Όσα θέλεις να γνωρίζεις για τις σερβιέτες για να είσαι πάντα προετοιμασμένη


Ευ Ζην
14/11/2019
Έχεις περίοδο; Εξοπλίσου με τους κατάλληλους «συμμάχους» σύμφωνα με τις ανάγκες σου!

Τι είναι η σερβιέτα;

 

Ετοιμάζεσαι για την πρώτη σου περίοδο; Μπορεί να έχεις ακούσει πολλά για τις σερβιέτες και για τη χρήση τους. Αλλά τι ακριβώς είναι η σερβιέτα;

 

Είναι ένα κομμάτι απορροφητικού υλικού που τοποθετείς στο κέντρο του εσωρούχου σου για να απορροφά την έμμηνο ρύση σου και για να προστατεύει τα ρούχα σου όταν έχεις περίοδο.

 

Η σερβιέτα έχει αυτοκόλλητο στο κάτω μέρος το οποίο πιέζεις πάνω στο εσώρουχό σου για να μένει στη θέση της καθώς κινείσαι μέσα στην ημέρα. Θα χρειαστεί να αλλάζεις σερβιέτα περίπου κάθε 4-8 ώρες.

 

Είναι όλες οι σερβιέτες ίδιες;

 

Οι σερβιέτες κυκλοφορούν σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Ο τύπος της σερβιέτας που θα χρησιμοποιήσεις εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις σου. Κάποιες είναι λεπτές. Κάποιες είναι ογκώδεις. Κάποιες είναι μακριές. Κάποιες δεν είναι. Κάποιες έχουν φτερά τα οποία τυλίγεις γύρω από τα πλαϊνά του εσωρούχου σου. Κάποιες δεν έχουν. Και, το πιο σημαντικό, κάποιες έχουν καλύτερη απόδοση από άλλες.

 

Οι σερβιέτες Always Platinum είναι εξαιρετικές γιατί συνδυάζουν την έξτρα προστασία - χάρη στα προστατευτικά πλαϊνά και τον υπεραπορροφητικό πυρήνα – με την έξτρα απαλότητα, χάρη στα φτερά που είναι απαλά σαν μετάξι. Έτσι μπορείς να νιώθεις σίγουρη και ανέμελη όταν έχεις περίοδο, αφού δεν θα σε απασχολούν… οι διαρροές!

 

Πόσο αίμα μπορεί να απορροφήσει μια σερβιέτα;

 

Οι σερβιέτες είναι σχεδιασμένες για να είναι απορροφητικές και να μπορούν να συγκρατήσουν μεγάλη ποσότητα υγρών. Μια μέση σερβιέτα μπορεί να απορροφήσει περίπου 5 ml αίματος ή αλλιώς ένα κουταλάκι του γλυκού.

 

Αυτή η ποσότητα μοιάζει να είναι πολύ μικρή, σωστά; Σκέψου όμως ότι, κατά μέσο όρο, αποβάλλεις μόλις 10-30 ml έμμηνων υγρών όταν έχεις περίοδο. Οπότε, τα 5 ml αίματος είναι σημαντικό ποσοστό της συνολικής ποσότητας έμμηνων υγρών που αποβάλλονται.

 

Πώς να χρησιμοποιήσεις μια σερβιέτα

 

Το να γνωρίζεις τι είναι η σερβιέτα σίγουρα βοηθάει, αλλά δεν αρκεί. Το υπόλοιπο κομμάτι είναι να ξέρεις πώς να την χρησιμοποιείς. Εδώ θα βρεις μερικές γρήγορες και εύκολες οδηγίες.

 

Για να χρησιμοποιήσεις μια σερβιέτα, ξεκόλλησε την αυτοκόλλητη ταινία στο πίσω μέρος και πίεσε την πλευρά που κολλάει στην εσωτερική πλευρά του εσωρούχου σου. Αν η σερβιέτα σου έχει φτερά, δίπλωσέ τα κάτω από τα πλαϊνά του εσωρούχου σου για να κολλήσουν κι αυτά. Είσαι έτοιμη!