Ζήτω!

hooray

Η παραγγελία σας έχει υποβληθεί. Σας έχουμε στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Κοντά

Το καλάθι μου

Ακολουθήστε αυτά τα βασικά βήματα για να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε το cashback σας χωρίς εμπόδιο.

  • Ρύθμιση a PayPal account αν δεν έχετε κάποιον να λάβετε την επιστροφή χρημάτων σας.
  • Αποθηκεύστε το κουπόνι σας πριν αγοράσετε το προϊόν.
  • Αγοράστε το προϊόν πριν από την ημερομηνία λήξης του κουπονιού. Βλ. Κατάλογο των αποδεκτών λιανοπωλητών εδώ.
  • Ελέγξτε το FAQ για να κάνετε και don'ts σχετικά με το πώς να σκανάρετε τα έσοδα, εξαγοράσει κουπόνια και να πάρει cashback, καθώς και το Offer Rules.

Επιλέξτε πώς να εξαργυρώσετε τα κουπόνια σας

Επιστροφή μετρητών Τυπώνω

επιτυχία

test

Για να εκτυπώσεις τα κουπόνια σου, πήγαινε στην επιφάνεια εργασίας.

Δεν έχουν αποθηκευμένα κουπόνια 0.00

Τα αποθηκευμένα κουπόνια μου ({0}) 0.00

Τα αποθηκευμένα κουπόνια μου ({0})

Θυμηθείτε να κρατήσω τις αποδείξεις μου
Please use this format: UK 0044... or ROI 00353...

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε την Πολιτική απορρήτου

Σας έχουμε στείλει ένα κείμενο.

Σαρώστε τις αποδείξεις σας τώρα

Αποστολή συνδέσμου στο κινητό σας τηλέφωνο

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε την Πολιτική απορρήτου

Η αποστολή έγινε με επιτυχία!

Η παραλαβή σας υποβάλλονται σε επεξεργασία. Θα λάβετε σύντομα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να επιβεβαιώσετε την κατάστασή του. Μεταβείτε στις Αποταμιεύσεις .

Η αποστολή έγινε με επιτυχία!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις οικονομίες σας πηγαίνοντας στο Ο λογαριασμός μου

Τα δείγματά σου

Δες τα διαθέσιμα δείγματα

cashback

Διαθέσιμες προσφορές, μόνο για σένα!

Επίλεξε τη διεύθυνση αποστολής

Ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εφηβείας

Ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εφηβείας

0
Πώς επηρεάζουν το σώμα σου αλλά και τη διάθεσή σου!

Η εφηβεία είναι μια εποχή γεμάτη συναρπαστικές αλλαγές, τις οποίες προκαλούν οι μεταβολές των ορμονών μέσα στο σώμα σου. Οι ορμόνες είναι χημικές ουσίες που δίνουν εντολή στο σώμα σου να επιτελέσει συγκεκριμένες λειτουργίες, όπως να σου έρθει η περίοδος!

 

Εφηβεία και ορμόνες πάνε χέρι-χέρι. Αυτός είναι ο λόγος που ίσως έχεις ακούσει πολλά για τις εφηβικές ορμόνες. Εμείς θα σε βοηθήσουμε να κατανοήσεις τις πιο σημαντικές ορμονικές αλλαγές που βιώνουν τα κορίτσια κατά τη διάρκεια της εφηβείας, για να μπορείς να διανύσεις αυτό το διάστημα της ζωής σου έχοντας τις απαραίτητες γνώσεις και αυτοπεποίθηση για το σώμα σου.

 

Ποιες ορμονικές αλλαγές συμβαίνουν στην εφηβεία;

 

Οι κύριες ορμονικές αλλαγές στην εφηβεία αφορούν τα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης που παράγει το σώμα σου. Τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη είναι οι «κοριτσίστικες ορμόνες», ενώ η τεστοστερόνη είναι η «αγορίστικη ορμόνη» που κάνει τα σώματα των αγοριών να ωριμάσουν και να αλλάξουν κατά το ίδιο διάστημα.

 

Από μια ηλικία και μετά, ο εγκέφαλός σου απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται ορμόνη απελευθέρωσης γοναδοτροπινών ή αλλιώς GnRH. Η GnRH είναι το κλειδί για την έναρξη της εφηβείας. Δίνει εντολή σε έναν αδένα σε μέγεθος μπιζελιού που βρίσκεται στον εγκέφαλό σου και ονομάζεται υπόφυση να στείλει σήμα στις ωοθήκες σου για να αρχίσουν να παράγουν οιστρογόνα και προγεστερόνη. Οι ωοθήκες σου περιέχουν εκατομμύρια μικροσκοπικά ωάρια που βρίσκονται εκεί από τη γέννησή σου. Μόλις λάβουν σήμα από την υπόφυσή σου, οι ωοθήκες σου ξεκινούν να κάνουν τα ωάρια αυτά να ωριμάσουν. Τότε είσαι έτοιμη να αρχίσεις να έχεις περίοδο.

 

Ο ερχομός της περιόδου σου είναι μια από τις κορυφαίες στιγμές της εφηβείας. Η περίοδος είναι οι ημέρες του μήνα που το σώμα σου ξεκινά να αποβάλλει ιστό, αίμα και υγρά μέσω του κόλπου σου. Αυτό συμβαίνει επειδή τα νέα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης δίνουν εντολή στις ωοθήκες σου να απελευθερώσουν ένα ωάριο μία φορά τον μήνα. Όταν αυτό συμβεί, η μήτρα σου δημιουργεί μια παχιά επένδυση για να εμφυτευτεί το ωάριο σε περίπτωση που γονιμοποιηθεί από το ανδρικό σπερματοζωάριο (που σημαίνει ότι έχεις μείνει έγκυος). Αν το ωάριο δεν γονιμοποιηθεί, η επένδυση αυτή αρχίζει να πέφτει. Αυτή είναι η περίοδός σου.

 

Το πότε θα κάνει την εμφάνισή της διαφέρει από κορίτσι σε κορίτσι και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδια. Γενικά, η εφηβεία ξεκινά μεταξύ 8 και 13 ετών και ολοκληρώνεται μεταξύ 13 και 18 ετών. Τότε είναι που ξεκινά η επίδραση των λεγόμενων «κοριτσίστικων ορμονών». Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ξεκινήσεις να έχεις περίοδο νωρίτερα ή αργότερα από τις φίλες σου και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Όλες μας, αργά ή γρήγορα, καταλήγουμε στο ίδιο σημείο –ενηλικιωνόμαστε! Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να βιάζεσαι. 

 

Πώς θα επηρεάσουν το σώμα μου αυτές οι ορμονικές αλλαγές;

 

Η εφηβεία και οι ορμόνες θα προκαλέσουν αλλαγές στο σώμα και την εμφάνισή σου. Οι ορμονικές αλλαγές της εφηβείας θα κάνουν το στήθος σου να μεγαλώσει, μια διαδικασία που ξεκινά με την ανάπτυξη μαζικών αδένων, δηλαδή μιας μικρής μάζας κάτω από κάθε θηλή.

 

Επίσης, οι ορμόνες κάνουν τους γοφούς σου να γεμίσουν και το σώμα σου αποκτά ενήλικη μορφή και καμπύλες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα εμφανίσεις και τριχοφυΐα στην ηβική περιοχή και τις μασχάλες σου.

 

Ακόμα, θα αρχίσεις να ιδρώνεις περισσότερο και το σώμα σου θα αναπτύξει τη δική του, μοναδική οσμή. Φρόντισε να εντάξεις την προσωπική υγιεινή στην καθημερινότητά σου, αγοράζοντας το αγαπημένο σου αποσμητικό.

 

Οι ορμονικές αλλαγές θα επηρεάσουν τα συναισθήματά μου;

 

Η εφηβεία και οι ορμόνες θα επηρεάσουν τη διάθεση και τις σκέψεις σου. Ο εγκέφαλός σου αλλάζει! Μπορεί να παρατηρήσεις ότι αναπτύσσεις νέα συναισθήματα. Η εφηβεία και οι ορμόνες μπορεί να προκαλούν αλλαγές στη διάθεση των εφήβων. Αυτό είναι φυσιολογικό. Από εσένα εξαρτάται αν θα εστιάσεις στα θετικά ή στα αρνητικά. Η εφηβεία είναι η κατάλληλη περίοδος για να εξασκήσεις τον εγκέφαλό σου στο να έχει αυτοπεποίθηση και να δοκιμάσεις καινούρια πράγματα. Αυτό θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τις ικανότητές σου και να βρεις νέες λύσεις στα προβλήματά σου. Η εξάσκηση σε βοηθά να γίνεις δυνατή!

 

Η πορεία σου μέσα από την εφηβεία και τις ορμόνες της μπορεί να είναι μια τρελή –και συναρπαστική- εμπειρία. Η θετική στάση και οι γνώσεις για τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σου θα είναι τα «όπλα» σου για να διανύσεις αυτό το ταξίδι. Μίλησε στη μητέρα σου, τον πατέρα σου, τη μεγάλη σου αδερφή ή κάποιον ενήλικα που εμπιστεύεσαι για οτιδήποτε σε απασχολεί και για να ζητήσεις συμβουλές. Τα έχουν περάσει όλα αυτά και μπορούν να σε βοηθήσουν. Κράτα ψηλά το κεφάλι και νιώσε υπερήφανη για τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σου. Δείχνουν ότι μεγαλώνεις και γίνεσαι μια υγιής κοπέλα, γεμάτη αυτοπεποίθηση! Κόλλα το!  

0
8d545362-e735-3c7d-8c4d-659eeb689bb23901902665965861725
ΚΟΥΠΟΝΙ
€ 1.20
Διπλή ή τριπλή συσκευασία Always Night

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

Πιστεύουμε ότι θα σου αρέσει

Συγκατάθεση στη χρήση cookies