Ενδυνάμωση μέσω εκπαίδευσης και ενημέρωσης


Οικογένεια
4/10/2018
Περισσότερα από τα μισά κορίτσια βλέπουν την αυτοπεποίθησή τους να πέφτει κατά την εφηβεία, και μάλιστα στα χαμηλότερα επίπεδα.

Περισσότερα από τα μισά κορίτσια βλέπουν την αυτοπεποίθησή τους να πέφτει κατά την εφηβεία, με τα χαμηλότερα επίπεδα να σημειώνονται με την έναρξη της περιόδου. Η έλλειψη ενημέρωσης αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους λόγους για τη μείωση της αυτοπεποίθησης. Η Always θέλει να κάνει την αλλαγή και να μετατρέψει την εφηβεία σε ένα σταθερό σκαλοπάτι πάνω στο οποίο θα πατήσουν τα κορίτσια για να γίνουν γυναίκες γεμάτες αυτοπεποίθηση.

Το Πρόγραμμα Διδασκαλίας Αυτοπεποίθησης της Always για την Εφηβεία στέκεται δίπλα στα κορίτσια, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για περισσότερα από 30 χρόνια παρέχοντας δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό και δείγματα, ώστε να βοηθήσει τα κορίτσια να κατανοήσουν τις αλλαγές που βιώνει το σώμα τους στη διάρκεια της εφηβείας και να μπορέσουν να τις διαχειριστούν.

Με την υποστήριξη της UNESCO και με τη συνεργασία περισσότερων από 500.000 εκπαιδευτικών, περισσότερα από 17 εκατομμύρια κορίτσια σε 70 και πλέον χώρες συμμετέχουν ετησίως στο πρόγραμμα.

Με τη χρήση καινοτόμων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που αφουγκράζονται τις ανάγκες της κάθε χώρας, και προσαρμοσμένων υλικών ώστε να εξασφαλίζεται ότι το περιεχόμενο ανταποκρίνεται στα διαφορετικά περιβάλλοντα, οι εκπαιδευτικοί βοηθούν τους μαθητές τους να ξεπεράσουν κοινωνικά στερεότυπα.