Τι προκαλεί υγρές εκκρίσεις;


Ευ Ζην
3/03/2023

Γιατί έχω υγρές εκκρίσεις;


Οι εκκρίσεις είναι ο τρόπος του σώματός να διατηρεί μια υγιή ισορροπία pH και ένα καλό μείγμα βακτηρίων στον κόλπο.


Είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του σώματος έναντι των λοιμώξεων. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι μερικές φορές οι εκκρίσεις σας είναι πιο υγρές και άλλες φορές πιο ελαστικές και βλεννώδεις, σαν ασπράδι αυγού. Ίσως αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτή η παραλλαγή και τι την προκαλεί.


Η συνοχή των εκκρίσεων σας αλλάζει με βάση την ορμονική ισορροπία στο σώμα σας. Αυτό σημαίνει ότι η εφηβεία, η εγκυμοσύνη και η εμμηνόπαυση θα επηρεάσουν την ποσότητα και τη συνοχή της εκκρίσεως που παράγει το σώμα σας. Το σημείο που βρίσκεστε στον εμμηνορροϊκό σας κύκλο επηρεάζει επίσης τις εκκρίσεις κάνοντας τις μερικές φορές πιο υγρές. Είναι πιθανό να εμφανίσετε υγρές εκκρίσεις μετά την περίοδό σας. Καθώς τα επίπεδα οιστρογόνων αλλάζουν και πλησιάζετε στην ωορρηξία, οι εκκρίσεις σας θα γίνονται πιο βλεννώδεις. Πολλές γυναίκες εμφανίζουν υγρές εκκρίσεις κατά τη διάρκεια και μετά την ερωτική επαφή. Αυτό είναι φυσιολογικό και υγιές.


Εάν έχετε υγρές εκκρίσεις που συνοδεύονται από φαγούρα, μπορεί να έχετε μια λοίμωξη, όπως βακτηριακή κολπίτιδα ή μυκητίαση. Επισκεφτείτε το γιατρό σας για έλεγχο και θεραπεία. Αυτό, συνήθως, αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή. Εφόσον, όμως, δεν υπάρχει πόνος ή φαγούρα που να συνοδεύει τις εκκρίσεις, κανονικά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η μεγάλη ποσότητα υγρών εκκρίσεων μπορεί να προκαλέσει αίσθημα ανασφάλειας. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει μια εύκολη – και άνετη - λύση. Τα σερβιετάκια Always Dailies προσφέρουν αίσθηση φρεσκάδας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας απορροφώντας τις εκκρίσεις. Διατίθενται σε μια σειρά απορροφητικών προϊόντων, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς το κατάλληλο για εσάς.