Διασκεδαστικές δραστηριότητες τώρα που μένουμε σπίτι


Οικογένεια
15/06/2020
Εκτυπώστε τις παρακάτω σελίδες δραστηριοτήτων για τα παιδιά σας και δώστε τους υλικό για… διασκέδαση, τώρα που μένετε στο σπίτι!

Μένουμε σπίτι και παραμένουμε δημιουργικοί, με σελίδες για παιδικές δραστηριότητες! Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας εκτυπωτής, χρωματιστά μολύβια ή μαρκαδόροι και έτοιμοι για…  εξερεύνηση! Έτσι, όχι μόνο θα δώσετε στα μικρά παιδιά σας μπόλικο υλικό για να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους αλλά και την ευκαιρία να αναπτύξουν τις οπτικές και κινητικές δεξιότητές τους! Από ένα απλό σχέδιο μέχρι μια σπαζοκεφαλιά, τα παιδιά λατρεύουν κάθε νέα πρόκληση και ενθουσιάζονται με εικόνες από ζωάκια, δέντρα, λουλούδια κ.λπ.! 

Οι παρακάτω σελίδες που πολύ ευγενικά μας παραχώρησε η ομάδα του πρότυπου παιδικού σταθμού «Το Σπίτι του Αρκούδου» (www.tospititouarkoudou.gr), θα τραβήξουν την προσοχή των μικρών μας φίλων με τα ευχάριστα σχέδια και τις παιχνιδιάρικες αναζητήσεις! Απλά εκτυπώστε τις, συγκεντρώστε τις σε ένα τραπεζάκι και καλή διασκέδαση!

Α, και κάτι ακόμα! Κάθε φορά που θα ολοκληρώνουν μία δραστηριότητα ή δημιουργία, η δική σας επιβράβευση θα είναι η πιο μεγάλη «κατάκτηση» της ημέρας! 


1. Βγες από το λαβύρινθο!

Αγαπημένη δραστηριότητα με… εκκίνηση και τερματισμό! Οι λαβύρινθοι βοηθούν το μικρό παιδί να σχεδιάσει την πορεία του, να βρει την άκρη και να ενισχύσει την αίσθηση του προσανατολισμού!

Πατήστε εδώ για να βγάλετε την κοτούλα στην έξοδο και εδώ για τη διαδρομή που οδηγεί στη μαμά!

 

2. Βρες τις διαφορές!

Ευκαιρία να δοκιμάσει την παρατηρητικότητά του, αναγνωρίζοντας τις διαφορές ανάμεσα στις 2 εικόνες!

Εκτυπώστε τη εδώ

 

3. Μαθαίνω τη φύση!

Εδώ το παιδί μαθαίνει να αναγνωρίζει και να διαχωρίζει τα φυτά από τα υπόλοιπα αντικείμενα! Ευκαιρία να τα χρωματίσετε, παρέα!

Εκτυπώστε τη εδώ

4. Ποιο ανήκει στην ομάδα;

Κάποια αντικείμενα ταιριάζουν μεταξύ τους και κάποια όχι! Το παιδί μαθαίνει να αναπτύσσει την παρατηρητικότητά του και να εξοικειώνεται με τα σχήματα και τις διαφορές!

Εκτυπώστε την πρώτη σελίδα εδώ και τη δεύτερη εδώ

5. Βρες τη σκιά του!

Κάθε ζωάκι έχει τη σκιά του, αλλά θέλει βοήθεια για να τη βρει! Μέσα από τα ανακατεμένα σχέδια, το παιδί κάνει τη σωστή αντιστοιχία και… εύρηκα!

Εκτυπώστε τη εδώ

Καλή επιτυχία!