Το κουίζ που θα σας βοηθήσει να μάθετε καλύτερα το έφηβο παιδί σας


Οικογένεια
4/10/2018
Το παιδί σας μπορεί να δείχνει γεμάτο αυτοπεποίθηση αλλά στην πραγματικότητα να αισθάνεται τελείως διαφορετικά.

Ο δρόμος προς την ενηλικίωση μπορεί να είναι δύσκολος και δύσβατος και θα πρέπει να είστε εκεί για να βοηθήσετε. Για να το πετύχετε αυτό, πρέπει να γνωρίζετε τι πραγματικά σκέφτεται και αισθάνεται το παιδί σας για τη ζωή του. Ζητήστε του να διαβάσει τις παρακάτω ερωτήσεις. Οι απαντήσεις του θα σας βοηθήσουν να το καταλάβετε καλύτερα αλλά και να του δώσετε την καθοδήγηση που χρειάζεται σε αυτό το περίπλοκο στάδιο.

Τι σε κάνει χαρούμενο/η...

Α) Οι καλοί βαθμοί;

Β) Να κάνεις μια καλή πράξη;

Γ) Να είσαι καλός/ή φίλος/η;

Αυτή τη στιγμή στη ζωή σου σε τρομάζει περισσότερο...

Α) Η σκέψη της πρώτης μέρας στο λύκειο;

B) Ο εκφοβισμός μέσω του διαδικτύου;

Γ) Οι ανεξέλεγκτες αλλαγές στο σώμα σου;

Θα προτιμούσες να εγκαταλείψεις...

Α) Τις εξωσχολικές δραστηριότητες;

Β) Το κινητό σου;

Γ) Τη σοκολάτα;

Δεν είναι εύκολο να είσαι έφηβος, όμως το δυσκολότερο είναι...

Α) Να γνωρίζω πώς θα βελτιώσω την αυτοπεποίθησή μου;

Β) Η επιστροφή στο σχολείο μετά τις διακοπές;

Γ) Τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα;

Η φράση που χαρακτηρίζει καλύτερα την ψυχική σου διάθεση είναι...

Α) Στρεσαρισμένος/η, αγχωμένος/η και ανήσυχος/η ότι δεν είμαι αρκετά καλός/ή;

Β) Βαριέμαι και είμαι εκνευρισμένος/η - απλά θέλω να πάρω τη ζωή στα χέρια μου;

Γ) Κατά κύριο λόγο ικανοποιημένος/η και χαρούμενος/η με τη ζωή μου;

Περισσότερα Α

Το παιδί σας φαίνεται να αγχώνεται πολύ για τις καλές επιδόσεις στο σχολείο και πιθανόν να νιώθει πως δεν τα καταφέρνει. Φροντίστε να επιβραβεύετε τις επιτυχίες του και να του υπενθυμίζετε πως οι καλοί βαθμοί δεν είναι το παν. Η μάθηση πρέπει να είναι ευχάριστη και είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε κάθε σημαντική στιγμή στη ζωή του. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να βρει τρόπους να χαλαρώνει και μην προσθέτετε στρες στην ήδη ευάλωτη προσωπικότητά του.

Περισσότερα Β

Έχετε ένα ελεύθερο πνεύμα απέναντί σας! Πρόκειται για έναν έφηβο/η που δεν του/της αρέσει να περιορίζεται, έχει τις δικές του/της απόψεις και ανυπομονεί να βγει στον έξω κόσμο. Έχετε να κάνετε με ένα ανεξάρτητο άτομο και μάλιστα με φιλάνθρωπο. Μην περιορίζετε αυτά τα στοιχεία της προσωπικότητάς του, αντίθετα υπενθυμίστε στο παιδί σας πως αν χρειαστεί, θα του παρέχετε αγάπη και στήριξη χωρίς κριτική.

Περισσότερα Γ

Το παιδί σας φαίνεται να έχει προσαρμοστεί πολύ καλά στη γεμάτη ένταση περίοδο της εφηβείας! Ξέρει ενστικτωδώς πως οι καλές φιλίες είναι το θεμέλιο για μια ισορροπημένη ζωή και φαίνεται να κατανοεί πως οι σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές σιγά σιγά εξομαλύνονται. Να υπενθυμίζετε στο παιδί σας να προσέχει το σώμα του. Κουβεντιάστε με την κόρη σας σχετικά με τα καλύτερα προϊόντα που μπορεί να χρησιμοποιεί κατά την διάρκεια της περιόδου της ώστε να αισθάνεται άνετη στις καθημερινές της δραστηριότητες όποια μέρα του μήνα κι αν είναι. Προς αποφυγή διαρροών που θα τη φέρουν σε δύσκολη θέση, συστήστε της τις σερβιέτες Always Platinum, που προσφέρουν εκπληκτική απαλότητα και αξεπέραστη προστασία όλη μέρα!