Μείωση πλαστικού και βελτίωση προϊόντων


Οικογένεια
5/08/2021
Μειώνουμε έμπρακτα το αποτύπωμά μας στο περιβάλλον, τόσο με τις πρακτικές μας, όσο και με τα καινοτόμα προϊόντα μας!

Η προστασία του περιβάλλοντος, τόσο για την δική μας, όσο και για τις επόμενες γενιές που ακολουθούν, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας σήμερα. Τώρα που οι βιώσιμοι τρόποι ζωής έχουν γίνει πιο σημαντικοί από ποτέ, χρειαζόμαστε προϊόντα που θα καλύψουν τις προσδοκίες μας, φροντίζοντας παράλληλα και το περιβάλλον. Γι’ αυτό, στην P&G, θέλουμε να κάνουμε την κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη αναπόσπαστο στοιχείο κάθε προϊόντος μας. Πρωταρχικός μας στόχος είναι το 100% των κορυφαίων προϊόντων μας να προωθούν και να καταστήσουν την υπεύθυνη κατανάλωση. Συγκεκριμένα, θέλουμε όλα τα κορυφαία προϊόντα μας, να αναπτύσσονται συνεχώς, έχοντας μετρήσιμο θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Να μερικά παραδείγματα:

Η φιλοδοξία μας για το Ariel ήταν να καθαρίζει αποτελεσματικά με 50% λιγότερους πόρους, όπως ρεύμα και νερό. Οι κάψουλες πλυντηρίου ρούχων Ariel Allin1 PODS, είναι ιδανικές για προγράμματα ταχείας πλύσης εξοικονομώντας νερό και ενέργεια, ενώ προσφέρουν εκπληκτική καθαριότητα ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Αντίστοιχα, το Herbal Essences δεσμεύτηκε να καταστήσει γνωστή τη θετική δύναμη της φύσης, υποστηρίζοντας τη βιοποικιλότητα προς όφελος των ανθρώπων και του πλανήτη. Έτσι, η σειρά περιποίησης Herbal Essences Pure με 90% συστατικά φυσικής προέλευσης και αληθινά βότανα πιστοποιημένα από τους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους KEW, προσφέρει «φυσικά», υπέροχα μαλλιά.

Επίσης, οι νέες πάνες Pampers Pure Protection με βαμβάκι ανώτερης ποιότητας, μαλακές ίνες φυτικής προέλευσης και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά, είναι κατασκευασμένες με 100% πιστοποιημένη ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια και χνουδωτό περιεχόμενο υπεύθυνης προέλευσης.

Επιπλέον, το 2017, δημιουργήθηκε η 1η συσκευασία σαμπουάν από το Head &Shoulders, μέρος της οποίας αποτελείται από ανακυκλωμένα πλαστικά που έχουν συλλεχθεί από παραλίες. 1.000 εθελοντές, 100 Μ.Κ.Ο. και ειδικοί στην ανακύκλωση, συνέβαλαν ώστε να δημιουργηθεί το H&S Beach Plastic Bottle, μία προσπάθεια που επεκτείνεται πια και σε άλλα brands της P&G.

Παράλληλα, μετά από την Ανάλυση του Κύκλου Ζωής του Fairy, διαπιστώσαμε ότι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των υγρών απορρυπαντικών είναι μόνο 10%, γεγονός που συνεπάγεται ότι το υπόλοιπο 90% της κατανάλωσης γίνεται κατά τη διάρκεια του πλυσίματος στο σπίτι. Το Fairy παρασκευάζεται σε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν 100% ανακυκλώσιμη ηλεκτρική ενέργεια στη διαδικασία παραγωγής, ενώ από το 2020, όλα τα μπουκάλια Fairy 100% Φυσικό Άρωμα και Fairy 0% Αρώματα & Χρωστικές Ουσίες παρασκευάζονται με 100% ανακυκλωμένο πλαστικό και είναι 100% ανακυκλώσιμα (εξαιρείται το καπάκι και η ετικέτα). Η ανώτερη απόδοσή του, προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε χαμηλές θερμοκρασίες, εξοικονομώντας ενέργεια και βοηθώντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η μείωση του όγκου του πλαστικού κατά το ήμισυ έως το 2030 είναι ένας φιλόδοξος στόχος που επιδιώκουμε να επιτύχουμε ελαφρύνοντας τη συσκευασία, αυξάνοντας το ανακυκλωμένο περιεχόμενο (PCR), προωθώντας τη μετάβαση σε πιο συμπυκνωμένες μορφές προϊόντων και, όταν κρίνεται εύλογο, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά, αποτρέποντας έτσι τη χρήση πάνω από 300.000 τόνων πλαστικού.

Γι’ αυτό και δεσμευόμαστε να επιτύχουμε 100% ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες έως το 2030, κατασκευάζοντας τις συσκευασίες μας με τρόπο που λαμβάνει υπόψη την επόμενη μέρα, μέσω του ανακυκλωμένου πλαστικού (PCR) και των επαναπληρούμενων και επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών, που συμβάλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.

Έτσι, συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθειά μας να γινόμαστε καλύτεροι, κάθε μέρα!