Ωορρηξία και εκκρίσεις


Ευ Ζην
28/09/2022

Γνωρίζατε ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της ωορρηξίας και των εκκρίσεων;


Όλο το περιεχόμενο αυτής της σελίδας έχει ελεγχθεί και εγκριθεί από τον

Dr Tariq Miskry, Σύμβουλο Γυναικολόγο και Μαιευτήρα

 

Όλες οι γυναίκες τις ξέρουμε: Κολπικές εκκρίσεις. Εξυπηρετούν μια εξαιρετικά σημαντική λειτουργία, μας προστατεύουν από λοιμώξεις και άλλες απειλές. Αλλά η αίσθηση υγρασίας στα εσώρουχά μας δεν είναι και τόσο ευχάριστη. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι μερικές μέρες η ποσότητα των εκκρίσεων είναι μεγαλύτερη και άλλες μέρες μικρότερη. Γιατί συμβαίνει αυτό;

 

Η αυξημένη ποσότητα εκκρίσεων μπορεί να είναι σημάδι ότι έχετε ωορρηξία. Μια γρήγορη επανάληψη σε αυτό το συναρπαστικό, υπέροχο σημείο του εμμηνορροϊκού σας κύκλου: Η ωορρηξία εμφανίζεται στη μέση του εμμηνορροϊκού σας κύκλου, περίπου 14 ημέρες μετά την πρώτη ημέρα της περιόδου σας, ανάλογα με το πόσο μεγάλος είναι ο ατομικός σας κύκλος.

 

Ο μέσος όρος είναι 28 ημέρες, αλλά είναι φυσιολογικό να έχετε έναν σχετικά μεγαλύτερο ή μικρότερο κύκλο. Πριν και κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, οι ορμόνες σας αλλάζουν δίνοντας σήμα στις ωοθήκες σας να απελευθερώσουν ένα ωάριο, μία φορά το μήνα. Αυτή η ροή ορμονών έχει επίσης ως αποτέλεσμα αυξημένες κολπικές εκκρίσεις που θυμίζουν ασπράδι αυγού σε υφή και χρώμα. Σημειώστε ότι αμέσως μετά την ωορρηξία, οι εκκρίσεις γίνονται λιγότερο υγρές και λίγο πιο κολλώδεις από αυτές κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όλα είναι απολύτως φυσιολογικά.

 

Στην πραγματικότητα, οι εκκρίσεις κατά την ωορρηξία παίζουν σημαντικό ρόλο στη γονιμότητα. Εάν εμφανιστεί σπέρμα, αυτές οι υγρές εκκρίσεις που θυμίζουν ασπράδι αυγού θα διασφαλίσουν ότι το σπέρμα θα επιβιώσει αρκετά για να γονιμοποιήσει το ωάριο που μόλις απελευθερώθηκε.

 

Αλλά τίποτα από όσα αναφέραμε σχετικά με τις εκκρίσεις ωορρηξίας δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε λιγότερο άνετη ή να νιώθετε λιγότερη αυτοπεποίθηση από ότι συνήθως. Τα σερβιετάκια Always Dailies είναι σχεδιασμένα να σας κρατούν στεγνή χαρίζοντας αίσθηση φρεσκάδας και αυτοπεποίθησης. Είναι εξαιρετικά λεπτά και προσαρμόζονται ευέλικτα στις κινήσεις σας, θα ξεχάσετε ότι τα φοράτε. Επίσης, διατίθενται σε μια σειρά μεγεθών και απορροφητικών ικανοτήτων, ώστε να διατηρείτε την πρωινή αίσθηση φρεσκάδας στο εσώρουχό σας κάθε μέρα - ανεξάρτητα από την ημέρα του κύκλου σας.