Πώς θα αντιμετωπίσεις τις δύσκολες μέρες του μήνα


Ευ Ζην
25/01/2019
Προσπάθησε να ακολουθήσεις ορισμένα «έξυπνα» tips, προκειμένου να αισθανθείς άνεση και ανακούφιση!

Κάθε σύγχρονη γυναίκα γνωρίζει πως κάθε μήνας έχει τις δυσκολίες του. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι υπάρχουν κάποιες μέρες που είναι λίγο πιο δύσκολες από τις υπόλοιπες. Είναι εκείνες οι ημέρες που αισθάνεσαι άβολα με την παραμικρή κίνηση, που νιώθεις μία έντονη δυσφορία, που κοιμάσαι… διπλωμένη στα δύο. Είναι οι μέρες της περιόδου σου και ξέρεις πως δεν μπορείς να τις αποφύγεις! Εκείνο που μπορείς να κάνεις, ωστόσο, είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας, προκειμένου να αισθανθείς άνεση και ανακούφιση.

Μπορεί να μην το γνωρίζεις, όμως, υπάρχουν ορισμένα «έξυπνα» tips τα οποία μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις πιο εύκολες εκείνες τις δύσκολες ημέρες του μήνα! Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να τα μάθεις!

Το νερό και ο περιορισμός του καφέ

Κατά τη διάρκεια της περιόδου σου είναι σημαντικό να διατηρείς τον οργανισμό σου ενυδατωμένο, πίνοντας άφθονο νερό. Με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμήσεις την κατακράτηση υγρών -όσο και αν δεν το πιστεύεις. Το αντίθετο, βέβαια, θα συμβεί αν πίνεις πολύ καφέ. Διότι η καφεΐνη ενισχύει την κατακράτηση υγρών και ενδέχεται να επιδεινώσει το αίσθημα δυσφορίας που αισθάνεσαι.

 

Η σερβιέτα που προσφέρει έξτρα απαλότητα και προστασία

Δεύτερο και άκρως σημαντικό βήμα για να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες μέρες του μήνα. Η εύρεση μίας αποτελεσματικής -σε πολλά επίπεδα- σερβιέτας είναι απαραίτητη. Δεν είναι όλες οι σερβιέτες ίδιες και αυτό πρέπει να το γνωρίζεις. Τι θα έλεγες, για παράδειγμα, αν μάθαινες ότι στην αγορά υπάρχει μία σερβιέτα η οποία διαθέτει ένα μοναδικό διπλό κάλυμμα με 1.000 (ναι 1.000!) μικροσκοπικά μαξιλαράκια τα οποία προσφέρουν μεγαλύτερη απαλότητα, άνεση και προστασία κάθε στιγμή. Ο λόγος για την Always Platinum με φτερά. Διαθέτει απίστευτα απορροφητικά πλαϊνά -και πιο απορροφητικό υλικό σε σύγκριση με την Always Ultra- που προστατεύουν κατά των διαρροών, γεγονός που σημαίνει πως θα αισθάνεσαι άνετη ό,τι και αν κάνεις.

Extra tip: Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αξίζει να δοκιμάσεις την Always Platinum Night (μέγεθος 4) για έξτρα προστασία!

 

Η σημασία της άσκησης
 
Και από την ιδανική σερβιέτα, περνάμε στη γυμναστική. Μπορεί να μην το γνώριζες, όμως, η άσκηση σε ήπια μορφή μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς καλύτερα κατά τη διάρκεια της περιόδου σου. Γιατί; Διότι συμβάλλει στη χαλάρωση των μυών και φυσικά, στην παραγωγή ενδορφινών -οι οποίες είναι γνωστές ως οι ορμόνες της ευτυχίας.

 

Τα κατάλληλα τρόφιμα

Φυσικά, από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το «κεφάλαιο» διατροφή. Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα και συστατικά τα οποία φέρονται να λειτουργούν ευεργετικά για αρκετές γυναίκες και ενδεχομένως μπορούν να περιορίσουν το αίσθημα του φουσκώματος που συχνά αισθάνεσαι κατά τη διάρκεια της περιόδου σου. Ποια είναι αυτά; Οι μπανάνες (οι οποίες είναι «πλούσιες» σε κάλιο), τα πορτοκάλια (τα οποία περιέχουν Βιταμίνη C, που θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις τις κράμπες της περιόδου) και γενικά, οι τροφές που είναι «πλούσιες» σε ασβέστιο, όπως τα γαλακτοκομικά, το μπρόκολο και το σπανάκι.

 

Στρέψου στα αιθέρια έλαια


Η τελευταία -και απίστευτη χαλαρωτική- συμβουλή μας αφορά στα αιθέρια έλαια και συγκεκριμένα σε εκείνο της λεβάντας. Δοκίμασε να βάλεις μερικές σταγόνες στο μαξιλάρι σου και θα κοιμηθείς ήρεμη. Μπορείς, επίσης, να προσθέσεις το αιθέριο έλαιο της λεβάντας στο αγαπημένο σου κεράκι ώστε να γεμίσει το σπίτι σου με το αυτό το υπέροχο και απίστευτα γλυκό άρωμα.

 Πώς θα αντιμετωπίσεις τις δύσκολες μέρες του μήνα

Ό,τι και αν επιλέξεις να κάνεις, να θυμάσαι πως η περίοδός σου δεν πρέπει να σε κρατά πίσω. Μη διστάσεις να βγεις έξω, να γυμναστείς και να κάνεις ό,τι μπορείς για να νιώθεις άνετη κάθε στιγμή. Η κατάλληλη -και δη απαλή και απίστευτα απορροφητική- σερβιέτα και μερικά «έξυπνα» tips μπορούν να σε βοηθήσουν να βγεις από τη δύσκολη θέση αυτές τις δύσκολες ημέρες του μήνα!