Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το κολύμπι με περίοδο


Ευ Ζην
12/11/2019
Περίοδος και θάλασσα χωρίς ταμπόν; Δεν γίνεται και παρακάτω σας εξηγούμε το γιατί!

Το ερώτημα αυτό απασχολεί συχνά πολλές γυναίκες. Είτε θέλετε να κάνετε μια βουτιά στη θάλασσα το καλοκαίρι είτε να κολυμπήσετε σε μια εσωτερική πισίνα το χειμώνα, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να περιορίζεστε τις ημέρες της περιόδου σας. Να θυμάστε ότι περίοδος και θάλασσα χωρίς ταμπόν, δεν γίνεται! Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις χρήσιμες συμβουλές για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε την αγαπημένη σας δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της περιόδου σας.

1. Φοράτε πάντα ταμπόν

«Μπορώ να κάνω χρήση ταμπόν στη θάλασσα»; Ναι, το κολύμπι κατά τη διάρκεια της περιόδου είναι ασφαλές, εφόσον φοράτε ταμπόν. Απορροφάει το εμμηνορροϊκό υγρό πριν εξέλθει από τον κόλπο κι έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχόν διαρροές στο νερό. Μια εξαιρετική επιλογή είναι τα ταμπόν TAMPAX Pearl και TAMPAX Pearl Compak που προσφέρουν απόλυτη προστασία από τις διαρροές, ακόμη και όταν προορίζονται για χρήση στη θάλασσα! (Και να θυμάστε: Μην φοράτε το ταμπόν σας για περισσότερες από 8 ώρες).

Διαβάστε τις οδηγίες για τη σωστή τοποθέτηση του ταμπόν και κάντε μερικές δοκιμές για να εξοικειωθείτε με τη χρήση του πριν πάτε για κολύμπι για πρώτη φορά. Φροντίστε επίσης το κορδόνι του ταμπόν να βρίσκεται κρυμμένο μέσα στην εσωτερική επένδυση του μαγιό και είστε έτοιμες!

2. Έχετε πάντα μαζί σας ισχυρή προστασία

Τα ταμπόν TAMPAX Pearl Compak προσφέρουν προστασία και διακριτικότητα τις ημέρες της περιόδου σας. Χάρη στην εξαιρετικά μικρή ατομική συσκευασία τους, μπορούν να χωρέσουν στην παλάμη του χεριού σας, στην τσέπη σας ή ακόμη και στην πιο μικρή τσάντα σας. Το μικρό σας μυστικό θα είναι ο μεγαλύτερός σας σύμμαχος όπου κι αν βρίσκεστε. Μπορείτε μάλιστα να έχετε και μερικά επιπλέον μαζί σας για τις φίλες σας. Τα ταμπόν TAMPAX Pearl Compak είναι εξαιρετική επιλογή για να μπορείτε να απολαύσετε ξέγνοιαστα το κολύμπι τις ημέρες της περιόδου σας!

3. Πείτε αντίο στα σπυράκια και τις κοκκινίλες

Στη διάρκεια της περιόδου, είναι πιθανό να εμφανιστούν σπυράκια και κοκκινίλες στο πρόσωπο — κάτι που δεν είναι και ό,τι καλύτερο για μια μέρα στην παραλία. Όταν βγαίνετε στον ήλιο τις ημέρες της περιόδου σας, επιλέξτε αντηλιακή προσώπου με υψηλό δείκτη προστασίας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια ενυδατική με χρώμα για να δώσετε στην επιδερμίδα σας ομοιόμορφο τόνο και να κρύψετε τυχόν κοκκινίλες. Αν εξακολουθείτε να μην νιώθετε άνετα, μπορείτε πάντα να επιλέξετε ένα μοντέρνο look παραλίας με ένα ζευγάρι oversized γυαλιά ηλίου και καπέλο ή σκούφο ανάλογα με το στυλ σας για να κρύψετε τις ατέλειές σας από τα αδιάκριτα βλέμματα.

4. Κρατήστε μακριά κράμπες και πρήξιμο

Πρήξιμο ή πόνοι στην κοιλιά και παραλία δεν ταιριάζουν. Αποφύγετε να καταναλώνετε αλμυρά, τηγανητά και ανθυγιεινά φαγητά, καθώς και καφεΐνη. Παραμείνετε ενυδατωμένη πίνοντας νερό, κρύο τσάι και αφεψήματα, χυμούς και δροσερή λεμονάδα και τρώγοντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Ορισμένες γυναίκες υποστηρίζουν ότι ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο στη μείωση του πρηξίματος. Άλλες επιλέγουν να βάλουν ένα μπουκάλι ζεστό νερό στην κοιλιά τους για να ανακουφιστούν από τις κράμπες και τους πόνους. Βρείτε τι είναι πιο αποτελεσματικό για εσάς και υιοθετήστε το.

Συνοψίζοντας, απαντάμε στις τρεις πιο βασικές ερωτήσεις σας:

  • «Μπορώ να συνδυάσω περίοδο και θάλασσα χωρίς ταμπόν»; Όχι!
  • «Η χρήση του ταμπόν στη θάλασσα είναι ασφαλής»; Ναι!
  • «Άρα, μπορώ να κολυμπώ κατά τη διάρκεια της περιόδου μου»; Φυσικά και μπορείτε, αρκεί να χρησιμοποιείτε πάντα ταμπόν!