Always
decor top

ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ

decor bottom

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ

Εδώ και πολλά χρόνια, η Always κάνει την ασφάλεια προτεραιότητα στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μοιραστούμε μαζί σας πληροφορίες για το τι περιέχουν αλλά και να ξεχωρίσουμε τους μύθους από τις αλήθειες στην καθημερινή σας προστασία.

SHA logo

ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΗΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ

Το λογότυπο δερματολογικής διαπίστευσης της Skin Health Alliance (Συμμαχία για την Υγεία της Επιδερμίδας) στις μάρκες των προϊόντων γυναικείας φροντίδας αποτελεί διαβεβαίωση ότι τα προϊόντα πληρούν τις σχολαστικές απαιτήσεις της ασφάλειας της επιδερμίδας του οργανισμού, οι οποίες καθορίζονται από μια ομάδα κορυφαίων, ανεξάρτητων δερματολόγων και επιστημόνων, ειδικών στον τομέα προστασίας και φροντίδας της επιδερμίδας.

Στην Always δεσμευόμαστε να εξασφαλίζουμε ότι όλα τα προϊόντα μας πληρούν τις προδιαγραφές για την ασφάλεια. Επιπλέον, πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό οι αξιολογήσεις για την ασφάλεια και τα συστατικά μας να γίνονται από ανεξάρτητους ειδικούς που υποβάλλουν τα προϊόντα μας στις δικές τους προδιαγραφές για την ασφάλεια της επιδερμίδας. Γι’ αυτό είμαστε περήφανοι που έχουμε λάβει την έγκριση από την Skin Health Alliance ως «ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ».

EMGE logo

ΣΥΝΙΣΤΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΙΕΥΤΗΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Ένωση Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Ελλάδας έχει ως κύριο σκοπό την προστασία και προαγωγή των κοινών επαγγελματικών και επιστημονικών σκοπών των Μαιευτήρων-Γυναικολόγων της Ελλάδος, είτε ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, είτε συνδέονται με οποιασδήποτε μορφής σχέση εργασίας ή συνεργασίας με τον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα, καθώς και η μέριμνα για την επιστημονική επιμόρφωση και τη γενικότερη επαγγελματική τους βελτίωση ώστε να συμβάλλουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου στον τομέα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ- ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΗΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Τα προϊόντα γυναικείας φροντίδας μιας χρήσης, όπως οι σερβιέτες και τα σερβιετάκια, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής των γυναικών. Οι καινοτομίες δεκαετιών έχουν εξασφαλίσει ότι οι γυναίκες έχουν τώρα βολικές, ασφαλείς και αξιόπιστες επιλογές για την έμμηνο ρύση και τις κολπικές εκκρίσεις. Ωστόσο, παραπλανητικές ή ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη σύνθεση των προϊόντων γυναικείας φροντίδας και τις επιπτώσεις τους στην υγεία μπορούν να προκαλέσουν ανησυχίες στις γυναίκες σχετικά με τις επιλογές τους. Επομένως, είναι σημαντικό να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από τους μύθους, όταν μιλάμε σε γυναίκες για τη γυναικεία υγιεινή.

Ας δούμε ποιοι είναι οι βασικοί μύθοι και αλήθειες σχετικά με τα προϊόντα περιόδου

1

Οι αρωματικές και οι χρωστικές ουσίες στις σερβιέτες και στα σερβιετάκια προκαλούν ερεθισμό/αλλεργία

Οι σερβιέτες και τα σερβιετάκια Always υποβάλλονται σε αυστηρή αξιολόγηση, ώστε να εξασφαλίζεται ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια, χωρίς να προκαλούν δερματικούς ερεθισμούς ή αλλεργικές αντιδράσεις. Οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στην υγεία από κάθε σερβιέτα ή σερβιετάκι αξιολογούνται με ποσοτική εκτίμηση κινδύνου, που περιλαμβάνει μία προσέγγιση βασιζόμενη στην έκθεση, καθορίζοντας το περιθώριο για ασφαλή χρήση. Ουσίες που ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργία δεν χρησιμοποιούνται ή υπάρχουν σε πολύ χαμηλότερες συγκεντρώσεις από το όριο ευαισθητοποίησης που καθορίζεται από την αξιολόγηση.

Οι αρωματικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στις αρωματικές σερβιέτες και στα σερβιετάκια Always εφαρμόζονται στο κάτω μέρος των στρωμάτων της σερβιέτας ή στο σερβιετάκι και όχι στο άνω φύλλο και ως εκ τούτου δεν έρχονται σε άμεση επαφή με την επιδερμίδα. Επιπλέον, οι σερβιέτες και τα σερβιετάκια Always που είναι «δερματολογικά ελεγμένα» έχουν υποβληθεί σε μια επιπλέον επιβεβαιωτική δοκιμή επιδερμίδας για ερεθισμό, που ακολουθεί τις διεθνώς αναγνωρισμένες οδηγίες κλινικών δοκιμών.

2

Τα «φυσικά» υλικά (βαμβάκι, ραιγιόν) είναι καλύτερα για την επιδερμίδα από τα συνθετικά υλικά

Τα «φυσικά» και «βιολογικά» προϊόντα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή στη βιομηχανία γυναικείας φροντίδας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα προϊόντα γυναικείας φροντίδας που παρασκευάζονται με «φυσικά» ή «βιολογικά» υλικά είναι καλύτερα για την επιδερμίδα από τα σύγχρονα συνθετικά υλικά. Είναι καθαρά θέμα επιλογής. Πολλές γυναίκες προτιμούν τις φυσικές ίνες, όπως το βαμβάκι για τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής.

3

Οι σερβιέτες και τα σερβιετάκια περιέχουν χημικές ουσίες που είναι επιβλαβείς για την υγεία

Κάθε συστατικό και υπο-συστατικό κάθε προϊόντος Always στην παγκόσμια αγορά αναλύεται διεξοδικά και οι εμπειρογνώμονες της P&G, με προσήλωση στην ανθρώπινη ασφάλεια, εξετάζουν την ασφάλεια κάθε προϊόντος σε κάθε βήμα της ανάπτυξής του.

4

Τα «πλαστικά» άνω φύλλα ερεθίζουν την επιδερμίδα

Τα άνω φύλλα στις σερβιέτες και στα σερβιετάκια είναι κατασκευασμένα από μη υφασμένα, συμπολυμερή υφάσματα με βάση το πολυαιθυλένιο ή το πολυπροπυλένιο, διάτρητες μεμβράνες από μαλακό πολυαιθυλένιο (παρόμοιο με συνθετικά υφάσματα) ή βαμβάκι. Τα σημερινά, βελτιωμένα συνθετικά άνω φύλλα έχουν μία εύκαμπτη, απαλή ποιότητα, που δίνει την αίσθηση υφάσματος και χαρίζει άνεση στην επιδερμίδα. Είναι λεία στην υφή και δεν θα πρέπει να προκαλούν ερεθισμό.

5

Τα σερβιετάκια αυξάνουν τον κίνδυνο λοιμώξεων και αλλάζουν την κολπική χλωρίδα

Τα σερβιετάκια έχουν σχεδιαστεί για να απορροφούν την ελαφριά ροή της έμμηνου ρύσης, τις κανονικές, μη εμμηνορροϊκές κολπικές εκκρίσεις, τις μικρές διαρροές ούρων και την υπερβολική εφίδρωση του δέρματος. Επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι τα σερβιετάκια είναι ασφαλή και η χρήση τους δεν συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης λοιμώξεων του κόλπου ή των ουροφόρων οδών ή τυχόν ανεπιθύμητη επίδραση στην κολπική χλωρίδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σύνθεση του προϊόντος, δείτε εδώ