Πώς θα καταφέρεις να διατηρήσεις τα κιλά σου αυτές τις γιορτές


Ευ Ζην
27/11/2019
Πέντε tips που θα σε κρατήσουν σε φόρμα χωρίς να στερηθείς τίποτα!

Μα ποιος μπορεί να κλείσει τα μάτια στις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους; Όταν μάλιστα φτάσει το γιορτινό τραπέζι, οι πειρασμοί φωνάζουν από παντού κι εσύ σαν άλλος Οδυσσέας δεμένος στο κατάρτι ακούς των τραγούδι των Σειρήνων και προσπαθείς να μην παρασυρθείς από τις μελωδικές φωνές τους… Όμως όχι, αν θέλεις αυτές τις γιορτές να διατηρήσεις τα κιλά σου, χωρίς να απέχεις από κανένα εορταστικό τραπέζι, δεν χρειάζεται να ζητήσεις να σε δέσουν μακριά. Απλώς διάβασε αυτές τις πέντε απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να μην στερηθείς τίποτα – ούτε στις γιορτές, αλλά ούτε και μετά, προσπαθώντας να χάσεις όσα πήρες!

 1. Να είσαι προετοιμασμένη για τις ημέρες που θα το ρίξεις έξω

  Μπορείς να «ξεφύγεις», αλλά σε λογικό πλαίσιο. Αν μια μέρα αποφασίσεις πως θα το ρίξεις έξω, τότε την επόμενη προσπάθησε λίγο περισσότερο να συγκρατηθείς. Σαλάτες, σούπες, αβγά, είναι τροφές που θα σε βοηθήσουν να είσαι συγκρατημένη, ακόμα και όταν ξεφεύγεις.

 2. Προσοχή με το αλκοόλ

Πιθανότατα τις γιορτινές μέρες θα βγεις λίγο πιο συχνά και θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες να καταναλώσεις αλκοόλ. Μπορείς να επιλέξεις ποτά όπως το κόκκινο κρασί, που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ και λιγότερες θερμίδες.

Πώς θα καταφέρεις να διατηρήσεις τα κιλά σου αυτές τις γιορτές

 1. Ο «χάρτης» του πιάτου

  Αν από πριν σχεδιάσεις έναν «χάρτη» στο πιάτο σου, αυτό θα σε βοηθήσει να περιορίσεις τις περιττές θερμίδες και να χορτάσεις καταναλώνοντας υγιεινές τροφές. Ο πιο ασφαλής από τους «χάρτες» αυτούς είναι να μοιράσεις το πιάτο αρχικά στα δύο και το μισό να γεμίσει μόνο με σαλάτα. Το υπόλοιπο μισό, μοιράζεται κι αυτό στα δύο για να προσθέσεις πρωτεΐνη – πιθανώς γαλοπούλα – και περισσεύει χώρος και για κάποιο πιο… αμαρτωλό συνοδευτικό!

 2. Ποτέ νηστική στο τραπέζι

  Όχι δεν είναι η καλύτερη λύση το να μην φας όλη μέρα τίποτα, επειδή θα φας το βράδυ στο ρεβεγιόν. Προσπάθησε να διατηρήσεις τις διατροφικές σου συνήθειες στο ακέραιο, καθώς εκτός των άλλων τα συχνά και μικρά γεύματα ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και σε κρατούν χορτασμένη, άρα και πιο συγκρατημένη μπροστά στους πειρασμούς.

 3. Ένα γλυκό την ημέρα
  Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και βασιλόπιτα. Ποιο να πιάσεις και ποιο να αφήσεις! Κι όμως, αν θέλεις να είσαι εντός ορίων, καλύτερα να προτιμήσεις τα μελομακάρονα, που παρασκευάζονται με λάδι αντί για βούτυρο και το βασικό σε κάθε περίπτωση είναι να περιορίσεις τα γλυκά σε ένα την ημέρα.
Πώς θα καταφέρεις να διατηρήσεις τα κιλά σου αυτές τις γιορτές

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο, όπως έλεγε και το γνωστό σλόγκαν ώστε η επομένη των Θεοφανίων να σε βρει και φέτος στα κιλά σου, χορτασμένη από λιχουδιές κι απαλλαγμένη από το άγχος της δίαιτας για να χάσεις τα κιλά των γιορτών.