Ώρα για αποτοξίνωση


Ευ Ζην
20/12/2018
Σκέφτεσαι ότι το σώμα σου χρειάζεται ενδυνάμωση; Καλή ιδέα! Στο νέο πρόγραμμα «αποτοξίνωσης» όμως, μπορείς να εντάξεις και άλλα πράγματα!



Μετά τις υπερβολές των Χριστουγέννων, ο Ιανουάριος είναι η ιδανική περίοδος για αποχή από τις τοξίνες, με λιγότερα γλυκά και περισσότερη άσκηση! Έτσι, θα αποκτήσεις και πάλι την καλή φόρμα που χρειάζεσαι για να αντιμετωπίσεις τις… προκλήσεις του νέου έτους! Τι θα έλεγες όμως να μην περιοριζόσουν μόνο σε θέματα διατροφής αλλά να κάνεις ένα καλό «ξεκαθάρισμα» και σε άλλους τομείς;

1. Στο σώμα
Σου συμβαίνει συχνά να προσπαθείς να μείνεις πιστή στο πρόγραμμα που βάζεις για να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση; Ώρα να δοκιμάσεις ένα νέο κόλπο!
Tip: Διάλεξε μια συγκεκριμένη στιγμή μέσα στη μέρα, που σου είναι πιο εύκολο να βρεις το χρόνο για γυμναστική στο σπίτι, στο πάρκο ή στο γυμναστήριο και επίλεξε την ανάλογη δραστηριότητα. Τηρώντας το ίδιο πρόγραμμα κάθε μέρα, θα είναι πολύ πιο εύκολο να σου γίνει συνήθεια!

2. Στο πνεύμα
Ο διαλογισμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να «καθαρίσεις» το μυαλό σου από τις καθημερινές έγνοιες. Χαλάρωσε, πάρε βαθιές ανάσες, κάνε εισπνοές και εκπνοές και διώξε μακριά τις αρνητικές σκέψεις.
Tip: Όταν θα είσαι έτοιμη να χαλαρώσεις, διάλεξε ένα χώρο του σπιτιού χωρίς ακαταστασία ή θόρυβο. Για παράδειγμα, εάν ο θόρυβος από το πλυντήριο ρούχων φτάνει μέχρι τον καναπέ του σαλονιού, προτίμησε το υπνοδωμάτιο!

3. Στο σπίτι
Οι γιορτές αφήνουν συνήθως το σπίτι βρώμικο και ακατάστατο. Ένας καθαρός και τακτοποιημένος χώρος όμως, θα σε κάνει να νιώσεις αμέσως καλύτερα! Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεις λίγο χρόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο, δες το σαν ιδανική ευκαιρία για συμμάζεμα! Με το Σύστημα Καθαρισμού Swiffer για τα πατώματα και το Swiffer Μαγικό Φτερό για κάθε επιφάνεια, η καθαριότητα γίνεται πλέον απλή και γρήγορη!
Tip: Τοποθέτησε δίπλα στην είσοδο του σπιτιού ένα κουτί όπου θα μαζεύεις τα αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι και θα μπορούσες ίσως να χαρίσεις.

4. Στην τσάντα
Μήπως είναι καιρός να ασχοληθείς και με το περιεχόμενο της «υπέρβαρης» τσάντας σου; Είναι απίστευτο πόσα αχρείαστα πράγματα μπορεί να έχουν μαζευτεί στο εσωτερικό της, αρκεί όμως ένα 10λεπτο ξεσκαρτάρισμα για να την ελαφρύνεις και να βρίσκεις πιο εύκολα πλέον… τα κλειδιά της πόρτας!
Tip: Μπορείς να συγκεντρώνεις διάφορα ομοειδή μικροαντικείμενα, όπως balm χειλιών, χαρτομάντιλα και κρέμα χεριών σε ένα κομψό τσαντάκι, ώστε να μην «χάνονται» μέσα στην τσάντα!

5. Στα οικονομικά
Μετά τα Χριστούγεννα, όλοι μας έχουμε την τάση να θέλουμε να κάνουμε λίγη… οικονομία! Πόσο εύκολο είναι όμως να διατηρήσουμε τις καλές αγοραστικές μας συνήθειες; Φτιάξε λοιπόν μία λίστα με όλα τα έσοδα και τα έξοδα του νοικοκυριού σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να σχηματίσεις καλύτερη εικόνα του πώς πρέπει να κινηθείς για να διατηρήσεις τα οικονομικά σου υπό έλεγχο.
Tip: Ξεκίνα να οργανώνεσαι από τα πιο απλά, όπως τα ψώνια του σούπερ μάρκετ ή τους μηνιαίους λογαριασμούς του σπιτιού.

6. Στην κοινωνική ζωή
Μήπως η κάθε σου έξοδος αρχίζει να μοιάζει με την προηγούμενη και πολύ πιθανόν και με την… επόμενη;  Δεν υπάρχει ποικιλία στη διασκέδασή σου ή, ακόμα χειρότερα, έχεις σταματήσει να βγαίνεις και να βρίσκεσαι με τους φίλους σου; Καιρός για αλλαγές στη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου σου!
Tip: Με τη νέα χρονιά, αποφάσισε ότι θα ασχοληθείς με κάτι καινούριο. Με ένα χόμπι που θα σε ενθουσιάσει, μια ασχολία που θα σε χαλαρώσει ή με την εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας.


7. Στην γκαρνταρόμπα

Η ντουλάπα σου είναι γεμάτη ρούχα που δεν θυμάσαι πότε έβαλες για τελευταία φορά; Ένα καλό ξεκαθάρισμα θα κάνει – μεταξύ άλλων – πολύ πιο άνετη την πρωινή σου ετοιμασία, αφού θα μπορείς να διαλέξεις πιο εύκολα αυτό που θα φορέσεις!
Tip: Αν δυσκολεύεσαι να αποχωριστείς κάποια κομμάτια, πώς θα σου φαινόταν η ιδέα της ανταλλαγής ρούχων με τις φίλες σου; Όχι μόνο θα περάσετε παρέα μια διασκεδαστική βραδιά αλλά θα αποκτήσετε όλες ένα νέο look, εντελώς δωρεάν!

8. Στη διατροφή
Αν έχεις αρχίσει να ασκείσαι περισσότερο, είναι η κατάλληλη στιγμή για να βελτιώσεις και τις διατροφικές σου συνήθειες. Το χειμώνα που κλεινόμαστε περισσότερο στο σπίτι, το φαγητό είναι μία διέξοδος, είναι όμως πολύ σημαντικό να προσπαθούμε να κρατήσουμε τις «παρασπονδίες» μας, όσο πιο υγιεινές γίνεται!
Tip: Κράτησε ημερολόγιο με τα γεύματα που καταναλώνεις σε μία εβδομάδα και θα εντοπίσεις αμέσως τις φορές που τρως περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε!