Τρεις τρόποι για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σου στο σπίτι


Οικογένεια
15/06/2020
Ευκαιρία να έρθετε ακόμη πιο κοντά με δημιουργικό τρόπο

Αρκετός κόσμος θεωρεί πως οι δραστηριότητες στις οποίες δύο σύντροφοι επιλέγουν να επενδύσουν τον κοινό χρόνο τους, μπορούν σε βάθος χρόνου να επηρεάσουν τη δυναμική της σχέσης τους. Με τις απαιτήσεις της καθημερινότητας να μη μας αφήνουν να χαρούμε όσο θα θέλαμε ο ένας τον άλλο, είναι σημαντικό οι ώρες που μοιραζόμαστε παρέα να είναι δημιουργικές, απολαυστικές και να «σπάνε» τη ρουτίνα που επιφέρει ανά περιόδους η συγκατοίκηση. Ανακαλύπτοντας και δημιουργώντας μαζί με τον σύντροφό μας διαφορετικούς και πρωτότυπους τρόπους για να περνάμε καλά, μπορούμε να φέρουμε στην επιφάνεια τα παιδιά που κρύβουμε μέσα μας και να γνωριστούμε ακόμη καλύτερα!

Διασκεδαστικοί τρόποι για να απολαύσετε τον κοινό χρόνο στο σπίτι 

1. Ξεκινάμε έναν κινηματογραφικό μαραθώνιο

Μήπως ήρθε η ώρα να «βουτήξουμε» στο μαγικό κόσμο των Star Wars, στα ακίνητα τοπία του Αγγελόπουλου ή στα άδυτα του ευρωπαϊκού κινηματογράφου; Τότε η ιδέα του σπιτικού «movie date» με ποπ κορν βουτύρου και γευστικά smoothies δεν έχει «παλιώσει» αρκετά, και είναι η πρόταση που αξίζει να κάνουμε στον σύντροφό μας. Επιλέγουμε παρέα την τριλογία, το σκηνοθέτη, το καλλιτεχνικό ρεύμα ή και τη σειρά ντοκιμαντέρ που μας εμπνέει περισσότερο, και ξεκινάμε έναν κινηματογραφικό «μαραθώνιο» από τον καναπέ μας!

2. Εξασκούμε τις επιδόσεις μας παίζοντας

Δεν έχει σημασία αν θα παίξουμε κάποιο επιτραπέζιο ή ένα video game, ούτε αν θα είμαστε αντίπαλοι ή στην ίδια ομάδα. Σημασία έχει πως μέσα από το οποιοδήποτε παιχνίδι, θα δυναμώσουμε τη σχέση μας. Θα αισθανθούμε για λίγο το ομαδικό πνεύμα που υπάρχει μεταξύ μας και έναν υγιή ανταγωνισμό, ο οποίος θα σταθεί αφορμή για γέλια, αστεία, πειράγματα και... στοιχήματα για το ποιος θα βάλει πλυντήριο τις επόμενες μέρες!

Τρεις τρόποι για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σου στο σπίτι

3. Ανακαλύπτουμε μαζί μία νέα δραστηριότητα

Πλέον με τη βοήθεια της τεχνολογίας, είναι πολύ εύκολο να βρούμε διαδικτυακά μαθήματα για οτιδήποτε μας ενδιαφέρει. Ισπανικά; Σκάκι; Yoga; Ζωγραφική; Τανγκό; Το διαδίκτυο είναι γεμάτο ιστοσελίδες, λογαριασμούς και βίντεο από ανθρώπους που προσφέρουν δωρεάν τις γνώσεις τους στο κοινό, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Έτσι, χωρίς να στερούμαστε την άνεση του προσωπικού μας χώρου, μπορούμε να επενδύσουμε το χρόνο που έχουμε με τον σύντροφό μας, μαθαίνοντας μία καινούργια γλώσσα, ένα χορό για... δύο, φροντίζοντας τη φυσική μας κατάσταση και δημιουργώντας κατασκευές για το σπίτι.

Τρεις τρόποι για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σου στο σπίτι

Ό,τι και αν επιλέξετε να κάνετε αυτή την περίοδο στο σπίτι, να θυμάστε πως οι παραπάνω ιδέες δεν έχουν σκοπό να σας υποδείξουν πώς πρέπει ή δεν πρέπει να απολαμβάνετε το χρόνο σας, αλλά να σας εμπνεύσουν ώστε να γίνετε ακόμη πιο δημιουργικοί και να εκμεταλλευτείτε όσο καλύτερα μπορείτε τις κοινές ελεύθερες ώρες που έχετε στη διάθεσή σας.