Η μητρότητα είναι συναρπαστική!


Οικογένεια
5/10/2018
Είναι διασκεδαστική και δύσκολη, διαρκώς απαιτητική και προσφέρει απίστευτη ικανοποίηση.

Η μητρότητα περιλαμβάνει ομορφιά και χαρά, δάκρυα και ακαταστασία, ένα κολατσιό που πρέπει να ετοιμάσεις για το σχολείο, ένα γδαρμένο γόνατο που πρέπει να φροντίσεις και στο τέλος υπάρχει πάντα ένα παραμύθι για να διαβάσεις πριν από τον ύπνο.

Στο epithimies.gr γνωρίζουμε τι σημαίνει να είσαι μαμά. Γνωρίζουμε τις άγρυπνες νύχτες, τις ανησυχίες και τα άγχη, τη χαρά και την ανακούφιση. Γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε την τιτάνια δύναμη που απαιτεί η μητρότητα και κατανοούμε τις προκλήσεις της σύγχρονης μητέρας.

Η μητρότητα έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία πενήντα χρόνια. Οι σύγχρονες μαμάδες συχνά πρέπει να βρουν τις ισορροπίες μέσα σε μια πολύ περίπλοκη πραγματικότητα, να ανταποκριθούν στην πρόκληση και να κάνουν το καλύτερο δυνατόν. Δεν είναι μόνο μαγείρισσες, νοσοκόμες και καθαρίστριες —είναι τα άτομα που θα κρατήσουν ένα μυστικό, σύντροφοι στο παιχνίδι και στη σκανταλιά, ηρωίδες και προπονήτριες. Είναι απίστευτα γενναίες, ανιδιοτελείς και δυνατές —μαθαίνουν να αφήνονται σε κάθε βήμα, λίγο λίγο, ώστε στο τέλος να στέκονται δίπλα στα παιδιά τους και να τα παρακολουθούν να εξελίσσονται από μόνα τους σε δυναμικές προσωπικότητες.

Η μητρότητα απαιτεί τεράστια αποθέματα δύναμης και υποστήριξης. Στο epithimies.gr, είμαστε περήφανοι που αποτελούμε μέρος αυτής της ομάδας υποστήριξης: που βοηθάμε με τις μικρές δραστηριότητες και διευκολύνουμε έστω και λίγο την καθημερινότητα. Το να βοηθήσουμε τις μαμάδες να ανακαλύψουν τις κρυφές τους δυνάμεις, να πετάξουν από πάνω τους το πέπλο ενοχής και να αναγνωρίσουν ότι αυτά που κάνουν απαιτούν αντοχή και κουράγιο είναι στο επίκεντρο του φετινού εορτασμού της γιορτής της μητέρας.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι μαμάδες διαφέρουν πολύ μεταξύ τους και έχουν πίσω τους εντελώς διαφορετικές ιστορίες: νέες μητέρες και μητέρες μεγαλύτερης ηλικίας, μητέρες που μεγαλώνουν το παιδί τους μόνες τους, μητέρες που αποκτούν παιδί έπειτα από προβλήματα γονιμότητας ή μέσω υιοθεσίας, μητριές, μητρικές φιγούρες, γιαγιάδες και, φυσικά, μέλλουσες μαμάδες, για τις οποίες το ταξίδι προς τη μητρότητα δεν είναι πάντα εύκολο. Αυτό που έχουν όλες κοινό, όμως, είναι η απεριόριστη αγάπη προς τα παιδιά τους και η ακούραστη αφοσίωση που τους επιδεικνύουν. Αυτή η αφοσίωση και η δύναμη που τη συνοδεύει είναι αυτά που θέλουμε να τιμήσουμε στη φετινή γιορτή της μητέρας.

Θα θέλαμε να μάθουμε τι πιστεύεις ότι κάνει μια μητέρα τόσο δυνατή, γι’ αυτό μπορείς να αφήσεις τη γνώμη σου στα σχόλια.