Αυτοί είναι οι στόχοι που πρέπει να βάλεις για τη νέα χρονιά


Ευ Ζην
25/01/2019
Αν καταφέρεις εστιάσεις στους στόχους σου και να οργανωθείς, τότε θα πραγματοποιήσεις τις αλλαγές που θέλεις!

Ο Ιανουάριος είναι αναμφίβολα ο κατάλληλος μήνας για να θέσεις τους στόχους σου για τη νέα χρονιά. Οι επιθυμίες είναι πολλές. Πώς, όμως, θα καταφέρεις να τις εκπληρώσεις δίχως να ζοριστείς και κυρίως, ποιοι είναι οι στόχοι στους οποίους αξίζει να εστιάσεις το 2019;

Αν δυσκολεύεσαι να κάνεις την αρχή, τότε οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμες για εσένα αυτή τη χρονική περίοδο. Θα σε βοηθήσουν να οργανωθείς και να πραγματοποιήσεις τις αλλαγές που θέλεις. Το «μυστικό» είναι να κάνεις την αρχή, θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους.

Μία νέα δεξιότητα

Το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις φέτος στον εαυτό σου αφορά στην εμβάθυνση των γνώσεών σου και την απόκτηση νέων δεξιοτήτων. Όλα γύρω σου «τρέχουν» και το σίγουρο είναι πως μένοντας σε μία κατάσταση στασιμότητας, δεν θα κερδίσεις κάτι. Καλό είναι, λοιπόν, να προσπαθήσεις να ξεκινήσεις ένα χόμπι που θα σου προσφέρει ικανοποίηση ή να δοκιμάσεις να αρχίσεις μαθήματα πάνω σε έναν τομέα που θα σε ωφελήσει σε επαγγελματικό επίπεδο. Στην περίπτωση δε που αυτή την περίοδο θέλεις να βγάλεις στην επιφάνεια την καλλιτεχνική σου πλευρά, τότε ίσως ήρθε η ώρα να γίνεις μέλος μίας χορευτικής ή φωτογραφικής ομάδας!

 Αυτοί είναι οι στόχοι που πρέπει να βάλεις για τη νέα χρονιά

Ο περιορισμός της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αν επιθυμείς το 2019 να είναι μία ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά, τότε καλό είναι να προσπαθήσεις να περιορίσεις από εδώ και στο εξής τον χρόνο που αφιερώνεις σε καθημερινό επίπεδο στα social media. Αντί να προσκολλάσαι με τις ώρες στο «έξυπνο» κινητό ή το tablet σου, δοκίμασε να αξιοποιείς τον χρόνο σου, κάνοντας κάτι πιο δημιουργικό. Για παράδειγμα, αντί να «κολλάς» σε μία οθόνη, μπορείς να αφιερώνεις εκείνη την ώρα στο να καθαρίζεις το σπίτι σου, να συναντάς ένα αγαπημένο σου πρόσωπο, να κάνεις λίγη γυμναστική ή να διαβάζεις ένα βιβλίο. Στην αρχή ενδέχεται να δυσκολευτείς, ωστόσο, σύντομα θα διαπιστώσεις πως τα πάντα σε αυτή τη ζωή είναι θέμα συνήθειας -πόσω μάλλον η εμμονή σου με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

 

Μία αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης


Ένας ακόμη σημαντικός στόχος που αξίζει να θέσεις αυτή τη χρονιά αφορά στη φροντίδα του εαυτού σου και συγκεκριμένα, της εμφάνισής σου. Είναι σημαντικό να υιοθετήσεις από τώρα μία ρουτίνα ομορφιάς η οποία θα σε κάνει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και παράλληλα, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις τη νεότητά και τη λάμψη σου για περισσότερα χρόνια: Από τη φροντίδα του προσώπου και της επιδερμίδας του σώματός σου, μέχρι την περιποίηση των μαλλιών και την υγιεινή των δοντιών σου. Σίγουρα αξίζει να εστιάσεις σε προϊόντα που είναι κατάλληλα για το ηλικιακό γκρουπ στο οποίο ανήκεις και να δημιουργήσεις το δικό σου «τελετουργικό» ομορφιάς.

 

Μην ξεχνάς ποτέ τις επιθυμίες σου

Τέλος, όποιοι και αν είναι οι στόχοι που θέλεις να εκπληρώσεις το 2019, μην ξεχνάς να δίνεις πάντα βάση στις δικές σου επιθυμίες. Προσπάθησε να μην επηρεάζεσαι από τα «θέλω» των άλλων. Ηρέμησε και ψάξε βαθιά μέσα σου για να ανακαλύψεις όλα όσα πιστεύεις πως μπορούν να σου προσφέρουν πραγματική χαρά και ικανοποίηση. Μπορεί να πρόκειται για το όνειρο των νεανικών σου χρόνων, ίσως να σχετίζεται με ένα ταξίδι ή, ενδεχομένως να έχει να κάνει με την αλλαγή καριέρας. Φέτος, φρόντισε να βάλεις σε πρώτο πλάνο τις επιθυμίες σου και δεν θα απογοητευτείς. Τα «πρέπει» και οι πολλοί συμβιβασμοί μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχολογία σου και να σε εμποδίσουν από την πραγματοποίηση των στόχων σου.