Όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τη σωστή τοποθέτηση του ταμπόν


Ευ Ζην
21/07/2021

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η περίοδος του καλοκαιριού δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να ανακαλύψεις την πιο ξέγνοιαστη πλευρά του εαυτού σου και το σίγουρο είναι πως ανυπομονούσες εδώ και καιρό για τις τακτικές εξορμήσεις σου στις παραλίες.

Με λίγα λόγια, θέλεις να επωφεληθείς από τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτεις, ώστε να χαρείς όσο περισσότερο γίνεται την ανεμελιά, τη χαλάρωση και την ξεκούραση που σου παρέχει μία βόλτα μέχρι την πλησιέστερη παραλία. Από την άλλη πλευρά όμως, πόσο εύκολο είναι να απολαύσεις στο έπακρο τη θάλασσα, τις ημέρες που έχεις περίοδο;

Κακά τα ψέματα. Αρκετές από εμάς στερούμαστε το μπάνιο στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της περιόδου, ακριβώς επειδή δεν έχουμε βρει το κατάλληλο προϊόν, που θα μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα. Αν είσαι και εσύ μία από εμάς, λοιπόν, τότε χρειάζεται να γνωρίζεις πως επιλέγοντας ένα ταμπόν με απλικατέρ, όχι μόνο θα παρέχεις στον εαυτό σου μία εύκολη τοποθέτηση, αλλά θα αισθάνεσαι άνετη όλη μέρα.

Πώς ένα «κλικ» σού εξασφαλίζει απόλυτη υγιεινή και προστασία

Το Tampax, χάρη στο απλικατέρ που διαθέτει, διευκολύνει την εφαρμογή του ταμπόν, ενώ σου επιτρέπει να γνωρίζεις αν το έχεις τοποθετήσει σωστά.

Εσύ το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις για να το εφαρμόσεις, είναι να πλύνεις καλά τα χέρια σου και να επιλέξεις μία θέση που σε βολεύει και σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα. Μπορείς να σταθείς όρθια με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα, να τοποθετήσεις το ένα πόδι πάνω στη λεκάνη της τουαλέτας ή να ξαπλώσεις στο κρεβάτι. Έπειτα, θα ξετυλίξεις το περιτύλιγμα του ταμπόν και θα τραβήξεις τον εσωτερικό σωλήνα προς τα έξω, μέχρι να ακούσεις το χαρακτηριστικό «κλικ», το οποίο σημαίνει πως ο σωλήνας έχει «κλειδώσει» στη σωστή θέση.

Πώς θα προχωρήσεις στη σωστή τοποθέτηση του ταμπόν

Να ξέρεις πως μόλις ακούσεις το «κλικ», θα είσαι πλέον έτοιμη να προχωρήσεις στην τοποθέτηση του ταμπόν. Αφού χαλαρώσεις, θα κρατήσεις σταθερά το απλικατέρ του ταμπόν από την αντιολισθητική λαβή με τον αντίχειρα και το μεσαίο σου δάχτυλο και θα τοποθετήσεις το απλικατέρ, δηλαδή τον εξωτερικό σωλήνα, μέσα στον κόλπο.

Να ξέρεις πως στο σημείο αυτό, θα έχεις ολοκληρώσει τα τρία από τα τέσσερα βήματα για τη σωστή εφαρμογή του ταμπόν. Στη συνέχεια, θα σπρώξεις το κομμάτι του απλικατέρ που βρίσκεται έξω από το σώμα σου, μέχρι να μπει το ταμπόν μέσα στον κόλπο. Για να είσαι σίγουρη πως ακολουθείς σωστά τα βήματα για τη σωστή χρήση του ταμπόν, χρειάζεται τα τελειώματα του εσωτερικού και του εξωτερικού σωλήνα να συναντηθούν.

Εφόσον ολοκληρώσεις και το προτελευταίο βήμα, θα χρειαστεί απλώς να αφαιρέσεις προσεκτικά το απλικατέρ. Θα συνεχίσεις, λοιπόν, να κρατάς τον εξωτερικό σωλήνα και θα τον τραβήξεις απαλά προς τα έξω, αφήνοντας το ταμπόν μέσα στον κόλπο. Να είσαι σίγουρη πως ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, το Tampax θα γίνει ο απόλυτος «σύμμαχος», που θα σε βοηθήσει να απολαύσεις στο έπακρο τις ημέρες του καλοκαιριού, ακόμη και όταν έχεις περίοδο.

Γυναίκα στην παραλία

Κλείνοντας, μια τελευταία συμβουλή που θα σε διευκολύνει σε ό,τι αφορά στη σωστή χρήση του ταμπόν, είναι να αισθάνεσαι χαλαρή κατά τη διάρκεια της εφαρμογής. Αν η χρήση του ταμπόν είναι μία διαδικασία που σου προκαλεί άγχος, οι μύες στην περιοχή του κόλπου σου συσφίγγονται και δυσκολεύουν την τοποθέτηση. Συνεπώς, δώσε χρόνο στον εαυτό σου να χαλαρώσει, πριν προχωρήσεις με την εφαρμογή και όταν αισθανθείς έτοιμη, βρες τη θέση που σε εξυπηρετεί καλύτερα και ακολούθησε προσεκτικά τα παραπάνω βήματα. Να είσαι σίγουρη πως από την πρώτη κιόλας εφαρμογή του Tampax, η διαδικασία θα σου φανεί ιδιαίτερα εύκολη και την επόμενη φορά θα νιώθεις ακόμα μεγαλύτερη άνεση.