Μια ματιά στους στόχους των γυναικών, για τη νέα χρονιά


Ευ Ζην
4/10/2018
Είστε έτοιμες για μία αλλαγή, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; 10 γυναίκες μοιράζονται μαζί μας τις αποφάσεις τους για τη νέα χρονιά!

Δυσκολεύεστε να συνειδητοποιήσετε ότι η νέα χρονιά έφτασε; Το 2018 είναι εδώ και μας καλεί να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα αφήνοντας τον χρόνο που πέρασε, πίσω μας. Ζητήσαμε από 10 γυναίκες να μοιραστούν μαζί μας τους στόχους τους για το 2018 και πραγματικά πιστεύουμε ότι κάπου μέσα σε αυτά που μας είπαν θα βρείτε την έμπνευση που αναζητάτε! 

Στόχος 1: Να ανακτήσω τη χαμένη μου δύναμη

«Τη χρονιά που πέρασε βίωσα τη χαρά της μητρότητας, τον πόνο της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου και, γενικά, πολύ άγχος. Με όλα αυτά, δεν είχα τον χρόνο —ούτε την ενέργεια— να ασχοληθώ με τον εαυτό μου, π.χ. να πάω γυμναστήριο. Μέχρι πρότινος, η γυμναστική ήταν μέρος της ζωής μου και με έκανε πραγματικά να νιώθω δυνατή και γεμάτη ενέργεια. Υποσχέθηκα, λοιπόν, στον εαυτό μου ότι φέτος θα ξαναρχίσω να γυμνάζομαι, όχι για να χωρέσω ξανά στο skinny τζιν μου, αλλά για να αισθανθώ πιο χαρούμενη και πιο δυνατή. Και το λέω σε όσους περισσότερους μπορώ γύρω μου για να βεβαιωθώ ότι θα το κάνω!»

Κατερίνα, 38 ετών, μητέρα της 15 μηνών Μαρίας

Στόχος 2: Να μάθω μια ξένη γλώσσα

«Πάντα ήθελα να μάθω μια ξένη γλώσσα, αλλά με τις υποχρεώσεις της δουλειάς και το παιδί, κάθε φορά που βρίσκω λίγο ελεύθερο χρόνο για να δοκιμάσω τις ικανότητές μου, καταλήγω να κοιμάμαι στον καναπέ ή απλά το μυαλό μου τρέχει αλλού! Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ήταν ανέκαθεν κάτι που ήθελα να κάνω και είμαι αποφασισμένη φέτος να τα καταφέρω. Ζήτησα, λοιπόν, από τα πεθερικά μου να κρατούν τη μικρή μία φορά την εβδομάδα για να μπορώ να πηγαίνω στο μάθημα των γαλλικών. Συν τοις άλλοις, θα μπορώ να έχω και μια δικαιολογία για διακοπές στη Γαλλία!»   

Κορίνα, 39 ετών, μητέρα της 2χρονης Μαρίνας

Στόχος 3: Να αφήσω το κινητό στην άκρη

«Όπως το 9% των ανθρώπων, έτσι κι εγώ είμαι κολλημένη με το κινητό μου. Είμαι διαρκώς από εφαρμογή σε εφαρμογή και πρόσφατα παρατήρησα ότι έχουν αρχίσει να κάνουν το ίδιο και τα παιδιά μου. Επειδή εργάζομαι από το σπίτι, έχω διαπιστώσει ότι επηρεάζει επίσης αρνητικά την παραγωγικότητά μου. Φέτος, λοιπόν, υπόσχομαι να ξεκολλήσω από το κινητό και να ασχολούμαι με αυτό μόνο τα πρωινά, την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος και τα απογεύματα —εκτός κι αν προκύψει κάτι επείγον. Ελπίζω και τα παιδιά μου να ακολουθήσουν το παράδειγμά μου.»

Λουκία, 40 ετών, μητέρα του 3χρονου Γιώργου και του 6χρονου Μιχάλη

Στόχος 4: Να δέχομαι κομπλιμέντα

«Από μικρή, έμαθα να αδιαφορώ για τις φιλοφρονήσεις και τα κομπλιμέντα που μου έκαναν —μάλιστα το να λέω «ευχαριστώ» μου φαινόταν κάπως σνομπίστικο και υπεροπτικό. Από τότε όμως που έγινα μητέρα, συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι για τα παιδιά μου να με βλέπουν να δέχομαι τα κομπλιμέντα και τους επαίνους των άλλων με ευγένεια και χαμόγελο, είτε πρόκειται για τη δουλειά μου, είτε για την εμφάνισή μου είτε για κάτι που έκανα για έναν φίλο. Ενθαρρύνω τα παιδιά μου να κάνουν το ίδιο και ελπίζω ότι θα τους βοηθήσει να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους.»

Φανή, 40 ετών, μητέρα του 12χρονου Γιάννη και του 14χρονου Βασίλη

Στόχος 5: Να βγω από την comfort zone μου

«Πολλοί από την παρέα μου κάνουν όλοι μαζί μαθήματα χορού. Πάντα ήθελα να τους ακολουθήσω, αλλά ένιωθα υπερβολικά ανασφαλής, μιας και έχω να χορέψω από την εφηβεία μου. Ο στόχος μου, λοιπόν, για τη νέα χρόνια είναι να ξεκινήσω κι εγώ χορό μαζί τους, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει αρχικά να κρύβομαι στο πίσω μέρος της αίθουσας! Λέω διαρκώς στον εαυτό μου ότι μεγαλοποιώ τους φόβους μου στο μυαλό μου και ότι, κατά βάθος, ξέρω πόσο θα μου αρέσει.»

Μαρία, 37 ετών, μητέρα της 3χρονης Σοφίας και της 5χρονης Ελένης

Στόχος 6: Να αρχίσω να κρατάω ημερολόγιο

«Από τότε που η αδερφή μου μού έδειξε τα ημερολόγια που κρατούσε όταν ήμασταν μικρές —μια συνήθεια που κρατάει εδώ και πολλά χρόνια— μου μπήκε η ιδέα να αρχίσω κι εγώ το δικό μου. Οι αναμνήσεις που μου ξύπνησαν οι ιστορίες και οι περιγραφές της αδερφής μου με έκαναν να αισθανθώ τόσο όμορφα και πραγματικά θέλω να ζήσει αυτό το συναίσθημα κάποια στιγμή στο μέλλον και η δική μου κόρη. Ακόμη κι αν είναι μόλις μερικές σειρές τη μέρα, είναι σίγουρο ότι θα είναι ένα όμορφο κειμήλιο από το παρελθόν της μαμάς της.»

Άννα, 40 ετών, μητέρα της 2χρονης Χριστίνας

Στόχος 7: Να καταπολεμήσω τον φόβο μου για τα αεροπλάνα

«Οι γονείς μου μένουν μακριά και θέλω να τους επισκέπτομαι όσο πιο συχνά μπορώ. Δυστυχώς, από μικρή, φοβάμαι τα ταξίδια με το αεροπλάνο. Πανικοβάλλομαι,  αισθάνομαι ναυτία και σχεδόν παραλύω από τον φόβο όταν σκέφτομαι την επόμενη πτήση. Λίγο έλειψε να μην ταξιδέψω καθόλου πέρυσι. Φέτος, λοιπόν, σκοπεύω να ζητήσω τη βοήθεια ενός ειδικού και να προσπαθήσω να καταπολεμήσω τον φόβο μου. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να χάνεις τις διακοπές σου!»  

Άρτεμις, 31 ετών, μητέρα του 3 μηνών Κωνσταντίνου

Στόχος 8: Να αφιερώσω λίγο χρόνο στον εαυτό μου

«Το οικογενειακό μας πρόγραμμα είναι πάντοτε φορτωμένο. Όταν τα παιδιά δεν είναι στο σχολείο, κάνουμε οικογενειακά ταξίδια και τόσο ο άντρας μου όσο κι εγώ εργαζόμαστε με πλήρες ωράριο. Παρότι έχω αρκετές φίλες που βρίσκουν χρόνο για τον εαυτό τους, εγώ σπανίως καταφέρνω να απολαύσω μια θεραπεία ομορφιάς ή να κάνω οτιδήποτε μόνο για μένα —τελευταία φορά που πήγα στο κομμωτήριο ήταν το 2015! Ευτυχώς, έχω το Θαυματουργό Conditioner 3 Λεπτών Αναδόμηση & Προστασία από το Pantene Pro-V για να μπορώ να μεταμορφώσω τα ταλαιπωρημένα μαλλιά μου μέσα σε 3 λεπτά! Η κάθε ευκαιρία για ανανέωση με κάνει να νιώθω υπέροχα, γι’ αυτό είμαι αποφασισμένη να ξεκλέβω μια ώρα την εβδομάδα αποκλειστικά για μένα —για ένα μασάζ, ένα μανικιούρ ή έστω έναν μεγάλο περίπατο.»  

Τζένη, 48 ετών, μητέρα της 16χρονης Σοφίας και του 13χρονου Παναγιώτη

Στόχος 9: Να αποκτήσω αυτοπεποίθηση στην κουζίνα

«Ως νέα μαμά, ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και οι υποχρεώσεις πολλές. Σπάνια, λοιπόν, καταφέρνω να βρω χρόνο για να μαγειρέψω για την οικογένεια. Τις περισσότερες φορές καταφεύγω στη μητέρα μου, η οποία μένει κοντά και είναι εξαιρετική μαγείρισσα, αλλά θα ήθελα πραγματικά να ασχοληθώ με την κουζίνα και να μάθω να μαγειρεύω μερικές σπεσιαλιτέ για την οικογένειά μου! Θα με κάνει να νιώθω και λιγότερες τύψεις απέναντι στη μητέρα μου που έχει αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά τη διατροφή μας!»

Ιωάννα, 30 ετών, μητέρα του 6 μηνών Ανδρέα

Στόχος 10: Να βγάζω περισσότερες φωτογραφίες

«Πριν τρία χρόνια στα γενέθλιά μου, μου πήραν δώρο μία φωτογραφική μηχανή που δεν χρησιμοποίησα ποτέ. Θα μου άρεσε να έχω πολλές φωτογραφίες των παιδιών μου και να τους τις δώσω όταν θα μεγαλώσουν. Φέτος, λοιπόν, θα βγάλω επιτέλους τη φωτογραφική μηχανή από το κουτί και θα μάθω να τη χρησιμοποιώ σωστά —ακόμα κι αν χρειαστεί να μου δείξουν τα παιδιά μου!»

Ναταλία, 37 ετών, μητέρα της 6χρονης Άννας, της 8χρονης Νάντιας και της 14χρονης Έλενας