Η σημασία της σωστής προστασίας για την έφηβη κόρη σας


Ευ Ζην
4/10/2018
Η κόρη σας δεν χρειάζεται την προστασία μόνο όταν έχει περίοδο. Σας προτείνουμε μερικούς τρόπους να τη βοηθήσετε να διαλέξει τα σωστά προϊόντα για τις κατάλληλες μέρες του μήνα.

Καθώς η κόρη σας μεγαλώνει και σύντομα θα της έρθει περίοδος για πρώτη φορά, είναι λογικό ότι ως μητέρα της θα θέλετε να τη στηρίξετε, να της δώσετε μερικές συμβουλές υγείας και να τη βοηθήσετε να αισθανθεί σιγουριά για τη σημαντική αυτή στιγμή-σταθμό στη ζωή της. Το ίδιο ισχύει και αν της έχει έρθει ήδη η περίοδος και θέλει να μάθει τον καλύτερο τρόπο για να μένει στεγνή, προστατευμένη και άνετη σε όλη τη διάρκεια. Να τι μπορείτε να τη συμβουλέψετε:

Μην αποφεύγετε τη συζήτηση για τις εκκρίσεις

Είναι σημαντικό να καθησυχάσετε την κόρη σας, εξηγώντας της ότι οι κολπικές εκκρίσεις και η τραχηλική βλέννα είναι απόλυτα φυσιολογικές. Περίπου έξι μήνες έως και ένα χρόνο πριν από την πρώτη της περίοδο, η κόρη σας μπορεί να παρατηρήσει αύξηση των εκκρίσεων βλέποντας υποκίτρινες κηλίδες στο εσώρουχό της και παχύρρευστη βλέννα στο χαρτί υγείας όταν πηγαίνει στην τουαλέτα. Οι εκκρίσεις μπορεί να είναι και διαφανείς. Όλα τα κορίτσια και οι γυναίκες που έχουν περίοδο εκκρίνουν τραχηλική βλέννα, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγιεινής και της ενυδάτωσης του κόλπου. Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας!

Αν οι εκκρίσεις της κόρης σας είναι κιτρινωπές ή πρασινωπές και συνοδεύονται από φαγούρα ή κακοσμία, τότε μπορεί να πρόκειται για κάποια λοίμωξη και θα πρέπει να απευθυνθείτε σε γιατρό.

Αν η κόρη σας παράγει αυξημένες εκκρίσεις ή απλά χρειάζεται περισσότερη προστασία για να αισθάνεται άνετα, μπορεί να χρησιμοποιεί καθημερινά σερβιετάκια, όπως τα Always Dailies Fresh & Protect. Είναι διακριτικά, άνετα για καθημερινή χρήση, προσφέρουν σιγουριά τις ημέρες πριν από την περίοδο και ιδίως τις πρώτες μέρες του κύκλου, όταν είναι ακόμη κάπως ακανόνιστος. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κατάλληλες σερβιέτες για την περίοδο, διαβάστε εδώ.

Σερβιέτες για τα διαστήματα ανάμεσα στις περιόδους

Όπως είναι φυσικό, η ροή του αίματος μειώνεται προς το τέλος του κύκλου. Ωστόσο, η κόρη σας μπορεί να θέλει να συνεχίσει να φοράει σερβιέτα, για να μην λερωθεί από τυχόν κηλίδες. Μερικές φορές, μεταξύ των περιόδων, εμφανίζονται καφέ εκκρίσεις, επειδή δεν έχει αποβληθεί όλο το αίμα από τη μήτρα κατά τη διάρκεια της περιόδου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και μπορείτε να καθησυχάσετε την κόρη σας λέγοντάς της ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αν η κόρη σας παίρνει αντισυλληπτικά χάπια, τότε αυτά επηρεάζουν τις ορμόνες της και έτσι οι καφέ εκκρίσεις είναι επίσης πολύ συχνές. Και πάλι, πρόκειται για κάτι φυσιολογικό. Όταν το σώμα της προσαρμοστεί, τα πράγματα θα αρχίσουν να μπαίνουν στη θέση τους. Επίσης μπορεί να παρατηρήσει κηλίδες στη μέση του κύκλου της. Αυτό είναι ένδειξη ωορρηξίας και συμβαίνει όταν το ωάριο απελευθερώνεται από την ωοθήκη. Το σώμα της, λοιπόν, λειτουργεί όπως πρέπει και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Όταν ο κύκλος της κόρης σας σταθεροποιηθεί και εκείνη τον γνωρίσει καλύτερα, τότε θα διαπιστώσει σύντομα ποιες σερβιέτες της παρέχουν την καλύτερη προστασία και πότε. 

Αν οι κηλίδες αίματος ή οι κολπικές εκκρίσεις στη μέση του κύκλου της κόρης σας συνοδεύονται από πόνο, εμετούς, φαγούρα ή κακοσμία, τότε πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό σας.