Πώς θα αισθάνεσαι και θα δείχνεις φρέσκια όταν όλη μέρα τρέχεις


Ευ Ζην
11/04/2019
Είναι σημαντικό να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου κάθε στιγμή!


Γραφείο, σπίτι, γυμναστήριο και υποχρεώσεις οικογενειακές, επαγγελματικές και κοινωνικές. Αν αισθάνεσαι πως ένα 24ωρο δεν αρκεί για να φέρεις εις πέρας όσα θέλεις ή πρέπει να κάνεις, τότε δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι άσχημα διότι δεν είσαι η μόνη γυναίκα που «τρέχει» από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες σου, σε ωθούν συχνά στα όριά σου. Πώς, λοιπόν, μπορείς να διατηρήσεις τη θηλυκότητά σου; Υπάρχουν, άραγε, τρόποι για να παραμένεις φρέσκια όταν είσαι κάθε μέρα στο «τρέξιμο»; Επειδή είναι σημαντικό να νιώθεις όμορφα με τον εαυτό σου, όπου και αν βρίσκεσαι και ό,τι και αν κάνεις, αξίζει να αφιερώσεις λίγα λεπτά από τον χρόνο σου για να μελετήσεις τις παρακάτω συμβουλές φρεσκάδας. Θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την αυτοπεποίθησή σου ανεξαρτήτως συνθηκών και θα σου προσφέρουν το απαραίτητο αίσθημα αναζωογόνησης που χρειάζεσαι όταν αισθάνεσαι ότι το πρόγραμμά σου σε «ζορίζει»!

Δοκίμασε να ξεκινάς τις μέρες σου με ένα ντους
Βήμα απλό αλλά σημαντικό. Αν θέλεις να αισθάνεσαι φρέσκια όλη μέρα, τότε προσπάθησε να ξεκινάς τη μέρα σου με ένα ντους. Ναι, δεν είναι εύκολο να μπαίνεις στο μπάνιο στις 6 ή τις 7 το πρωί, όμως, με αυτή την κίνηση θα αφαιρείς από το σώμα σου τα νεκρά κύτταρα και φυσικά, θα αναζωογονείς την επιδερμίδα σου. Και μπορεί να προτιμάς τα ζεστά ντους, όμως, εμείς οφείλουμε να σε ενημερώσουμε πως ένα κρύο ντους έχει περισσότερα οφέλη για το δέρμα σου αφού ουσιαστικά ενυδατώνει την επιδερμίδα και βοηθά στην επούλωση του ξηρού δέρματος (σε αντίθεση με το καυτό νερό που προκαλεί ξηροδερμία). Σε ενημερώνουμε, επίσης, πως με το κρύο νερό, τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται με αποτέλεσμα οι μαύροι κύκλοι να μειώνονται!

Προσπάθησε να μην το παρακάνεις με την ενυδατική
Φρόντισε απλώς μόλις βγαίνεις από το ντους να μην το παρακάνεις με την ενυδατική κρέμα σώματος, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού. Καλό είναι να προτιμάς ένα ελαφρύ λαδάκι που δεν θα επιβαρύνει την επιδερμίδα σου και δεν θα «μπλοκάρει» τους πόρους σου! Αν δεν θέλεις να ιδρώνεις και να αισθάνεσαι δυσφορία όταν πηγαίνεις από το ένα ραντεβού στο άλλο ή τρέχεις για να εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις σου, μην στραφείς σε ένα «πλούσιο» και παχύρρευστο προϊόν για την ενυδάτωση του σώματός σου. Δεν θα σου προσφέρει το αποτέλεσμα που θέλεις καθώς ο υδράργυρος θα «ανεβαίνει»!

Μην ξεχνάς να φοράς ρούχα που μυρίζουν φρεσκάδα
Έπειτα από το ντους σου και την περιποίηση του σώματός σου, σειρά έχουν τα ρούχα σου. Μία σημαντική συμβουλή για να αισθάνεσαι -και να μυρίζεις- όμορφα όλη μέρα αφορά στο να φοράς κάθε μέρα ρούχα καθαρά τα οποία μυρίζουν φρεσκάδα. Για να το πετύχεις αυτό, χρειάζεται απλώς να εστιάσεις την προσοχή σου στα κατάλληλα προϊόντα και να οργανωθείς. Για παράδειγμα, καλό είναι να γνωρίζεις -έστω στο περίπου- τα ρούχα που θα φορέσεις κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας προκειμένου να ξέρεις πως θα είναι καθαρά και φρεσκοπλυμένα όταν τα χρειάζεσαι. Όσον αφορά στην πλύση τους, φρόντισε να επιλέξεις ένα απορρυπαντικό ρούχων (είτε κάψουλες, είτε υγρό απορρυπαντικό) που χαρίζει αποδεδειγμένα εκπληκτική καθαριότητα και απίστευτη φρεσκάδα, όπως το Lenor. Εξίσου σημαντικό είναι, βέβαια, το να χρησιμοποιείς μαλακτικά ρούχων τα οποία χαρίζουν μοναδική φρεσκάδα που διαρκεί καθώς και ενισχυτικά αρώματος που προσφέρουν ασταμάτητο άρωμα στα ρούχα. Με τις τρεις αυτές κινήσεις, θα γνωρίζεις πως τα ρούχα σου θα μυρίζουν υπέροχα όλη μέρα και μαζί με αυτά… και εσύ!
Πώς θα αισθάνεσαι και θα δείχνεις φρέσκια όταν όλη μέρα τρέχεις
Φρόντισε να έχεις πάντα στην τσάντα σου τα κατάλληλα items

Τέλος, καλό είναι να είσαι σίγουρη πως θα έχεις κάθε μέρα μαζί σου τον κατάλληλο «εξοπλισμό», δηλαδή τα items εκείνα που θα σε βοηθήσουν να αισθάνεσαι φρέσκια, ενώ είσαι στο «τρέξιμο». Ένα αποσμητικό που δεν ερεθίζει και δεν επιβαρύνει το δέρμα αξίζει να βρίσκεται κάθε μέρα στην τσάντα σου. Το ίδιο απαραίτητες είναι και οι καραμέλες που θα σου χαρίσουν δροσερή αναπνοή, τα μαντηλάκια καθαρισμού για το σώμα και τα χέρια σου και τα λαστιχάκια για τα μαλλιά. Μάλιστα, αρκετές φορές -και ειδικότερα όταν το πρόγραμμα σου είναι επιβαρυμένο και πρέπει να βρεθείς σε πολλά και διαφορετικά μέρη κατά τη διάρκεια μίας ημέρας- αξίζει να έχεις μαζί σου και έξτρα ρούχα. Τα επιπλέον εσώρουχα ή t-shirt και φυσικά οι κάλτσες και τα καλσόν, μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμα σε πολλές περιπτώσεις!
Πώς θα αισθάνεσαι και θα δείχνεις φρέσκια όταν όλη μέρα τρέχειςΣίγουρα, λοιπόν, αξίζει να ακολουθήσεις τα παραπάνω βήματα για να αισθάνεσαι όμορφη, φρέσκια και γεμάτη αυτοπεποίθηση αυτόν το μήνα! Γνωρίζεις, άλλωστε, πόσο σημαντικό είναι να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου κάθε στιγμή, ειδικότερα όταν όλα γύρω σου σε στρεσάρουν και σε κάνουν να «τρέχεις».