Ιδέες για να απολαύσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά


Οικογένεια
2/08/2021

Το καλοκαίρι είναι η πιο όμορφη και ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου για ολόκληρη την οικογένεια, καθώς τόσο εμείς οι γονείς κατά τη διάρκεια της άδειάς μας, έχουμε περισσότερο χρόνο και διάθεση για παιχνίδια και βόλτες με τα μικρά μας, αλλά και τα ίδια τα παιδιά είναι πιο ξεκούραστα, απαλλαγμένα από τις σχολικές τους υποχρεώσεις.

Είναι αυτή η περίοδος του χρόνου, που σύσσωμη η οικογένεια αποκτά νέες εμπειρίες, αλλάζοντας συνήθειες και γεμίζοντας τις μπαταρίες της για τη νέα σεζόν που έρχεται. Έτσι, λοιπόν, οι βόλτες και οι αποδράσεις από τους γρήγορους και πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, ωφελούν κάθε μέλος της οικογένειάς μας, που θέλει να περάσει ποιοτικές στιγμές με τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Η καλοκαιρινή περίοδος, ωστόσο, εκτός από ξεκούραση και ανεμελιά, συχνά βγάζει τα παιδιά από το καθημερινό τους πρόγραμμα, δημιουργώντας ένα αίσθημα ρουτίνας, το οποίο οι γονείς οφείλουν να ανατρέψουν, βρίσκοντας διασκεδαστικούς και δημιουργικούς τρόπους για να περάσουν όσο περισσότερο χρόνο μπορούν μαζί τους.

Γονιός με παιδί

Ετοιμάζουμε το πιο νόστιμο παγωτό του καλοκαιριού

Μια από τις πιο διασκεδαστικές, καλοκαιρινές προτάσεις που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια, περνώντας ποιοτικό χρόνο μαζί, «κρύβεται» στη μαγειρική. Η κουζίνα, άλλωστε, είναι το μέρος του σπιτιού στο οποίο συγκεντρώνεται ολόκληρη η οικογένεια για να συζητήσει, να ονειρευτεί, ενίοτε να παραπονεθεί και φυσικά, να μαγειρέψει. Φέτος το καλοκαίρι, λοιπόν, το μενού έχει την αγαπημένη μας γεύση παγωτού και σπιτικά χωνάκια. Μαζευόμαστε όλοι γύρω από το οικογενειακό τραπέζι, φοράμε τις αγαπημένες μας ποδιές και φτιάχνουμε το πιο γευστικό και δημιουργικό παγωτό του καλοκαιριού.

Μπωλ με παγωτό

Φροντίζουμε τα ζωάκια της γειτονιάς

Η ενασχόληση με τα ζωάκια αναμφίβολα έχει ευεργετικά οφέλη στην ψυχολογία των μικρότερων μελών της οικογένειάς μας, τα οποία συχνά παραπονιούνται ότι θα ήθελαν το δικό τους κατοικίδιο. Δεν υπάρχει καλύτερη ενασχόληση για εκείνα φέτος το καλοκαίρι, λοιπόν, από τη φροντίδα των αδέσποτων της περιοχής μας. Βρίσκουμε το πιο κατάλληλο σημείο στη γειτονιά μας και δημιουργούμε μια χειροποίητη ταΐστρα για πουλιά, ενώ αφήνουμε ένα μπολάκι με νερό και τροφή για τις γάτες και τους σκύλους και μαθαίνουμε στα παιδιά μας τη σημασία και την αξία της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τα ζώα.

Παίζουμε και γινόμαστε και πάλι παιδιά

Το παιχνίδι δεν μπορεί να λείπει από το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα! Αυτό το καλοκαίρι θα γίνουμε συνεπώς και εμείς παιδιά και θα αφήσουμε έστω για και λίγο μακριά μας τα προβλήματα και το στρες. Κρυφτό, κυνηγητό, μπουγέλο με νεροπίστολα, ζωγραφική: Παίζοντας μαζί με τα μικρά μας, θα νιώσουμε και εμείς παιδιά, θα αναζωογονηθούμε, θα γελάσουμε με την καρδιά μας και το κυριότερο, θα περάσουμε ώρες ξεγνοιασιάς μαζί με τα άτομα που αγαπάμε περισσότερο.

ζωγραφική σε χαρτί

Μπορεί πολλές φορές να νιώθουμε ότι ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα από ό,τι θα θέλαμε, πως δεν μπορούμε να έχουμε πάντα την απαιτούμενη ενέργεια και ότι καμιά φορά, χάνουμε ένα μέρος της καθημερινότητας των παιδιών μας, λόγω των υποχρεώσεών μας, όμως καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι αυτό που μένει τελικά στις ψυχές όλων μας και δη των παιδιών μας, είναι οι στιγμές χαράς που περνάμε δίπλα τους και οι νέες εμπειρίες που «χτίζουμε» μαζί καθημερινά. Για αυτό, ας φροντίσουμε αυτό το καλοκαίρι να δημιουργήσουμε όσες περισσότερες αναμνήσεις γίνεται!