Πρήξιμο πριν την περίοδο και πώς να το αντιμετωπίσεις


Ευ Ζην
8/11/2019
Δεν είναι ότι δεν σου κάνουν τα ρούχα σου! Είναι το πρήξιμο της περιόδου που φταίει!

3 πραγματικοί και δοκιμασμένοι τρόποι αντιμετώπισης του πρήξιμου περιόδου

Ξαφνικά νιώθεις ότι κανένα ρούχο σου δεν σου χωράει. Όλα σου φαίνονται πολύ στενά. Έφτασε πάλι αυτή η στιγμή του μήνα. Το πρήξιμο πριν την περίοδο δεν είναι αστεία υπόθεση. Εκτός από το ότι δυσκολεύεσαι να βρεις τι θα φορέσεις, μπορεί να σε κάνει να νιώθεις αρκετά άβολα! Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να υποφέρεις σιωπηλά. Δοκίμασε αυτούς τους τρόπους για να απαλύνεις το πρήξιμο που νιώθεις λίγο πριν την περίοδο.

 

Τι προκαλεί το πρήξιμο πριν την περίοδο;

Το πρήξιμο σημαίνει ότι το σώμα σου κάνει κατακράτηση υγρών.

Το πρήξιμο περιόδου προκαλείται από τα χαμηλά επίπεδα της ορμόνης προγεστερόνης στο σώμα σου λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου σου. Η προγεστερόνη βοηθά το σώμα σου να αποβάλει το περιττό νερό. Επίσης, τα υψηλά επίπεδα οιστρογόνων τις εβδομάδες πριν από την περίοδό σου οδηγούν στην κατακράτηση υγρών. Αυτό δημιουργεί το τέλειο σκηνικό για το πρήξιμο περιόδου!

 

Πρήξιμο πριν την περίοδο - Αντιμετώπιση

Εδώ θα βρεις μερικούς απλούς, ξεκάθαρους και εύκολους τρόπους για να το αντιμετωπίσεις:   

  • Πιες πολλά υγρά

    Το να πίνεις πολύ νερό είναι το κλειδί για να βοηθήσεις το σώμα σου να αποβάλει τα περιττά υγρά. Αν το σώμα σου αισθάνεται ότι δεν προσλαμβάνει αρκετό νερό, μπαίνει σε κατάσταση πανικού και κατακρατεί όσα περισσότερα υγρά μπορεί. Όσο περισσότερο νερό πίνεις, τόσο λιγότερα υγρά θα κατακρατεί το σώμα σου. Φρόντισε να έχεις ένα μπουκάλι νερό κοντά σου και πίνε νερό όλη μέρα για να καταπολεμήσεις το πρήξιμο. Μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να αποφύγεις την καφεΐνη, η οποία προκαλεί αφυδάτωση.

  • Απόφυγε τις αλμυρές τροφές

    Οι τροφές με πολύ αλάτι προκαλούν κατακράτηση υγρών στο σώμα σου. Περιόρισέ τις όταν περιμένεις περίοδο. Αυτό μπορεί να είναι μια πρόκληση σε σχέση με την έντονη επιθυμία για κάποιες τροφές που μπορεί να έχεις πριν την περίοδο, π.χ. για πατατάκια. Αλλά αξίζει τον κόπο να αντισταθείς στον πειρασμό γιατί αυτό σημαίνει ότι θα έχεις λιγότερο πρήξιμο και θα νιώθεις πιο άνετα πριν την περίοδό σου. 

  • Άσκηση

Σίγουρα, όταν νιώθεις έτσι, μάλλον δεν θα έχεις διάθεση για άσκηση. Η άσκηση όμως αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που απαλύνει πολύ το πρήξιμο πριν την περίοδο. Φόρεσε λοιπόν τα αθλητικά παπούτσια σου και πήγαινε για μια γρήγορη βόλτα γύρω από το τετράγωνο για να βοηθήσεις το πρήξιμο να μειωθεί. Πρόσθετο πλεονέκτημα: η άσκηση παράγει ενδορφίνες, τις ειδικές χημικές ουσίες στον εγκέφαλό σου που βελτιώνουν τη διάθεσή σου!

Όταν ξέρεις ότι περιμένεις περίοδο, βεβαιώσου ότι έχεις μερικές σερβιέτες Always Platinum στην τσάντα σου. Με αυτό το τρόπο δεν θα βρεθείς ποτέ απροετοίμαστη όταν σου έρθει περίοδος!