Τι περιέχουν τα ταμπόν Tampax;


Ευ Ζην
7/12/2023
Θέλετε να μάθετε από τι αποτελούνται τα ταμπόν Tampax; Μάθετε περισσότερα για τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα ταμπόν Tampax, καθώς και για την ασφάλεια αυτών των υλικών.

Τα ταμπόν Tampax φτιάχνονται από τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούνται για πολλά χρόνια, με ασφάλεια, στα προϊόντα γυναικείας φροντίδας. Τα Tampax συνδυάζουν τα συστατικά αυτά με τα μοναδικά μας σχέδια, προσφέροντας σας αξιόπιστη προστασία κατά των διαρροών και άνεση. Τα πρωτογενή υλικά των ταμπόν Tampax είναι το βαμβάκι και το ραιγιόν. Κορυφαίοι επιστήμονες από το Harvard, το Dartmouth, το Πανεπιστήμιο του Wisconsin, το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ έχουν προβεί σε εκτεταμένες δοκιμές επιβεβαιώνοντας πως το ραιγιόν και το βαμβάκι είναι εξίσου ασφαλή. Και τα δύο υλικά έχουν μια μακρά ιστορία ασφαλούς χρήσης.

Προβαίνουμε σε εκτεταμένες αξιολογήσεις ασφάλειας για να βεβαιωθούμε πως τα εκατομμύρια των γυναικών που χρησιμοποιούν Tampax μπορούν να το κάνουν ανεπιφύλακτα. Έχουμε επανεξετάσει τις εκτιμήσεις μας από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, επιστημόνων και υγειονομικών αρχών που επιβλέπουν την ασφάλεια των ταμπόν. Αυτοί οι εμπειρογνώμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι τα ταμπόν μας και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια.

 

Εδώ παρατίθεται το διάγραμμα που αναδεικνύει τα διάφορα τμήματα ή συστατικά, των ταμπόν μας, τη χρήση του  κάθε συστατικού, και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία τους:

 

Συστατικά των ταμπόν

Λειτουργία

Υλικό

Προωθητήρας

Βοηθά να εισάγετε άνετα το ταμπόν

Χαρτόνι κατασκευασμένο από σφιχτά τυλιγμένο χαρτί ή πλαστικό με χρωστικές ουσίες

Απορροφητικός Πυρήνας

Παρέχει προστασία απορροφώντας  και αποθηκεύοντας εμμηνορροϊκό υγρό

Βαμβάκι ή / και ραιγιόν

Λεπτό ύφασμα γύρω από τον Απορροφητικό Πυρήνα

Βοηθά στην ομαλή αφαίρεση, βοηθά στη δημιουργία απορροφητικού διαφράγματος σε ορισμένα σχέδια

Ραιγιόν και πολυεστέρας ή πολυαιθυλένιο και πολυπροπυλένιο

Κορδόνι

Χρησιμοποιείται για την αφαίρεση του ταμπόν, διαθέτει επίσης έναν κόμπο σε ορισμένα σχέδια

Βαμβάκι ή / και πολυεστέρας,  κόμπος από πολυπροπυλένιο

Νήμα

Χρησιμοποιείται για να εφαρμόσετε το κορδόνι στον απορροφητικό πυρήνα

Πολυεστέρας τυλιγμένος με βαμβάκι ή πολυεστέρας

Άρωμα: Μόνο στις συσκευασίες που επισημαίνουν πως περιέχουν άρωμα. Όλες οι υπόλοιπες συσκευασίες δεν περιλαμβάνουν.

Προσφέρει ένα φρέσκο άρωμα

Αρωματικές ουσίες όμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται σε άλλα γυναικεία προϊόντα

 

Ενίοτε δεχόμαστε ερωτήσεις σχετικά με το αν τα ταμπόν μας και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία τους είναι ασφαλή.

Ναι, τα ταμπόν μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια. Η Tampax έχει βοηθήσει εκατομμύρια γυναίκες να ζήσουν φυσιολογικά τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια της περιόδου τους, από την ίδρυση της, το 1936. Η Tampax ήταν πάντα εκεί για να σας προστατεύει στις πιο σημαντικές στιγμές σας, και αυτή η προστασία αρχίζει με την ασφάλειά σας.

Οι αξιολογήσεις ασφάλειας των ταμπόν μας και τα συστατικά τους έχουν εξεταστεί από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, πανεπιστημιακών επιστημόνων και υγειονομικών αρχών που επιβλέπουν την ασφάλεια τους και έχουν επιβεβαιώσει ότι τα ταμπόν μας μπορεί να χρησιμοποιηθούν  με ασφάλεια.

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΞΙΚΟΥ ΣΟΚ (ΣΤΣ)

 

Επειδή πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για τις γυναίκες να γνωρίζουν για το σύνδρομο τοξικού σοκ, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτές τις πρόσθετες πληροφορίες.

 

Προκαλούν τα συστατικά σας Σύνδρομο Τοξικού Σοκ;

Το Σύνδρομο Τοξικού Σοκ είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή ασθένεια και οι πιο πρόσφατες επιστημονικές πληροφορίες επιβεβαιώνουν πως δεν επηρεάζεται από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται σήμερα για τη δημιουργία των ταμπόν. Ανεξάρτητα από τα συστατικά του ταμπόν, είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς να γνωρίζετε τα σημάδια και τα συμπτώματα του Συνδρόμου Τοξικού Σοκ και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο. Ελέγξτε τις πληροφορίες εδώ ή στο φύλλο οδηγιών που συνοδεύει τις συσκευασίες.

 

Έχω διαβάσει ότι όλα τα βαμβακερά ταμπόν έχουν χαμηλότερο κίνδυνο  πρόκλησης ΣΤΣ ή ακόμα και μηδενικό κίνδυνο. Είναι αλήθεια;

 

Όχι, αυτό δεν είναι αλήθεια. Όλα τα ταμπόν στην αγορά σήμερα, ακόμη και τα 100% βαμβακερά ταμπόν, συνδέονται με ένα χαμηλό κίνδυνο πρόκλησης ΣΤΣ. Οι πιο πρόσφατες διαθέσιμες επιστημονικές πληροφορίες επιβεβαιώνουν πως τόσο τα ταμπόν από  ραιγιόν, όσο και τα βαμβακερά ταμπόν έχουν παρόμοιους κινδύνους. Ανεξάρτητα από το είδος ταμπόν που χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να γνωρίζετε τα σημάδια και τα συμπτώματα του ΣΤΣ. Αφαιρέστε το ταμπόν και καλέστε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, αν έχετε αυτά τα συμπτώματα. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε αυτό το άρθρο.

 

Διάβασα ότι τα 100% οργανικά βαμβακερά ταμπόν είναι ασφαλέστερα από τα ταμπόν με ραιγιόν ή άλλα συνθετικά υλικά. Είναι αλήθεια;

 

Όχι. Είναι μια παραπλανητική πληροφορία, καθώς μπορεί να οδηγήσει τα κορίτσια και τις γυναίκες να πιστέψουν πως η χρήση βαμβακερών ταμπόν προστατεύει από το ΣΤΣ. Αυτό μπορεί να οδηγήσει κάποιον να αγνοήσει τα συμπτώματα του ΣΤΣ και να μην αναζητήσει άμεση θεραπεία, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη σοβαρότητα της ασθένειας.

 

Τι συμβαίνει με τα συνθετικά υλικά του ταμπόν σας. Αυξάνουν τον κίνδυνο πρόκλησης  του ΣΤΣ;

 

Όχι. Οι αξιολογήσεις ασφάλειας αυτών των πρόσθετων συστατικών των ταμπόν μας έχουν ελεγχθεί από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, επιστημόνων και υγειονομικών αρχών που επιβλέπουν την ασφάλεια των ταμπόν.

Οι εμπειρογνώμονες αυτοί επιβεβαιώνουν ότι τα ταμπόν μας και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την δημιουργία τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια.

 

Ερωτήσεις σχετικά με τις Αλλεργίες και τα αρώματα στα ταμπόν

 

Είναι τα αρωματικά ταμπόν ασφαλή; Είναι δυνατό να με ενοχλούν και να μου προξενήσουν φαγούρα;

Η ασφάλειά σας είναι το θεμέλιο όλων όσων κάνουμε. Όπως τα άοσμα ταμπόν μας, έτσι και τα αρωματικά ταμπόν μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια. Διασφαλίζουμε πως τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα ταμπόν μας, συμπεριλαμβανομένου του αρώματος στα αρωματικά προϊόντα μας, δεν είναι ερεθιστικά, δεν προκαλούν φαγούρα, ή αλλεργική αντίδραση.

Επιπλέον, το άρωμα που χρησιμοποιείται στα ταμπόν μας πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η Διεθνής Ένωση Αρωματοποιίας, κορυφαία Αρχή διεθνώς σχετικά με την ασφάλεια των αρωματικών ουσιών. Προτείνουμε τα άοσμα ταμπόν μας σε όσους προτιμούν προϊόντα χωρίς άρωμα ή έχουν ήδη αλλεργίες και ευαισθησία στα αρώματα.

 

Είναι τα ταμπόν σας υποαλλεργικά ή με άλλα λόγια, προκαλούν αλλεργίες;

Όλα τα προϊόντα μας περνούν από μια αυστηρή αξιολόγηση ασφάλειας για να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια και δεν προκαλούν αλλεργική αντίδραση.

 

Γενικές ερωτήσεις για τα Συστατικά  

 

Γιατί τα ταμπόν σας δεν είναι κατασκευασμένα από 100% βαμβάκι; Τα ταμπόν Tampax είναι σχεδιασμένα  για να  παρέχουν το βέλτιστο επίπεδο προστασίας και άνεσης για κάθε φάσμα απορροφητικότητας (π.χ., 6-9 g). Ο συνδυασμός βαμβακιού και ραιγιόν μας βοηθά να παρέχουμε ταμπόν που πληρούν όλες αυτές τις ανάγκες. Η Tampax προσφέρει προϊόντα από βαμβάκι, ραιγιόν, ή συνδυασμό βαμβακιού και ραιγιόν από την ίδρυση της, το 1936.

 

Περιέχει ο πλαστικός προωθητήρας σας δισφαινόλη Α;  Όχι. Ο πλαστικός προωθητήρας Tampax είναι κατασκευασμένος από πλαστικό, το οποίο δεν περιέχει δισφαινόλη Α.

 

Είναι ταμπόν Tampax κατασκευασμένα από «υπεραπορροφητικό» υλικό;  Όχι, τα ταμπόν μας δεν περιέχουν κανένα υπεραπορροφητικό υλικό.  

 

Περιέχουν τα ταμπόν λευκαντικό χλωρίου;   Όχι, η παραγωγή των απορροφητικών υλικών των Tampax προϋποθέτει μόνο τη διαδικασία καθαρισμού των στοιχείων χωρίς χλώριο.

 

Γιατί πραγματοποιείται λεύκανση στα υλικά Tampax;  Η λεύκανση είναι ο τεχνικός όρος για τον καθαρισμό ινών. Ο καθαρισμός του βαμβακιού και του ραιγιόν γίνεται για να εξαλειφθούν οι ακαθαρσίες και να καθαρίσουν οι ίνες. Η λεύκανση των ινών είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας και όχι ο πρωταρχικός στόχος.

 

Έχω ακούσει πως τα ταμπόν περιέχουν τοξικές ποσότητες διοξίνης. Είναι αλήθεια;

 

Όχι, ο καθαρισμός του βαμβακιού και του ραιγιόν περιλαμβάνει μια επεξεργασία των στοιχείων, η οποία όμως δεν περιέχει χλώριο και δεν προκαλεί παραγωγή διοξίνης.

 

Περιέχουν τα Tampax αμίαντο; Όχι τα Tampax δεν περιείχαν ποτέ αμίαντο.