Τι να κάνω για να μου έρθει η περίοδος


Ευ Ζην
24/03/2021
Κι όμως, πολλά κορίτσια ρωτούν ακριβώς αυτό! Διάβασε παρακάτω τις συμβουλές μας!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν «μαγικοί» τρόποι για να κάνεις την περίοδο να έρθει νωρίτερα, ούτε υπάρχει επίσημη απόδειξη ότι κάτι όντως μπορεί να βοηθήσει. Το σώμα σου έχει το δικό του εσωτερικό ρολόι με βάση το οποίο λειτουργεί και είναι λογικό να απογοητευτείς αν δεν συγχρονίζεται με τα σχέδιά σου. Αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται να σου έρθει η περίοδος. Μπορεί να έχεις να πας σε ένα πάρτι με φίλους το Σαββατοκύριακο και να θέλεις να είσαι σίγουρη ότι θα σου έχει έρθει η περίοδος και θα έχει τελειώσει μέχρι τότε. Ή μπορεί η περίοδός σου να έχει καθυστερήσει λίγο και να θέλεις να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Ίσως πάλι να έχεις ακούσει ή διαβάσει ότι υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνεις αλλά δεν είσαι σίγουρη. Όλα αυτά μπορεί να σε κάνουν να αναρωτιέσαι: «τι να κάνω για να μου έρθει η περίοδος»; Συνέχισε να διαβάζεις και σίγουρα θα βρεις κάποιες πολύ χρήσιμες απαντήσεις.

Πότε ξεκινά κανονικά η περίοδός μου;

Η περίοδός σου ξεκινά όταν μειώνονται τα επίπεδα της γυναικείας ορμόνης οιστρογόνο στο σώμα, στέλνοντας σήμα στη μήτρα σου για να ξεκινήσει να αποβάλλει το εσωτερικό τοίχωμά της. Συνήθως, αυτό συμβαίνει κάθε 28 μέρες – αυτή είναι η μέση διάρκεια ενός έμμηνου κύκλου. Μερικά κορίτσια έχουν λίγο μικρότερο ή λίγο μεγαλύτερο κύκλο, το οποίο είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αυτό είναι μέρος ενός φυσιολογικού κύκλου, ο οποίος είναι δύσκολο να αλλάξει χωρίς ιατρική παρέμβαση.

Τι να κάνω για να μου έρθει νωρίτερα η περίοδος;

Πραγματικά, δεν υπάρχει άμεσος τρόπος για να κάνεις την περίοδο να έρθει ή να την επιταχύνεις. Υπάρχουν πολλά υποτιθέμενα σπιτικά «φάρμακα» που βοηθάνε, περιλαμβάνοντας ορισμένες τροφές, όπως ο μαϊντανός, το τζίντζερ ή ο ανανάς. Όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει αποδειχθεί και είναι πολύ απίθανο να έχουν τα αποτελέσματα που θέλεις. Τα άσχημα νέα είναι ότι δεν υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος για να σου έρθει η περίοδος. Αλήθεια, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις και να αφήσεις το σώμα σου να κάνει τη δουλειά του!

Πώς να κάνω την περίοδό μου να έρχεται κανονικά;

Αν δεν σου έχει έρθει για ένα διάστημα και ανησυχείς, ίσως είναι καλή ιδέα να εξετάσεις τους λόγους για τους οποίους μπορεί να έχεις καθυστέρηση. Αν η περίοδός σου δεν είναι κανονική επειδή έχεις άγχος ή έχεις πάρει ή χάσει απότομα βάρος, τότε η αποκατάσταση της αιτίας που προκαλεί αναστάτωση στον κύκλο σου θα βοηθήσει να γίνει πιο κανονικός και να έρχεται πιο τακτικά η περίοδός σου. Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές χρειάζονται χρόνο για να γίνουν. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να κάνεις, για παράδειγμα, για να σου έρθει η περίοδος αύριο ή μεθαύριο.

 

Η καλύτερη συμβουλή για να σου έρθει νωρίτερα η περίοδος με φυσικό τρόπο είναι να φροντίσεις το σώμα σου όσο καλύτερα μπορείς. Να τρέφεσαι καλά. Μη δοκιμάζεις πολύ αυστηρές δίαιτες ή προγράμματα άσκησης. Να αποφεύγεις το άγχος. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει το σώμα σου και το δικό του ρολόι. Όταν έρθει τελικά η περίοδός σου, χρησιμοποίησε σερβιέτες Always Platinum για να μπορείς να συνεχίσεις τη ζωή σου με σιγουριά, χωρίς να σε απασχολεί η περίοδος!