5 τρόποι με τους οποίους η καλή στάση του σώματος ενισχύει την αυτοπεποίθησή σας


Ευ Ζην
4/10/2018
Έχετε πολλά να κερδίσετε αν βελτιώσετε τον τρόπο που στέκεστε. Δείτε πώς η υιοθέτηση μιας σωστής στάσης σώματος μπορεί να σας βοηθήσει σε καθημερινή βάση.

Είτε πρόκειται για μια συνέντευξη εργασίας είτε για παιδικό πάρτι γενεθλίων όπου αναμένεται να εμφανιστούν ένα σωρό άγνωστοι άνθρωποι, όλοι έχουμε αισθανθεί κάποια στιγμή ότι η αυτοπεποίθησή μας έχει πάρει την κάτω βόλτα. Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, υπάρχει τρόπος να πάρετε τα πάνω σας και μάλιστα πολύ απλός. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για την ορθή στάση του σώματος και ανακτήστε την αυτοπεποίθησή σας, όσο απασχολημένες κι αν είστε. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς θα ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας, διαβάστε αυτό το άρθρο.

1. Η καλή στάση του σώματος μπορεί να κρύψει τις ανασφάλειες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν αγγίζετε το λαιμό σας -αντί να κάθεστε σε ευθυτενή στάση με τα χέρια στην κοιλιά- θα κάνετε σίγουρα τους γύρω σας να καταλάβουν ότι έχετε άγχος (πρόκειται για μια πρωτόγονη κίνηση που απ' ότι φαίνεται αποσκοπεί στο να προστατέψει την σφαγίτιδα φλέβα). Όταν δεν είστε στα καλύτερά σας, είναι προτιμότερο να κρατάτε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπο. Αν η πιτυρίδα είναι ένας από τους λόγους που αγγίζετε το πρόσωπο ή τον λαιμό σας, δοκιμάστε το σαμπουάν Head & Shoulders Classic Clean για να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές νιφάδες και να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας.

2. Οι άλλοι θα σας υπολογίζουν περισσότερο.

Όταν είμαστε αγχωμένοι, έχουμε την τάση να «μαζευόμαστε» και να φαινόμαστε μικρότεροι. Ωστόσο οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αν σταθούμε σε όρθια στάση (με πίσω τους ώμους, ίσια σπονδυλική στήλη και ανασηκωμένο πηγούνι), είναι πιο εύκολο να αισθανθούμε σίγουροι για τον εαυτό μας και να κάνουμε τους γύρω μας να μας πάρουν στα σοβαρά και να ακούσουν τις απόψεις μας.

 3. Θα αισθανθείτε ότι μπορείτε να καταφέρετε περισσότερα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι μια «θετική» ευθυτενής στάση σώματος μπορεί να αλλάξει την ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας. Αλλάζοντας τη στάση σας σε μία που αποπνέει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό, θα πιστέψετε ότι είστε ικανές για περισσότερα πράγματα. 

4. Θα αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί, το να τεντώνουμε τους μύες, το να στεκόμαστε όρθιοι (ή απλά να καθόμαστε σε πιο όρθια στάση) μετά από πολύωρη παραμονή σε καθιστή θέση, βοηθά στην αύξηση της ενέργειάς μας και στη βελτίωση της διάθεσής μας. Λέγεται μάλιστα ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες μειώνουν τα επίπεδα στρες, επομένως είναι καλή ιδέα να τις ενσωματώσετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα.

5. Θα αναπνέετε καλύτερα.

Η ευθυτενής στάση σώματος επιτρέπει την πρόσληψη αρκετά μεγαλύτερης ποσότητας οξυγόνου και η βελτίωση της αναπνοής θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να αισθανθείτε μεγαλύτερη σιγουριά. Τώρα λοιπόν η δύσκολη συζήτηση ή η παρουσίαση που πρέπει να κάνετε είναι... παιχνιδάκι.