Ξεπερνώντας τη μελαγχολία του Ιανουαρίου


Ευ Ζην
20/12/2018
Με κάποιες ιδέες για πιο ισορροπημένη και υγιεινή ζωή, μπορείς κι εσύ να κάνεις κάτι για να βελτιώσεις τη διάθεσή σου, στη μέση του χειμώνα!

Είναι πια Ιανουάριος. Πλέον έχουμε ξεστολίσει, έχουμε ανοίξει τα δώρα και γυρνάμε στη γνωστή καθημερινότητα, με τους γρήγορους ρυθμούς, τα μαθήματα των παιδιών, τις υπερωρίες στη δουλειά, τα επαγγελματικά ραντεβού, τις έξτρα δραστηριότητες και άλλα πολλά! Οι μέρες φαίνονται πιο μακριές, σκοτεινές και ανιαρές γιατί πρέπει να το παραδεχτούμε: βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα! Κι όμως, υπάρχουν λύσεις για να ανεβάσουμε τη διάθεση, όταν το θερμόμετρο κατεβαίνει!

Γυμναστική… στα σοβαρά!
Η άσκηση είναι κάτι που όλοι αναβάλλουμε για αργότερα. Και αυτό το «αργότερα» δεν έρχεται ποτέ! Σου θυμίζει κάτι; Ίσως έχεις την καλύτερη πρόθεση να γυμναστείς, αλλά όταν η μέρα σκοτεινιάζει και είσαι κουρασμένη, είναι δύσκολο να βρεις το κουράγιο! Αν επιμείνεις, όμως, αξίζει. Η άσκηση θα σου ανεβάσει τη διάθεση και θα σου δώσει μια καλή ευκαιρία να ασχοληθείς με τον εαυτό σου! Μόλις 30 λεπτά περπάτημα αρκούν για να νιώσεις αναζωογονημένη και γεμάτη ζωντάνια!

Δοκίμασε κάτι νέο
Ακόμα κι αν ποτέ δεν μπήκες στον πειρασμό να κάνεις γιόγκα ή ορειβασία, υπάρχουν πολλές ακόμα επιλογές. Δεν χρειάζεται να είμαστε ριψοκίνδυνοι για να απολαύσουμε κάτι καινούριο. Έχεις κάνει ποτέ διαλογισμό; Κάθισε για 5 λεπτά σε ησυχία, χωρίς θόρυβο και πράγματα που σου αποσπούν την προσοχή. Κλείσε τα μάτια και πάρε ανάσα. Περιόρισε τις ανησυχίες, τις σκέψεις και τις προβολές του μυαλού σου. Έτσι κάνεις την αρχή!
Άκουσε μια νέα εκπομπή καθώς πηγαίνεις στη δουλειά. Διάβασε ένα βιβλίο με περιεχόμενο που διαφέρει από αυτά που επιλέγεις συνήθως. Ό,τι κι αν επιλέξεις, απόλαυσε την πνευματική ανάταση που φέρνει μια νέα εμπειρία!

Κάνε τον ύπνο προτεραιότητα
Ακόμα κι αν κοιμάσαι με το που θα ακουμπήσεις το κεφάλι σου στο μαξιλάρι, αυτό δεν σημαίνει ότι κοιμάσαι αρκετά. Το πρόβλημα μπορεί να είναι η ποσότητα του ύπνου ή και η ποιότητα. Προσπάθησε να χαλαρώνεις κάθε βράδυ, χωρίς να σκέφτεσαι τις υποχρεώσεις της επόμενης μέρας. Έξτρα tip: κάθε φορά που πλένεις τα σεντόνια σου, πρόσθεσε το μαλακτικό Lenor Gold Orchid για μία μοναδική, απολαυστική εμπειρία, με αρώματα που σε βοηθούν να χαλαρώσεις!

Κάνε αποσύνδεση για… επανασύνδεση!
Παλιότερα ο κόσμος σχεδόν σταματούσε όταν έπεφτε η νύχτα. Αλλά τώρα που ζούμε σε ένα σύστημα επικοινωνίας και πληροφορίας 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, μέσα από τα κινητά, τα laptops, τα tablets κ.λπ., είμαστε συνεχώς online, διαθέσιμοι και σε εγρήγορση! Η τεχνολογία μάς βοηθά να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας πιο γρήγορα αλλά πού και πού χρειάζεται και μία «αποσύνδεση», έτσι για διάλειμμα!

Προσοχή στην υπερκόπωση
Υπάρχουν διάφορα είδη δουλειάς, τόσο από το σπίτι όσο και εκτός, και ο καθένας από εμάς ακολουθεί ένα από αυτά. Δουλεύουμε για πολλούς λόγους: να αποπληρώσουμε χρέη, να επιβιώσουμε, για πνευματική διέγερση κ.λπ. Χρειάζεται όμως να φτάνουμε στα όρια της εξάντλησης; Πάντα θα έχουμε προθεσμίες, ευθύνες και φιλοδοξίες, αλλά όσοι από μας είμαστε συνέχεια εξαντλημένοι και τρέχουμε αδιάκοπα ίσως πρέπει να αναρωτηθούμε: Το πόσο απολαμβάνουμε τον τρόπο ζωής μας είναι θέμα επιλογής; Προσπάθησε να εξασφαλίσεις αρκετό ελεύθερο χρόνο για να δεις φίλους, να χαλαρώσεις και να γεμίσεις μπαταρίες!

«Όχι» στα πολλά «ναι»!
Αν ασχολείσαι περισσότερο με ό,τι πραγματικά χρειάζεσαι και θέλεις να κάνεις, θα μπορέσεις να απολαύσεις τον ελεύθερο χρόνο σου με τους δικούς σου όρους (και της οικογένειάς σου, φυσικά). Κάποιες φορές, το να λες «όχι» σε συναντήσεις, δραστηριότητες, επαφές που δεν σου είναι πολύ ευχάριστες, είναι η καλύτερη επιλογή!