Όλα όσα χρειάζεται να βρίσκονται στο φαρμακείο των διακοπών σας


Οικογένεια
1/07/2019

Αξίζει να μεριμνήσετε για όλα όσα μπορεί να συμβούν.Ο καιρός για να απολαύσετε τις οικογενειακές σας διακοπές ή τις πρώτες σας καλοκαιρινές αποδράσεις, έφτασε. Περιμένατε καιρό τη στιγμή που θα χαλαρώσετε δίπλα στα αγαπημένα σας πρόσωπα, στην παραλία ενός νησιού ή σε έναν παραθαλάσσιο προορισμό. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως προκειμένου να απολαύσετε με απόλυτη ηρεμία τις διακοπές σας, αξίζει να μεριμνήσετε για όλα όσα ενδέχεται να συμβούν.

Σίγουρα δεν είναι όμορφο να σκέφτεστε τα αρνητικά των διακοπών εκ των προτέρων. Όμως, τα ταξίδια με τα παιδιά δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση και πιστέψτε μας, σε πολλές περιπτώσεις κρύβουν πολλές «εκπλήξεις» -αφού ένα τσίμπημα ή ένας στομαχόπονος αρκούν σε κάποιες περιπτώσεις για να σας κάνουν να θέλετε να επιστρέψετε οικογενειακώς στην πόλη. Για να αποφύγετε, λοιπόν, τα απρόοπτα και την γκρίνια, καλό είναι να προετοιμαστείτε καταλλήλως για το ταξίδι σας, δηλαδή να φροντίσετε να διασφαλίσετε πως το οικογενειακό φαρμακείο των διακοπών θα περιλαμβάνει όλα όσα υπάρχει περίπτωση να χρειαστείτε.

Τα βασικά και απαραίτητα

Τα καλά νέα είναι πως λίγα και καλά προϊόντα και αντικείμενα είναι αρκετά για να απολαύσετε τις διακοπές με ασφάλεια. Προκειμένου, βέβαια, να γνωρίζετε με βεβαιότητα πως δεν έχετε παραλείψει να πάρετε μαζί σας κάτι, καλό είναι να καταγράψετε τα πάντα!

Για παράδειγμα, καλό είναι να υπάρχουν πάντα στο φαρμακείο των διακοπών σας γάζες, επίδεσμοι, τσιρότα και ένα ψαλιδάκι. Πέρα από τα βασικά αυτά αντικείμενα, αξίζει να έχετε ένα επουλωτικό σπρέι για πληγές και εγκαύματα, ένα απλό αντιπυρετικό-αναλγητικό φάρμακο, φυσιολογικό ορό, αντισηπτικό διάλυμα και αντισηπτικά μαντηλάκια, εντομοαπωθητικά προϊόντα, ένα θερμόμετρο, οξυζενέ και ιώδιο, κάποια αντιφλεγμονώδη αλοιφή, ένα αντιβιοτικό ευρέος φάσματος και κολλύριο για τις μολύνσεις του ματιού.

Όλα όσα χρειάζεται να βρίσκονται στο φαρμακείο των διακοπών σας

Οι πληροφορίες που πρέπει να έχετε πριν το ταξίδι

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να ενημερωθείτε και για τα τοπικά ιατρεία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής την οποία σχεδιάζετε να επισκεφτείτε, προκειμένου να γνωρίζετε άμεσα πού να απευθυνθείτε σε περίπτωση που κάτι συμβεί. Είναι, επίσης, σημαντικό να ετοιμάσετε και μία λίστα με όλα τα απαραίτητα τηλέφωνα των αρχών της περιοχής. Αν σκοπεύετε να κάνετε τις διακοπές σας σε ένα απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας, για παράδειγμα, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως κατά τη διάρκεια της παραμονής σας σε αυτό, θα μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη και να λάβετε την κατάλληλη βοήθεια.

Όλα όσα χρειάζεται να βρίσκονται στο φαρμακείο των διακοπών σας

Το πιο πιθανό είναι, βέβαια, πως οι οικογενειακές σας διακοπές θα κυλήσουν ομαλά. Έχει μεγάλη σημασία όμως, το να είστε προετοιμασμένοι εκ των προτέρων για κάθε ενδεχόμενο. Όπως λέει ο σοφός μας λαός, άλλωστε, «των φρονίμων τα παιδιά προτού πεινάσουν μαγειρεύουν»!