Η ημέρα που καταλάβατε τι σημαίνει να είστε μητέρα


Οικογένεια
4/10/2018
Ένας ρόλος, τόσο καθοριστικός και μοναδικός που σας φέρνει αντιμέτωπες με ένα σωρό συναισθήματα και υπέροχες στιγμές!

Είστε έγκυος; Μόλις μπήκατε στο ρόλο «μαμά».

Πετάξτε αμέσως το αναψυκτικό διαίτης που συνηθίζατε να πίνετε με το δείπνο σας και ψάξτε στο ντουλάπι με τα φάρμακα για να βρείτε ειδικές βιταμίνες εγκυμοσύνης και να τις πάρετε με το ζόρι. Από δω και πέρα, δεν έχετε να νοιαστείτε για τη δική σας καλή κατάσταση, αλλά για την υγεία του μωρού σας. Η ιστορία αυτή είναι οικεία σε κάθε μαμά.

Δεν πρόκειται για μία μόνο καθοριστική στιγμή –είναι η μία καθοριστική στιγμή μετά την άλλη.

Όπως τότε που ο σύζυγός σας έτρεξε στα μαγαζιά την ημέρα που επιστρέψατε σπίτι από το νοσοκομείο με τη μεγαλύτερή σας κόρη. Την κοιτάξατε. Σας κοίταξε. Συνειδητοποιείτε ότι ήσασταν εντελώς, ολοκληρωτικά υπεύθυνη για εκείνη. Ήταν ένα πολύ έντονο συναίσθημα, αλλά κι ένα δώρο. Φοβόσασταν να της φορέσετε το ζιπουνάκι της ή να της αλλάξετε πάνα χωρίς να είναι δίπλα σας ο άντρας σας.

Κάποιες φορές, καθοριστική είναι μια στιγμή που φοβάστε. Μπορεί το παιδάκι σας να κάθεται στο καρεκλάκι του και το ταΐζετε φρούτα και κρέμες. Ξαφνικά προσέχετε μια κοκκινίλα στο πρόσωπό του ή μπορεί το φως της κουζίνας να σας ξεγελά. Το κοιτάτε και κάτι μέσα σας σας λέει πως τα πράγματα δεν ήταν καλά. Αρπάζετε το τηλέφωνο για να πάρετε τον παιδίατρο, αλλά καταλήγετε στα επείγοντα.

Εκεί συνειδητοποιείτε ότι το παιδάκι σας είναι αλλεργικό σε κάτι που περιέχουν οι τροφές που του δίνετε. Στο δεύτερο ή ακόμα περισσότερο στο τρίτο παιδί, πλέον έχετε ξεπεράσει κάθε σας φόβο. Παρ’ όλο που κάθε φορά είναι το ίδιο συναρπαστική, σαν να είναι η πρώτη φορά, είστε πλέον αρκετά εξοικειωμένη με την προσοχή που απαιτείται να δώσετε στο παιδάκι σας.

Η συνειδητοποίηση ότι τα παιδάκια σας εξαρτώνται πλήρως από εσάς σας συγκλονίζει κατά καιρούς.

Σήμερα κάθεστε στο πάτωμα, παίζετε με τα παιδιά σας και η μέρα σας γεμίζει με πολύ θόρυβο, αγκαλιές, πολλές φωνές. Όλα συνθέτουν ευχάριστα μια υπέροχη μητρική στιγμή. Κάθε μέρα φέρνει νέες εμπειρίες, νέες προκλήσεις – και νέες νίκες. Μαθαίνετε και εξελίσσεστε ακριβώς όπως τα παιδιά σας.