Μπάνιο στη διάρκεια της περιόδου


Ευ Ζην
12/11/2019
Όσα χρειάζεται να ξέρεις σχετικά με την παραμονή στο νερό, τις συγκεκριμένες μέρες του μήνα!

Η περίοδος δεν θα πρέπει να σε εμποδίζει να κάνεις τις δραστηριότητες που αγαπάς, να ζεις μια γεμάτη ζωή και να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή. Αυτό περιλαμβάνει διακοπές, βόλτες στην παραλία ή πάρτι στην πισίνα με φίλους.

 

Μπορώ να κάνω μπάνιο όταν έχω περίοδο;

 

Περίοδος και μπάνιο με σερβιέτα δεν συνιστώνται. Οι σερβιέτες αποτελούνται από απορροφητικό υλικό που θα μουλιάσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και δεν θα μπορεί να απορροφήσει τα έμμηνα υγρά. Επίσης, θα φουσκώσει και θα μετατραπεί σε μία ογκώδη μάζα. Καθόλου βολικό! Το νερό μπορεί επίσης να αφαιρέσει την κολλητική ουσία που κρατά τη σερβιέτα στερεωμένη στο μαγιό σου.

 

Αν όμως θέλεις απλώς να χαλαρώσεις δίπλα στην πισίνα ή να κάνεις ηλιοθεραπεία, μπορείς άνετα να φορέσεις σερβιέτα. Μια καλή ιδέα είναι να φορέσεις σορτς ή ένα παρεό για να καλύψεις το κάτω μέρος του μαγιό σου έτσι ώστε να νιώθεις πιο άνετα. Αν όμως θέλεις να βουτήξεις στο νερό, καλύτερα να φορέσεις ταμπόν.

 

Με την ευκαιρία, να ξεκαθαρίσουμε ότι αν κατά λάθος η σερβιέτα σου βραχεί, δεν θα πάθεις κάτι. Σωματικά λοιπόν δεν υπάρχει πρόβλημα, από άποψη προστασίας όμως, δεν θα πρέπει να κάνεις μπάνιο με σερβιέτα.

 

Θα θέλαμε επίσης να σε καθησυχάσουμε σχετικά με μερικές ακόμα απορίες που έχουν τα κορίτσια για την περίοδο και το μπάνιο:

 

  • Όχι. Δεν θα αφήσεις ίχνη από αίμα πίσω σου

    Τα ταμπόν απορροφούν τα έμμηνα υγρά προτού καν τα αποβάλει το σώμα σου, οπότε δεν υπάρχει τρόπος να διαρρεύσουν στο νερό. Ακόμα καλύτερα, η πίεση από το νερό ουσιαστικά θα διακόψει τη ροή τους όσο βρίσκεσαι μέσα στη θάλασσα. Αν φταρνιστείς ή βήξεις, μπορεί να ξεφύγουν λίγα υγρά, αλλά η ποσότητά τους θα είναι τόσο μικρή που θα διαλυθούν μέσα στο νερό και θα περάσουν απαρατήρητα. Με άλλα λόγια, κανείς δεν θα τα δει – ούτε καν εσύ!

     

  • Το μπάνιο με περίοδο δεν είναι ανθυγιεινό

Ήδη αναφέραμε ότι τα έμμηνα υγρά δεν διαρρέουν στο νερό. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα ανθυγιεινό ή ακάθαρτο όταν κάνεις μπάνιο με ταμπόν.