να δημιουργήσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Εξίσου αποτελεσματικά είναι και τα κεριά, με τη διαφορά ότι χρειάζεται να έχετε το νου σας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Συγκεντρώστε τα απαραίτητα

Μπορεί να μην γεμίζουν το μάτι, είναι όμως απαραίτητα για την επιτυχία του πάρτυ: ανοιχτήρι, σακούλες σκουπιδιών, χαρτί κουζίνας, τουαλέτας κ.ο.κ., οπότε καλό είναι να φροντίσετε να τα συγκεντρώσετε από πριν.

Δημιουργήστε έναν μικρό παιδότοπο

Για να νιώθουν και οι μικρότεροι καλεσμένοι σας ευπρόσδεκτοι στο πάρτυ (αλλά και για να βρουν λίγη ησυχία οι γονείς τους!), καλό είναι να ετοιμάσετε μερικές διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα τους κρατήσουν απασχολημένους.

Εάν το πάρτυ σας είναι υπαίθριο, μπορείτε να τοποθετήσετε μικρές πισίνες,  νεροτσουλήθρες ή νεροπίστολα, ή, εάν γίνεται σε εσωτερικό χώρο, μπορείτε να διαλέξετε ενδιαφέροντα παιχνίδια και επιτραπέζια.