Ζήτω!

hooray

Η παραγγελία σας έχει υποβληθεί. Σας έχουμε στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Κοντά

Το καλάθι μου

Ακολουθήστε αυτά τα βασικά βήματα για να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε το cashback σας χωρίς εμπόδιο.

 • Ρύθμιση a PayPal account αν δεν έχετε κάποιον να λάβετε την επιστροφή χρημάτων σας.
 • Αποθηκεύστε το κουπόνι σας πριν αγοράσετε το προϊόν.
 • Αγοράστε το προϊόν πριν από την ημερομηνία λήξης του κουπονιού. Βλ. Κατάλογο των αποδεκτών λιανοπωλητών εδώ.
 • Ελέγξτε το FAQ για να κάνετε και don'ts σχετικά με το πώς να σκανάρετε τα έσοδα, εξαγοράσει κουπόνια και να πάρει cashback, καθώς και το Offer Rules.

Επιλέξτε πώς να εξαργυρώσετε τα κουπόνια σας

Επιστροφή μετρητών Τυπώνω

επιτυχία

test

Για να εκτυπώσεις τα κουπόνια σου, πήγαινε στην επιφάνεια εργασίας.

Δεν έχουν αποθηκευμένα κουπόνια 0.00

Τα αποθηκευμένα κουπόνια μου ({0}) 0.00

Τα αποθηκευμένα κουπόνια μου ({0})

Θυμηθείτε να κρατήσω τις αποδείξεις μου
Please use this format: UK 0044... or ROI 00353...

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε την Πολιτική απορρήτου

Σας έχουμε στείλει ένα κείμενο.

Σαρώστε τις αποδείξεις σας τώρα

Αποστολή συνδέσμου στο κινητό σας τηλέφωνο

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε την Πολιτική απορρήτου

Η αποστολή έγινε με επιτυχία!

Η παραλαβή σας υποβάλλονται σε επεξεργασία. Θα λάβετε σύντομα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να επιβεβαιώσετε την κατάστασή του. Μεταβείτε στις Αποταμιεύσεις .

Η αποστολή έγινε με επιτυχία!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις οικονομίες σας πηγαίνοντας στο Ο λογαριασμός μου

Τα δείγματά σου

Δες τα διαθέσιμα δείγματα

cashback

Διαθέσιμες προσφορές, μόνο για σένα!

Επίλεξε τη διεύθυνση αποστολής

Οι αλλαγές στη διάθεσή σου κατά την περίοδό σου είναι κάτι το φυσιολογικό

Οι αλλαγές στη διάθεσή σου κατά την περίοδό σου είναι κάτι το φυσιολογικό

0
Αλλαγές στη διάθεση κατά τη διάρκεια της περιόδου και τι μπορείς να κάνεις για να τις αντιμετωπίσεις

Ο ερχομός της περιόδου σού δείχνει ότι το σώμα σου είναι υγιές και λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Όμως, ορισμένες φορές συνοδεύεται από παρενέργειες που μπορεί να σε ζορίζουν –όπως οι αλλαγές στη διάθεσή σου κατά τη διάρκεια της περιόδου σου. Με λίγη προσοχή στη διαχείριση, οι αλλαγές στη διάθεση λόγω της περιόδου σου, δεν χρειάζεται να επηρεάζουν τη συμπεριφορά σου. Εδώ συγκεντρώνουμε ορισμένες συμβουλές για να σε βοηθήσουμε να τις αντιμετωπίσεις, καθώς και να σου εξηγήσουμε πότε χρειάζεται να ζητήσεις βοήθεια.

 

Τι προκαλεί τις αλλαγές στη διάθεση;

 

Αρχικά, ας δούμε τι προκαλεί τις αλλαγές στη διάθεση όταν έχεις περίοδο. Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο ή αλλιώς PMS μπορεί να προκαλέσει συναισθηματικά «σκαμπανεβάσματα», που ξεκινούν έως και μία εβδομάδα πριν από την περίοδό σου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί τη μια στιγμή να νιώθεις ότι είσαι έτοιμη να αρχίσεις να κλαις και την επόμενη ότι θες να ουρλιάξεις από θυμό –κι όλα αυτά μέσα στην ίδια ημέρα!

 

Αυτές οι αλλαγές στη διάθεση προκαλούνται από τις μεταβολές στις ορμόνες της περιόδου στο σώμα σου τις ημέρες πριν από την εμμηνόρροια. Συγκεκριμένα, οι αλλαγές στη διάθεση λίγο πριν από την περίοδο οφείλονται στην απότομη πτώση των οιστρογόνων. Τα οιστρογόνα μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλό σου. Η σεροτονίνη είναι μια σημαντική χημική ουσία του εγκεφάλου που ανεβάζει τη διάθεσή σου και τη διατηρεί σε υψηλά επίπεδα. 

 

Κάποια κορίτσια, μεταξύ των υπόλοιπων αλλαγών στη διάθεση πριν από την περίοδό τους, εμφανίζουν και άγχος προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Διάβασε περισσότερα για το άγχος προεμμηνορροϊκού συνδρόμου εδώ: Περίοδος και άγχος.

 

Τι συμβαίνει αν έχω πολύ έντονο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο;

 

Αν και πολλές από εμάς νιώθουμε νευρικές ή κακόκεφες κατά τη διάρκεια της περιόδου μας, κάποια κορίτσια έχουν την τάση να εμφανίζουν πιο ακραίες αλλαγές στη διάθεση όταν έχουν περίοδο. Αυτό ονομάζεται PMDD –ή προεμμηνορροϊκή δυσφορική διαταραχή.

 

Αν εμφανίζεις πέντε ή περισσότερα από τα παρακάτω συμπτώματα κατά τη διάρκεια της περιόδου σου, ίσως να πάσχεις από PMDD:

 

 • Έντονη λύπη ή απελπισία
 • Διαρκής ευερεθιστότητα και θυμός, που μπορεί να περιλαμβάνει ξεσπάσματα προς αγαπημένα πρόσωπα
 • Αισθήματα έντασης ή άγχους
 • Κρίσεις πανικού
 • Αλλαγές στη διάθεση
 • Κλάμα
 • Αδιαφορία για καθημερινές δραστηριότητες και σχέσεις
 • Προβλήματα σκέψης ή συγκέντρωσης
 • Αίσθηση έλλειψης ελέγχου ή εξουθένωσης
 • Κόπωση
 • Έλλειψη ενέργειας
 • Έντονες λιγούρες ή βουλιμικές τάσεις

Αυτά τα συμπτώματα αλλαγών στη διάθεση περνούν μετά την περίοδό σου. Αν συνεχίζεις να νιώθεις το ίδιο καθ’ όλη  τη διάρκεια του μήνα, τότε το θέμα δεν είναι η PMDD. Ενδεχομένως η αιτία να είναι κάποιο ψυχολογικό ή σωματικό πρόβλημα.

Τι μπορώ να κάνω για τις αλλαγές στη διάθεση λόγω περιόδου;

Προκειμένου να καταπολεμήσεις και να διαχειριστείς τις αλλαγές στη διάθεση πριν από την περίοδό σου και κατά τη διάρκειά της, υπάρχουν διάφορες μικρές αλλαγές που μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου:

 1. Πρώτα από όλα, ασκήσου! Η άσκηση απελευθερώνει ενδορφίνες. Οι ενδορφίνες είναι οι χημικές ουσίες της «χαράς» που παράγει ο εγκέφαλός σου και ανεβάζουν τη διάθεσή σου. Θυμάσαι αυτήν τη ζωντάνια που αισθάνεσαι μετά το τρέξιμο ή μετά από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με τις φίλες σου; Γι’ αυτήν είναι υπεύθυνες οι ενδορφίνες.
 2. Έπειτα, προσπάθησε να αποφύγεις την καφεΐνη και τις τροφές που περιέχουν ζάχαρη. Επηρεάζουν τη διάθεσή σου, προκαλώντας σου υπερκινητικότητα, ενώ αργότερα κάνουν την ενέργειά σου να πέσει απότομα. Αν έχεις ήδη αλλαγές στη διάθεση ανεξάρτητα από την περίοδό σου, τα σκαμπανεβάσματα της ενέργειας που προκαλεί η ζάχαρη και η καφεΐνη μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά για εσένα.
 3. Τέλος, προσπάθησε να ελαττώσεις το στρες. Το στρες, παρόλο που δεν προκαλεί τις αλλαγές στη διάθεση κατά τη διάρκεια της περιόδου, σίγουρα μπορεί να τις κάνει χειρότερες. Προσπάθησε όσο μπορείς να αποφεύγεις τις αγχωτικές δραστηριότητες και καταστάσεις πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου σου, ώστε να δίνεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να χαλαρώνει.
 4. Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, επικοινώνησε με τον γιατρό σου για να συζητήσετε τις πιθανές επιλογές φαρμακευτικής αγωγής. Σε κάποιες περιπτώσεις, η λήψη φαρμάκων μόνο κοντά στην περίοδό σου μπορεί να βοηθήσει. Μαζί μπορείτε να βρείτε την κατάλληλη λύση για εσένα.
0
8d545362-e735-3c7d-8c4d-659eeb689bb23901902665965861725
ΚΟΥΠΟΝΙ
€ 1.20
Διπλή ή τριπλή συσκευασία Always Night

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

Πιστεύουμε ότι θα σου αρέσει

Συγκατάθεση στη χρήση cookies