Πότε θα μου έρθει η επόμενη περίοδος


Ευ Ζην
11/11/2019
Υπολόγισε σωστά πότε θα σου έρθει η επόμενη περίοδος ώστε να είσαι προετοιμασμένη! 

Πότε θα μου έρθει η επόμενη περίοδος;

Το να κάνεις τον υπολογισμό μπορεί να μοιάζει με μυστήριο, ιδιαίτερα όταν την περιμένεις. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι!

Στην πραγματικότητα, είναι πολύ εύκολο να υπολογίσεις πότε θα σου έρθει η επόμενη περίοδος, όταν μάθεις πώς να το κάνεις!

Πώς μετράμε τον κύκλο περιόδου

Ένας τυπικός κύκλος περιόδου διαρκεί 28 μέρες. Αυτό σημαίνει ότι η περίοδός σου έρχεται περίπου κάθε 28 μέρες. Στην πραγματικότητα, ο αριθμός 28 ποικίλλει από κορίτσι σε κορίτσι και από γυναίκα σε γυναίκα. Ένας φυσιολογικός κύκλος μπορεί να κυμαίνεται από 21 μέχρι 35 μέρες.

Τα καλά νέα είναι ότι, μετά από έναν περίπου χρόνο, ο κύκλος περιόδου σου θα τείνει να γίνει αρκετά τακτικός. Έτσι, μόλις μάθεις πόσες μέρες διαρκεί ο μέσος κύκλος σου, θα είναι αρκετά εύκολο να υπολογίσεις πότε θα είναι η επόμενη περίοδός σου.

Να πώς γίνεται αυτός ο υπολογισμός:

1. Μέτρησε τις μέρες που μεσολαβούν ανάμεσα στις περιόδους σου τους τελευταίους μήνες. Φρόντισε να τις σημειώνεις στο ημερολόγιό σου για να θυμάσαι ποια μέρα του μήνα ξεκίνησε κάθε φορά. Μπορείς απλώς να σημειώσεις ένα αστέρι ή ένα κεφαλαίο «Π», αν δεν θέλεις να το ξέρουν και άλλοι!

2. Άρχισε να μετράς από την πρώτη μέρα της περιόδου σου και σταμάτησε το μέτρημα την τελευταία μέρα πριν από την επόμενη. Αυτός είναι ο αριθμός των ημερών που διαρκεί ένας κύκλος περιόδου σου.

3. Κάνε το ίδιο για μερικούς κύκλους.

4. Πρόσθεσε τον συνολικό αριθμό ημερών που μέτρησες και διαίρεσέ τον με τον αριθμό των κύκλων που χρησιμοποίησες. Έτσι θα έχεις τον μέσο αριθμό ημερών του κύκλου περιόδου σου.

Και πώς θα ξέρω πότε θα είναι η επόμενη περίοδός μου;

Ξεκινώντας από την πρώτη μέρα της τελευταίας σου περιόδου, μέτρησε τόσες μέρες όσες η μέση διάρκεια του κύκλου σου την οποία υπολόγισες προηγουμένως. Αυτή είναι η πιθανή ημερομηνία της επόμενης περιόδου σου. 

Υπάρχει τρόπος να το κάνω αυτό χωρίς όλους αυτούς τους υπολογισμούς;

Μακάρι να υπήρχε κάποιος τρόπος να υπολογίσεις πότε θα είναι η επόμενη περίοδός σου χωρίς όλες αυτές τις μετρήσεις και τους υπολογισμούς. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές (Apps) που μπορούν να κάνουν τους υπολογισμούς αντί για σένα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να σημειώνεις πότε ξεκινά και πότε τελειώνει η περίοδός σου κάθε μήνα, και το App θα κάνει τα υπόλοιπα.

Γιατί να με ενδιαφέρει πότε θα έρθει η επόμενη περίοδός μου;

Το να ξέρεις πότε είναι η επόμενη περίοδός σου μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα τις συναισθηματικές μεταπτώσεις σου τις μέρες πριν σου έρθει η περίοδος. Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν ακριβώς πριν ξεκινήσει, μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις υπερβολικά ευαίσθητη ή χωρίς ενέργεια. Αλλά μην πανικοβάλλεσαι. Δεν σου συμβαίνει κάτι. Απλώς ετοιμάζεται να σου έρθει η περίοδος.

Το να ξέρεις πότε θα είναι η επόμενη περίοδός σου μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να προμηθευτείς τα απαραίτητα, όπως σερβιέτες Always Platinum ή… παγωτό σοκολάτα! Επίσης, μια καλή ιδέα είναι να αρχίσεις να φοράς σερβιετάκια Always Dailies τις μέρες πριν από την περίοδό σου για μεγαλύτερη προστασία!