5 ράτσες τετράποδων κατάλληλες για αλλεργικούς.

5-ράτσες-τετράποδων-κατάλληλες-για-αλλεργικούς.
0
Greece_36

Μπέντλινγκτον τεριέ

Το Μπέντλινγκτον τεριέ μοιάζει πολύ με μικρό αρνάκι, καθώς έχει κατσαρό άσπρο τρίχωμα. Είναι ένας σχετικά ήσυχος σκύλος που δεν ρίχνει το τρίχωμά του και έτσι αποτελεί ιδανικό σύντροφο για άτομα που πάσχουν από αλλεργίες. Τα Μπέντλινγκτον τεριέ είναι παιχνιδιάρικα και στοργικά, αλλά χρειάζονται πολλή σωματική άσκηση. Είναι εξαιρετικοί σύντροφοι για την οικογένεια, αλλά ενδέχεται να εκφράσουν ένστικτα ζήλιας με άλλα σκυλιά.

Greece_37

Πορτογαλικός σκύλος νερού

Ο πορτογαλικός σκύλος νερού προέρχεται από τις πορτογαλικές ακτές όπου είχε εκπαιδευτεί να μαζεύει τα ψάρια μέσα στα δίχτυα. Εκτός αυτού, ο σκύλος αυτός δεν προκαλεί προβλήματα στους αλλεργικούς, ιδιότητα που εκτίμησε ιδιαιτέρως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιλέγοντας τη συγκεκριμένη ράτσα λόγω των αλλεργιών της κόρης του. Οι πορτογαλικοί σκύλοι νερού έχουν κατσαρό τρίχωμα που δεν πέφτει και αποτελούν αξιαγάπητους συντρόφους.

Greece_38

Μπισόν Φριζέ

Το Μπισόν Φριζέ μοιάζει με αφράτη μαλλιαρή μπαλίτσα και έχει μακρύ, κυματιστό τρίχωμα που δεν «μαδάει» και δεν μαζεύει σκόνη αν βουρτσίζεται συχνά. Τα σκυλιά αυτά είναι μικρόσωμα και χαρωπά και απολαμβάνουν τη συντροφιά του ανθρώπου. Έχουν μια τάση να αναπτύσσουν άγχος αποχωρισμού, επομένως δεν θα ήταν καλό να τα αφήνετε μόνα τους για πολλές ώρες. Η τακτική περιποίηση είναι σημαντική για να μην μπερδεύεται το τρίχωμά τους.

Greece_40

Γάτες Μπαλί

Θα πίστευε κανείς ότι η μακρύτριχη γάτα Μπαλί δεν είναι κατάλληλη για άτομα με αλλεργίες, αλλά αυτό βασίζεται στην λανθασμένη εντύπωση ότι αυτό που προκαλεί αλλεργίες στους ανθρώπους είναι το τρίχωμα της γάτας. Για τις αλλεργίες όμως ευθύνεται κυρίως η πρωτεΐνη Fel D1 που υπάρχει στο σάλιο και οι γάτες Μπαλί παράγουν λιγότερο σάλιο από ό,τι οι άλλες γάτες. Οι γάτες αυτές έχουν καλό χαρακτήρα και είναι ιδανικές για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Devon-1-size-detail

Γάτες Devon Rex

Η γάτες Devon Rex είναι ιδιαίτερα ευφυείς και έχουν κυματιστό, κοντό τρίχωμα. Έχει παρατηρηθεί ότι τα άτομα με αλλεργίες δεν επηρεάζονται τόσο πολύ από τις γάτες αυτής της ράτσας. Είναι πολύ παιχνιδιάρες και είναι γνωστές για το λεπτό σώμα και τα μεγάλα αυτιά τους. Λόγω του κοντού τους τριχώματος, χρειάζονται έξτρα ζεστασιά και ξετρελαίνονται να κουλουριάζονται στην αγκαλιά σας.

Αν σας ενοχλούν οι τρίχες από τα κατοικίδια, υπάρχει λύση και για αυτό! Τώρα με το μαγικό χέρι Swiffer μπορείτε να παγιδεύσετε και να ξεφορτωθείτε τις τρίχες από κάθε σημείο του σπιτιού σας, εύκολα και γρήγορα!

0

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

Πιστεύουμε ότι θα σου αρέσει

Συγκατάθεση στη χρήση cookies