5 σημαντικοί λόγοι για να κινείστε κάθε μέρα


Ευ Ζην
4/10/2018
Είτε το αποτέλεσμα είναι περισσότερος χρόνος με την οικογένειά σας είτε λιγότερο άγχος, η σωματική άσκηση σε τακτική βάση μπορεί να σας προσφέρει ορισμένα πολύτιμα οφέλη.

Όλοι γνωρίζετε ότι πρέπει να κάνετε κάποιο είδος άσκησης (για περίπου 30 λεπτά την ημέρα), όμως είναι δύσκολο να την εντάξετε στο πρόγραμμά σας όταν έχετε πολλές υποχρεώσεις και πρέπει να φροντίζετε την οικογένεια. Είναι όμως όντως τόσο σημαντικό; Η απάντηση είναι 'ναι'. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν πέντε θετικές πλευρές της σωματικής άσκησης που μπορείτε να εντάξετε στο πολυάσχολο πρόγραμμά σας και να ωφεληθείτε τόσο εσείς όσο και η οικογένειά σας. Δεν θα το μετανιώσετε!

1Θα βελτιώσετε τη διάθεσή σας.  

Έχετε πολύ φορτωμένο πρόγραμμα και πολύ άγχος, οπότε δεν μπορείτε να ασχοληθείτε με κάποια δραστηριότητα. Το αποτέλεσμα είναι ότι αισθάνεστε ακόμη χειρότερα που δεν ασκείστε καθόλου κι έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Όμως, ακόμη και οι πλέον πολυάσχολοι μπορούν πάντα να βρουν κάτι να κάνουν, είτε πρόκειται για ένα 15λεπτο  πρόγραμμα διαλειμματικής άσκησης στο σπίτι είτε για έναν απλό περίπατο στο πάρκο μαζί με τα παιδιά. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ακόμη και η άσκηση μικρής διάρκειας μπορεί να έχει θετική επίδραση στο στρες, το άγχος ή ακόμη και την κατάθλιψη.

2. Θα έρθετε πιο κοντά με την οικογένειά σας.

Κάνω γυμναστική δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τρέχω μόνος μου στο πάρκο ή γυμνάζομαι με ένα DVD στο σαλόνι. Μπορείτε να γυμναστείτε κάνοντας ποδήλατο μαζί με την οικογένειά σας ή παίζοντας όλοι μαζί βόλεϊ στο πάρκο. Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι όταν τα μέλη της οικογένειας κάνουν γυμναστική μαζί δεν βελτιώνεται μόνο η υγεία τους αλλά αυξάνεται και η αυτοπεποίθηση των παιδιών. Ποιος θέλει να παίξει τένις στο πάρκο;

3. Θα έχετε την ευχαρίστηση της επίτευξης των στόχων σας.

Όποιος κι αν είναι ο στόχος σας -να περπατήσετε μεγαλύτερη απόσταση απ' ότι χτες ή να τρέξετε μαζί με τα παιδιά- θα αντιληφθείτε γρήγορα ότι η φυσική σας κατάσταση βελτιώνεται και θα θέτετε μεγαλύτερους στόχους με ευχαρίστηση. 

4. Θα μπορείτε να τρώτε γλυκά χωρίς τύψεις.

Όταν ασκείστε για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, μειώνετε έως και 50% τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών ασθενειών (όπως καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρκίνου), ενώ βελτιώνετε τη διάθεσή σας, την ποιότητα του ύπνου και τα επίπεδα ενέργειας. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι είστε σε φόρμα, άρα δικαιούστε και με το παραπάνω ένα γλυκό, μία στο τόσο! Τέλειο; 

5. Θα διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο.

Η ενασχόληση με κάποιο είδος άσκησης δεν σας βοηθά μόνο να περνάτε χρόνο με την οικογένειά σας, είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε νέους φίλους και να κρατάτε επαφή με παλιούς. Μπορείτε να ξεκινήσετε μαθήματα γιόγκα με μια παλιά συμμαθήτρια ή να γραφτείτε σε μια ομάδα τζόκινγκ. Ό, τι κι αν επιλέξετε, θα εκπλαγείτε από το πόσα νέα άτομα θα γνωρίσετε. Αρχίσατε ήδη να ανησυχείτε ότι δεν θα προλαβαίνετε τις κοινωνικές σας υποχρεώσεις; Ο καλύτερος σύμμαχος για να μην χάνετε χρόνο είναι το Pantene Pro-V Θαυματουργό Conditioner 3 λεπτών για Αναδόμηση & Προστασία. Βοηθά στην επανόρθωση της φθοράς* που έχουν υποστεί τα μαλλιά τους περασμένους 3 μήνες, σε 3 λεπτά! Το αποτέλεσμα; Θα δείχνετε -και θα αισθάνεστε- υπέροχα σε κάθε έξοδό σας!

*Φθορά στην επιφάνεια της τρίχας