Ζωγραφική και δημιουργία


Οικογένεια
25/05/2020
Εκτυπώστε τις σελίδες που σας προτείνουμε και… ζωγραφίστε! Ένας δημιουργικός τρόπος για να απασχολήσετε τους μικρούς σας καλλιτέχνες!

Αγαπητοί γονείς, αναζητάτε έξτρα τρόπους για να απασχολήσετε τα παιδιά σας; Μα, υπάρχει κάτι πιο δημοφιλές από τη ζωγραφική; Είναι πολλές οι φορές άλλωστε που ένα σετ μαρκαδόροι και μερικά διασκεδαστικά σχέδια αρκούν για να γεμίσουν τη μέρα με χρώμα, παιχνίδι και μπόλικη… παιδική φαντασία!

Αναζητήσαμε λοιπόν κάποιες πρακτικές ιδέες και σε συνεργασία με τον πρότυπο παιδικό σταθμό «Το Σπίτι του Αρκούδου» (www.tospititouarkoudou.gr), σας προτείνουμε τις παρακάτω 6 σελίδες που θα ενθουσιάσουν τα παιδάκια σας! Εκτυπώστε τις όσες φορές θέλετε για χρωματικούς πειραματισμούς και γιατί όχι, για να ζωγραφίσετε κι εσείς μαζί με τα παιδιά σας! Είναι άκρως χαλαρωτικό!

Τι λέτε, ξεκινάμε;

1. Ζωγραφική με αριθμούς

Ο μικρός «καλλιτέχνης» ακολουθεί τους αριθμούς που δείχνουν ποιο χρώμα θα μπει σε κάθε πεδίο! Έτσι, το παιδί μαθαίνει τα νούμερα αλλά και το πώς να δημιουργεί ένα πολύχρωμο σχέδιο!

Εκτυπώστε τη εδώ

2. Ζωγράφισε το αγαπημένο σου φαγητό!

Εδώ το παιδί σκέφτεται ποιο είναι το αγαπημένο του «μενού» και επιπλέον το σχεδιάζει με τον δικό του τρόπο!

Εκτυπώστε τη εδώ

3. Σχεδίασε το παιχνίδι που θέλεις!

Ποιο είναι άραγε το αγαπημένο του παιχνίδι; Ευκαιρία για εσάς να το διαπιστώσετε αλλά και για το παιδί να κάνει μία ενδιαφέρουσα επιλογή! Το βοηθάει επίσης να μάθει να σχεδιάζει μέσα σε συγκεκριμένο σχήμα! 

Εκτυπώστε τη εδώ

4. Ένωσε τις τελείες για ένα καραβάκι όλο… χρώμα!

Διπλό όφελος για το παιδί σας καθώς μαθαίνει να ακολουθεί τις γραμμές και ύστερα να χρωματίσει την εικόνα όπως εκείνο θέλει!

Εκτυπώστε τη εδώ

5. Ολοκλήρωσε την εικόνα

Η μικρή κουκουβάγια ψάχνει…. το άλλο της μισό! Και καλεί τον μικρό σας ζωγράφο να μάθει να σχεδιάζει συμμετρικά, συμπληρώνοντας με τα χρώματα που θέλει!

Εκτυπώστε τη εδώ

6. Μία εικόνα, πολλά σχήματα!

Εδώ το παιδί σας μαθαίνει να ακολουθεί τις γραμμές σε διαφορετικά σχήματα και να κάνει ευφάνταστους χρωματικούς συνδυασμούς! 

Εκτυπώστε τη εδώ


Καλή επιτυχία!